Recept Studená polévka

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

V tom ukrutném horku, které panuje, není žádná chuť k jídlu a ještě menší elán do vaření. Leda tak dobře vychlazené pití nebo polévka. Je jich tu několik, ale snad mi bude odpuštěno, že přidám ještě jednu, třeba nám to pomůže přežít.

Postup

Okurku oloupeme, vyškrábneme semínka a nakrájíme na drobné kostičky. Natě usekáme na jemno. Ostatní přísady smícháme, prošleháme metlou, přisypeme okurku a natě a dáme do ledničky.
Podáváme ve stínu, s kostkou ledu a ozdobené snítkou kopru nebo petrželky.

Dobrou chuť!

Recept je z kategorií: Studené polévky

Nahlásit recept

  • 12.07.10 vloženo
  • 3846x zobrazeno

Ingredience

  • 700 ml kuřecího vývaru bez tuku
  • 300 ml biošťávy z červené řepy
  • 1 kelímek (250 ml) kvalitního bílého jogurtu
  • čerstvá okurka
  • zelené natě
  • případně pár kapek citronové šťávy.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Studená polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
mjam
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.07.10 05:18
Re: Studená polévka

Měl bych jakýsi kacířský nápad. Co kdyby libovolná nať udělala místo rybím jikrám? Nemusí to být hned kaviár, co kdyby se v polévce náhle a nenápadně :) ocitly kapří jikry po řecku, které lze koupit ve sklenici? Jsou růžové, harmonují barevně s červenou řepou a kuřecí vývar BEZ TUKU (!) by mohl být výborným doplňkem … k tomu španělské růžové …

Teď už začínám básnit, taak raději skončím :) Ale představit si to umím. Tak do toho, mjam …dělej něco … :)

babi
6360 příspěvků 14.07.10 02:07
Re: Studená polévka

Dekuji mjam za zastoupeni martina a vysvetleni! Doslo mi, ze to muze byt mnoho druhu nate.
martine, dekuji take Tobe! K cervene repe a okurkce se popravde hodi kopr vytecne. Hlavne ze vim, co se mysli pod nazvem nat ;) Tesim se, ze vyzkousim.

martin_etzl
280 příspěvků 14.07.10 00:45
Re: Studená polévka

Gabi, ta MW je výborný nápad, v tomhle horku všechno, co nehřeje je úleva.
Babi, já miluju kombinaci petrželky, kopru a pár lístků libečku, ale občas skutečně vezmu na zahradě třeba mátu a příště zase pažitku. Asi je to, jak píše mjam, na co máš zrovna chuť. :)

gabi
551 příspěvků 13.07.10 21:23
Re: Studená polévka

martin_etzl, vcera som varila dzem z ciernych ribezli a teplota v kuchyni bola 30°C…tak sa mi uz veru nechcelo nic varit…urobila som nieco podobne ako ty …skoro na litovsky sposob :) …v mikrovlnke na plnych vlnach som 10 minut povarila spalicky mladej cvikly-3 stredne velke-so stipkou soli a citronovou stavou…nechala vychladnut a potom som k tomu pridala hrst posekaneho kopru, cesnakovej pazitky a dobromysli-oregana…pol litra acidofilneho mlieka, asi 500 g na kocky pokrajanych uhoriek…trosku soli…a kvoli synovi-stipku kari…fakt je to v tomto teple osviezujuce a zaroven aj syte…su tu nejake recepty na taketo studene polievky, ale niekedy sa cloveku nechce hladat, tak improvizuje…a tato Tvoja uz na prvy pohlad vyzera vyborne

mjam
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.07.10 16:51
Re: Studená polévka

@ babi

Nejsem Martin, takž tohle není dopoveď autora, jen moje mínění …

Myslím, že výběr natí by se měl podřídit osobním preferencím. Představuji si, že kombinace čerstvěho koriandru s mátou peprnou a pažitkou by mohla být stejně úspěšná jako nať (lístky) ředkviček, kedlubny a jarní cibulky, eventuelně jemně dochucené natí mladého česneku … atd …

Pozdrav mjam

babi
6360 příspěvků 13.07.10 09:45
Re: Studená polévka

martine, prosim Te o jakou nat se jedna? Petrzelku, nebo zelenou cibulku, uz zase vaznu na terminologii a rada bych polevku zkusila. Predem dekuji :)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz