Recept Třepané okurky

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Třepané okurky

Úvod

Pikantní zeleninová chuťovka

Postup

Oloupaná, na silnější plátky nebo na kostky nakrájená okurka se vloží spolu s ostatními přísadami do sklenice se šroubovacím víkem. Sklenice se uzavře a postaví na dobře viditelné místo. Každý, kdo jde kolem, sklenicí řádně zatřepe. Za 3-4 hodiny je třepaná okurka proleželá a může se podávat.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 14.04.10 vloženo
  • 7346x zobrazeno

Čas přípravy

  • 5 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 ks velká salátová okurka
  • 1 lžíce hořčičného semínka
  • 1 lžička cukru
  • 1-2 lžičky soli
  • Kopr dle chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 13.10.16 14:27

Zajímavý a hlavně opravdu dobrý nápad :)

Odkaz na uvaření

2905 02.06.12 01:31

Už několikrát jsem měla vyřídit poděkování za skvělý nápad.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Třepané okurky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
2905
753 příspěvků 02.06.12 01:28

Stále třepeme a ne jen okurky :mrgreen: ,
Některým hodně utřepané vyhovují.
Třepeme celý den, na noc do lednice a pak prý jsou akorát :mavam:
/chybíš/

 
Alis
2617 příspěvků 27.08.10 01:28
Re: Třepané okurky

dvě okurky, dvě sklenice, dva nálevy, dvoje třepání:

první - dle receptu - sůl, cukr, ocet. Dobré, ale příliš slané, asi mi ujela ruka. Příště dám méně.

druhý - jen do soli, protřepávat, po třech hodinách jsem slaný nálev slila a pokračovala jako při přípravě okurkového salátu po čínsku: cukr, zázvor, česnek, sójovka, ocet a olej. Promíchat a rozložit na mísu.

Obojí moc dobré :-)

 
bedla  18.04.10 03:57
Re: Třepané okurky

Svět je malý a snad všude se opisuje … na ruském webu:
1 kg okurek malých,
1 PL sůl,
3-4 stroužky česneku,
svazek kopru.
Okurkám odkrojit špičky - neloupat, vložit do plastového pytlíku, přidat jemně pokrájený česnek, kopr a sůl. Pevně zavázat, vložit do chladničky a kdo jde kolem,
uvedeným sáčkem zatřepá.
Hotovo je po 6-8 hod.
Okurky krájíme na silnější plátky nebo příčně rozkrojíme. Dáme na misku a kdo jde kolem ujídá … no není to dobrý?

 
mjam  15.04.10 07:40
Re: Třepané okurky

Proč ne estonská? Někde jsem ten recept pochytil a od té doby ho praktikuji, někdy s octem, někdy s feferónkou, někdy i s medem … fantazie je dobrý kuchař :)

 
casino
4463 příspěvků 15.04.10 06:25
Re: Třepané okurky

…žeprý se jedná o estonskou kuchyni; pobalťané by salátek „zastříkli“ lžičkou octa. (tak pravil Google:-)

 
2905
753 příspěvků 15.04.10 05:35
Re: Třepané okurky

Už se macerují..třepeme poctivě a voní.. šmáček prozradím zítra :))
U nás přejmenujeme na „utřepané okurky“ (dostávají zabrat) :-)))

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz