Recept Tagliatelle s fenyklem a hlívou ústřičnou

(Hodnoceno 3x) pepicek Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Tagliatelle s fenyklem a hlívou ústřičnou

Postup

1. Fenykl očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Houby očistíme a nakrájíme. 2. V pánvi rozehřejeme máslo, fenykl a houby na něm krátce osmahneme. Přilijeme zeleninový vývar a na mírném ohni asi 10 min. podusíme. 3. Přidáme zakysanou smetanu, osolíme, opepří­me. Pomocí šlehače vmícháme solamyl nebo mouku. Necháme krátce vzkypět. 4. Zelené nudle uvaříme podle návodu na obalu, slijeme, prudce ochladíme pod studenou vodou a necháme okapat. 5. Rajčata omyjeme, rozčtvrtíme, zbavíme jader a nakrájíme na kostičky. Nudle smícháme s omáčkou z fenyklu a hub, upravíme na talíře a posypeme kostičkami rajčete.

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 15.11.01 vloženo
  • 15004x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g fenyklu
  • 300 g hlívy ústřičné
  • 2 lžíce másla
  • 250 ml zeleninového vývaru z kostky
  • 100 g zakysané smetany
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce mouky nebo solamylu na zahuštění omáčky
  • 250 g zelených tagliatelle (dlouhých širokých nudlí)
  • 1 rajče

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 4.11.18 20:50

Nudle široké obyčejné a konečně začaly růst houby, takže lišky místo hlívy. Výborný bezmasý oběd :-)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

bajoo 24.10.18 14:15

Výborný recept!

Odkaz na uvaření

hlava 16.4.14 19:07

Super recept, rychlý a velice zajímavá chuť !!! Hodně štěstí při vaření. Alex

Diskuse k receptu Tagliatelle s fenyklem a hlívou ústřičnou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Tagliatelle s fenyklem a hlívou ústřičnou

Ala_V
112 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Tagliatelle s fenyklem a hlívou ústřičnou

Vynikající, jemné, delikátní. Jídlo, které hýčká chuťové pohárky. U nás bylo podáváno se salátem, který jsem zde napsala pod č. 24583. Manžel byl velice spokojený.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Masarykovo cukroví

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz