Recept Mušle s mexickou náplní Veg
danda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Hlívy očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rajčata omyjeme, křížem nařízneme, krátce spaříme ve vroucí vodě, zbavíme slupky a nakrájíme na kostičky. Feferonky necháme okapat a nakrájíme na kousky. V hrnci rozehřejeme máslo a cibuli osmahneme. Přidáme česnek a hlívu a ještě chvíli podusíme. Opepříme, osolíme. Přidáme rajčata, feferonky a kečup. Všechno dochutíme chilli omáčkou, mletým chilli, osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 180°C. Pekáč vymažeme máslem. Těstoviny naplníme houbovou směsí a položíme na pekáč. Přilijeme zeleninový vývar. Mušličky posypeme sýrem. Pekáč zakryjeme pokličkou, vložíme do trouby na prostřední rošt a pečeme asi 10 minut. Potom pekáč odkryjeme a pečeme ještě dalších 20 minut. Pikantní kuchyně Tex-Mex
Recept je z kategorií: Těstoviny
- 05.12.07 vloženo
- 6869x zobrazeno
Čas přípravy
- 20min
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 500g hlívy ústřičné
- 1 stroužek česneku
- 1 cibule
- 3 rajčata
- 6 naložených zelených feferonek
- 2 lžíce másla
- sůl, pepř z mlýnku
- 80g rajčatového kečupu
- 1 lžička chilli omáčky
- mleté chilli
- máslo na vymazání pekáče
- 250g velkých těstovinových mušlí
- 200ml zeleninového vývaru
- 80g strouhaného ementálu
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Mušle s mexickou náplní
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Mušle s mexickou náplní
1454 příspěvků 13.2.10 19:44
Danda má recht, ukáž sa na zraze, najlepšie aj s nejakou tou prezentáciou, myslím poradňu.
přesně tak, Pohlreicha z duše miluju
a tebe taky
přijeď na sraz se podívat .-)
omlouvám se, chybička se vloudila: místo prvního „kečupu“ má být protlak!
Dando - vidím do tvý černý duše a je mi jasný, že když máš vedle sebe kečup a protlak, sáhneš po protlaku a při pohledu na kečup si vzpomeneš na Pohlreicha a vyhodíš ho oknem.
Svato - samozřejmě když něco vaříš s kečupem, tak to ještě okořeníš, ale katastrofa je to, že spousta lidí použije kečup a ještě to taky přikoření, nebo použije kečup místo rajčat, a pak už je to o něčem jiném.
Nějaká pravidla mám na mé stránce, ale kdybych to měl tady rozepisovat, tak mě ukamenujou! Třeba začnu takhle: ne naší, ale mexickou skořici canelu, ne origanum ale mexickou lipiu graveolens, ne citrony ale limonky, ne naše pomeranče ale hořké zeleninové pomeranče - a už to lítáááá!!!!!!!!!
když použiješ sušené mušle, tak je chvíli předvař
nechte si chutit 
to víš, já vařím z časáků jako jsou třeba Levné recepty
, tedy tenhle recept je z kuchařky Tex-Mex, ale
sleduj - kuchyni jsem dala českou
Pravda je, že kečup na vaření používám
zřídka, spíš protlak, protože má jinou chuť, konzistenci i barvu, jinak
v zimě rajčata z plechovky, nebo 100% šťávu, ale od léta do podzimu to
je jiná, protože není nad čerstvá vyzrálá rajčata 

příští týden bude mexický víkend, už se těším
1454 příspěvků 13.2.10 02:08
ak aj beriem pretlak alebo olúpané paradajky, pri varení a dochucovaní mi tak či tak vyjde niečo dosť podobné kečupu. Ide teda vskutkou o skutočné kacírstvo? Prípadne skús uviesť pravidlá, čo v mexickej kuchyni ÁNO a čo ZARUČENE NIE, aby sme neprišli do pokušenia.
nerad ti do toho kecám, protože vím, že jsi velice dobrá kuchařka, ale překvapuje mě, žes tam nedala rajskej protlak. Ten kečup to katapultuje z Mexika někam hodně daleko, minimálně do Čech!
5068 příspěvků 12.2.10 20:49
dando, tak jo..prehovorila si ma s tym obrazkom a hlavne s feferonkami..;-)).. zajtra na to idem
foto