Recept Studená polévka - Šaltibarščiai

(Hodnoceno 1x) bedla Litevská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Studená polévka - Šaltibarščiai

Postup

Okurku nakrájíme na kostičky a vmícháme do kefíru. Přidáme nastrouhanou červenou řepu, cibulku a kopr. Osolíme a necháme vychladit. Na talíři zdobíme natvrdo uvařeným vejcem. Převzato z Receptáře prima nápadů - Tajemství litevské kuchyně.

Recept je z kategorií: Studené polévky

Nahlásit recept

  • 19.07.05 vloženo
  • 23981x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1/2 hod.

Ingredience

  • 1 l kefíru
  • 1 červená řepa- předem uvařená
  • 1 salátová okurka
  • 2 natvrdo uvařená vejce
  • mladá cibulka
  • čerstvý kopr
  • sůl.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tuso 20.6.11 21:02

Nedělal jsem to přesně podle tohoto receptu, ale je to hodně podobné. A výborné.

Diskuse k receptu Studená polévka - Šaltibarščiai

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Studená polévka - Šaltibarščiai

tuso
99 příspěvků 20.6.11 21:02

Nedělal jsem to přesně podle tohoto receptu, ale je to hodně podobné. A výborné.

Papaja
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Studená polévka - Šaltibarščiai

Vejce jsme úplně vynechali, červenou řepu jsme dali nakládanou, místo kefíru velký bílý jogurt (nejlépe Holandia) a ještě půl litru šťávy z červené řepy (nejlépe z Intersparu-BIO koutek). Je to bezva osvěžení pro horké dny. Vynikající!
P. :-)

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Studená polévka - Šaltibarščiai

Spachana a uz je v chladnicke. Kopor som mala kusok zmrazeneho a podrvila stipku semienok. Vabiva, vonava a chuti… ;)

janyte
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Studená polévka - Šaltibarščiai

V Litvě se jí tato výborná studená polévka s teplými uvařenými nebo lehce opečenými brambory sypanými koprem nebo petrželkou. Ty se podávají na zvláštním talířku vedle polévky, nepřidávají se do ní.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Studená polévka - Šaltibarščiai

Víš Esmeraldo mám ráda ve všem pořádek a vím také, že zmiňovaná tebou polévka je uvedena v oddílu boršče, jako studený litevský boršč, ovšem v trochu jiném poměru, než uvádím já. To je jako s hovězí polévkou, kterou můžeš dle svých představ měnit , přidáš rajče nebo česnek a ten komu to nevoní tě sepsuje. A tak je to se všemi recepty. Někde se něco přidá, někde ubere, každý se chová dle vlastních chutí. No a pak jsou ti co neustoupí ani o krok. Ale to už je každého věc. Zdravím a čti.

esmeralda
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Studená polévka - Šaltibarščiai

Ha ha, já se nezlobím, ani nehandrkuji. Jen jsem chtěla taktně upozornit, že ta polévka tam už JE .

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Studená polévka - Šaltibarščiai

Ale, ale děvčata namísto toho handrkování projděte si labužníka a tuto uvedenou polévku tam nenajdete. V mém případě nejde o originalitu. Tuto polévku jsem uvedla protože tu chyběla......

Eja
3887 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Studená polévka - Šaltibarščiai

Esme, Bedla prostě nehledala…Labužník nám nám tloustne a tloustne a tak je to čím dál složitější hledat…:):) tak se nezlob…:)

esmeralda
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Studená polévka - Šaltibarščiai

Tak tahle polévka je mi povědomá.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Studená polévka - Šaltibarščiai

Milé děti, tady se skutečně nejedná o vývar z červené řepy, ale skutečný kefír do kterého všechno naházíte. Tak jako existuje spousta receptů na boršč, řekněte, který je ten pravý. V každé zemi, která s někým sousedí se přenáší recepty a dále upravují. No a toto je jeden z nich. Mohu doporučit - je to originál recept paní Edity Kaminskaite.

kltko
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Jenofefa

tiež nemusíš všetko hneď povedať :o)
jasne že je ! :o)))

Jenofefa
1315 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Studená polévka - Šaltibarščiai - Kltko

Polskou polévku - čirý vývar z červené řepy jsem jedla u své kamarádky Haliny. Je moc dobrá a prý to je i výborný „vyprošťovák“ po flámu. Ptala jsem se na předpis, je to jednoduché - ještě ho ověřím a napíši.

kltko
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Šaltibarščiai - bedlo

nesúvisí to, ale možno… :o)
náhodou spôsob prípravy čírej polievky - vývaru z červenej repy (poznám z Poľska, ale možno majú aj litovci?) nevieš?
predávajú síce instantný prášok, ale pre strýčka príhodu keby bol aj originálny postup… ďakujem :o)

(to čo je v registri na labužníkovi nie je presne ono, to sú všetko zahusťované a iné zeleninové polievky)

Eja
3887 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Studená polévka - Šaltibarščiai

No mňam, asi to bude divně vypadat, ale určitě to bude skvělë chutnat - večer to vyzkouším.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí živáňská

Nejlepší recepty

Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Cuketové placky Cuketové placky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz