Recept Tagliatelle s fenyklem a hlívou ústřičnou

(Hodnoceno 3x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Tagliatelle s fenyklem a hlívou ústřičnou

Postup

1. Fenykl očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Houby očistíme a nakrájíme.

2. V pánvi rozehřejeme máslo, fenykl a houby na něm krátce osmahneme. Přilijeme zeleninový vývar a na mírném ohni asi 10 min. podusíme.

3. Přidáme zakysanou smetanu, osolíme, opepří­me. Pomocí šlehače vmícháme solamyl nebo mouku. Necháme krátce vzkypět.

4. Zelené nudle uvaříme podle návodu na obalu, slijeme, prudce ochladíme pod studenou vodou a necháme okapat.

5. Rajčata omyjeme, rozčtvrtíme, zbavíme jader a nakrájíme na kostičky. Nudle smícháme s omáčkou z fenyklu a hub, upravíme na talíře a posypeme kostičkami rajčete.

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 15.11.01 vloženo
  • 11704x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g fenyklu
  • 300 g hlívy ústřičné
  • 2 lžíce másla
  • 250 ml zeleninového vývaru z kostky
  • 100 g zakysané smetany
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce mouky nebo solamylu na zahuštění omáčky
  • 250 g zelených tagliatelle (dlouhých širokých nudlí)
  • 1 rajče

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 04.11.18 20:50

Nudle široké obyčejné a konečně začaly růst houby, takže lišky místo hlívy. Výborný bezmasý oběd :-)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

bajoo 24.10.18 14:15

Výborný recept!

Odkaz na uvaření

hlava 16.04.14 19:07

Super recept, rychlý a velice zajímavá chuť !!! Hodně štěstí při vaření. Alex

Diskuse k receptu Tagliatelle s fenyklem a hlívou ústřičnou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Ala_V
100 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Tagliatelle s fenyklem a hlívou ústřičnou

Vynikající, jemné, delikátní. Jídlo, které hýčká chuťové pohárky. U nás bylo podáváno se salátem, který jsem zde napsala pod č. 24583. Manžel byl velice spokojený.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Šamorínský rožeň

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz