Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
noskovice Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Tortelli di grano saraceno con melanzane
NAPLN: Privedeme do varu 2 litry vody s 1 KL jemne soli. Umyjeme petrzel a otrhame jeji listky. Oloupeme cibuli. Omyjeme lilky a zbavime stopky. Oloupeme je ostrym nozem a slupku dame stranou, na konecnou ozdobu. Lilky nakrajime na kostky a hodime do vrouci vody na 5 minut. Slijeme a vymackame vsechnu nacucnutou vodu. Nasekame je spolu s petrzelkou a cibuli. Do panve dame 20 ml oleje a osmahneme v nem asi 5 minut lilky. Smes se musi kompletne vysusit. Sundame z ohne a do vychladle zamichame tvaroh, sul a pepr. TESTO: Smichame obe mouky, na vale si udelame kopecek, uvnitr dourku, do ktere pridame vejce, osolime a pomaloucku smichame v testo. Pridavame (na nit) studenou vodu, abychom docilili hladkeho a tvrdeho testa. Testo rozvalime na slaboucky plat a nechame 15 minut odpocinout. Vykrajujeme kolecka, nebo ctverecky (ten tvar je na vas), doprostred dame smes z lilku, prelozime a okraje poradne primackneme, aby se pri vareni neotviraly. "OMACKA": Slupku z lilku nakrajime na slabounke "vlasky" a osmazime na oleji. Dame stranou na pijavy papir. Rajcata oloupeme, zbavime seminek, vegetacni vody a nakrajime na male kosticky. Na panev dame zbytek oleje, ohrejeme a hodime tam rajcata asi na 5 minut, aby "zvadly". Tortelli varime v osolene vode asi 6-8 minut (zalezi na tloustce testa), scedime do misy, zamichame s rajcaty (opatrne, abychom je nerozbily) a rukolou. Na jednotlivych talirich zdobime nacechranou osmazenou slupkou z lilku. Toto je z italskeho casopisu Cucinare bene - serie extra. Uz jsem to delala asi trikrat a vzdy se to povedlo, tzn. ze je to jednoduche! Mam i fotku, ale neumi ji poslat!
Recept je z kategorií: Těstoviny
cervene vinecko pro
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Tortelli z pohankové mouky, plněné lilkem
hladká je jemná jako 00, hrubá jako polentová krupice, tak jsem ti to zamotala ještě víc, schválně
, ale dám hladkou.
Tady v IPERCOOPu, kde mouku kupuji, mají pouze jeden druh a já nevím, zda je to podle vás hladká či hrubá mouka. Dostalas mě do nesnází.
a teď rezervní otázku, protože na tuto ti neumím odpovědět.

Já doufám, že hladkou, ale nejsem si tím jistá. Musela bych vidět i tu hrubou. Pak bych věděla.
Polohrubou nemáte?
díky za tvoje originální a hlavně vyzkoušené recepty
, snad budou mít v Kauflandu pohankovou mouku,
protože tam zítra pojedu jen kvůli ní 
Dotaz: doufám, že pohankovou hladkou?, tady mají i hrubou. D.
A ještě jsem přepsala název receptu do češtiny.
Přidala jsem fotky s postupem.
jsem také nepřítelem zbytečností v kuchyni, ale tyhle udělátka jsem si také pořídila a nelituju. Různé taštičky se s tím dělají jako na běžícím pásu, je to naprosto jednoduché a tisíckrát rychlejší
Další taštičky budou s lilkem a tvarohem!!!
1200 příspěvků 30.6.09 07:04
právě mi odjel půlnoční rychlík (mňam), ale až to příště ho stihnu .....
pa Z.
Soni, já zase děkuji za recept, vyzkoušela jsem dnes k večeři a moc mi chutnalo, brzy si to zopakuji. Do náplně jsem dala 250 g tučného tvarohu, nevím sice, jak má chutnat originál, ale náplň s tvarohem byla vynikající
.
Mánku, díky za vložení fotky! Já se to snad nikdy nenaučím.
Ahoj, Soňa,
245 příspěvků 25.1.09 03:43
Soni, dík za vysvětlení toho tvarohu. S těmi pozůstalými to byl fór, i když ono zas sedmašedesát, jeden neví, ale furt se mi tu líbí. Ale vyklízela jsem po tchýni, kterou jsem milovala jako vlastní mámu a bylo to tak strašné…
Tady vsem tvarohum rikaji Ricotta. Ja nakupuji v IPERCOOPu a beru ten nejnormalnejsi. Tam maji i tu mouku. Bohuzel tam nemaji muj milovany romadur. Ja, kdyz prijedu k NAM, tak kupuji knizky a ruzne blbovinky do kuchyne. Formicky, koreni atd......... Zatim na pozustale nemyslim, na to mame vsichni jeste hodne casu. Aspon doufam…
245 příspěvků 25.1.09 03:43
Ještě jsem se chtěla zeptat, tvaroh úplně obyčejný nebo ricottu?
245 příspěvků 25.1.09 03:43
To vypadá na chytré udělátko, ale víš, já to mám tak, že už toho domů raděj moc nekupuju, až to po mě pozůstalí budou jednou vyklízet, aby na mě moc nenadávali. Jsem to blbec, viď? Ale já si poradím i s vykrajovátkem na scones. Když mám na něco chuť, tak námahu nelituju a tohle je přesně moje krevní skupina. Doposavad jsem kupovala pohankovou mouku jen na bretaňské palačinky se slaným máslem. Ona se u nás ani moc nesežene, člověk musí dost hledat.
Ja jsem si pred lety koupila u nas takove vykrajovacky z umele hmoty (bile). Jsou to 4 ruzne velikosti. Ta nejmensi ma prumer asi 6 cm a ta nejvetsi asi 20. Kdyz je otevrena, tak z jedne strany vykrojis kolecko, potom vezmes to testo, polozis ho na vrchni stranu vykrajovacky (kde je to cele dokola zubate), das doprostred napln, zavres to do pulmesice, trochu stisknes a je hotovo! Hlavni je vyvalet slabounke testo, aby neprehlusilo chut te naplne. Dobrou chut, Sona
245 příspěvků 25.1.09 03:43
Soničko, tak tenhle recept se mi líbí. To stojí i za tu práci s lepením tortellin.