Recept Třepané okurky

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Třepané okurky

Úvod

Pikantní zeleninová chuťovka

Postup

Oloupaná, na silnější plátky nebo na kostky nakrájená okurka se vloží spolu s ostatními přísadami do sklenice se šroubovacím víkem. Sklenice se uzavře a postaví na dobře viditelné místo. Každý, kdo jde kolem, sklenicí řádně zatřepe. Za 3-4 hodiny je třepaná okurka proleželá a může se podávat.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 14.04.10 vloženo
  • 7600x zobrazeno

Čas přípravy

  • 5 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 ks velká salátová okurka
  • 1 lžíce hořčičného semínka
  • 1 lžička cukru
  • 1-2 lžičky soli
  • Kopr dle chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 13.10.16 14:27

Zajímavý a hlavně opravdu dobrý nápad :)

Odkaz na uvaření

2905 02.06.12 01:31

Už několikrát jsem měla vyřídit poděkování za skvělý nápad.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Třepané okurky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
2905
753 příspěvků 02.06.12 01:28

Stále třepeme a ne jen okurky :mrgreen: ,
Některým hodně utřepané vyhovují.
Třepeme celý den, na noc do lednice a pak prý jsou akorát :mavam:
/chybíš/

 
Alis
2617 příspěvků 27.08.10 01:28
Re: Třepané okurky

dvě okurky, dvě sklenice, dva nálevy, dvoje třepání:

první - dle receptu - sůl, cukr, ocet. Dobré, ale příliš slané, asi mi ujela ruka. Příště dám méně.

druhý - jen do soli, protřepávat, po třech hodinách jsem slaný nálev slila a pokračovala jako při přípravě okurkového salátu po čínsku: cukr, zázvor, česnek, sójovka, ocet a olej. Promíchat a rozložit na mísu.

Obojí moc dobré :-)

 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 18.04.10 03:57
Re: Třepané okurky

Svět je malý a snad všude se opisuje … na ruském webu:
1 kg okurek malých,
1 PL sůl,
3-4 stroužky česneku,
svazek kopru.
Okurkám odkrojit špičky - neloupat, vložit do plastového pytlíku, přidat jemně pokrájený česnek, kopr a sůl. Pevně zavázat, vložit do chladničky a kdo jde kolem,
uvedeným sáčkem zatřepá.
Hotovo je po 6-8 hod.
Okurky krájíme na silnější plátky nebo příčně rozkrojíme. Dáme na misku a kdo jde kolem ujídá … no není to dobrý?

 
mjam 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 15.04.10 07:40
Re: Třepané okurky

Proč ne estonská? Někde jsem ten recept pochytil a od té doby ho praktikuji, někdy s octem, někdy s feferónkou, někdy i s medem … fantazie je dobrý kuchař :)

 
casino
4479 příspěvků 15.04.10 06:25
Re: Třepané okurky

…žeprý se jedná o estonskou kuchyni; pobalťané by salátek „zastříkli“ lžičkou octa. (tak pravil Google:-)

 
2905
753 příspěvků 15.04.10 05:35
Re: Třepané okurky

Už se macerují..třepeme poctivě a voní.. šmáček prozradím zítra :))
U nás přejmenujeme na „utřepané okurky“ (dostávají zabrat) :-)))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz