Recept Studená polévka - Šaltibarščiai

(Hodnoceno 1x) Litevská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Studená polévka - Šaltibarščiai

Postup

Okurku nakrájíme na kostičky a vmícháme do kefíru. Přidáme nastrouhanou červenou řepu, cibulku a kopr. Osolíme a necháme vychladit. Na talíři zdobíme natvrdo uvařeným vejcem. Převzato z Receptáře prima nápadů - Tajemství litevské kuchyně.

Recept je z kategorií: Studené polévky

Nahlásit recept

  • 19.07.05 vloženo
  • 21102x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1/2 hod.

Ingredience

  • 1 l kefíru
  • 1 červená řepa- předem uvařená
  • 1 salátová okurka
  • 2 natvrdo uvařená vejce
  • mladá cibulka
  • čerstvý kopr
  • sůl.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tuso 20.6.11 21:02

Nedělal jsem to přesně podle tohoto receptu, ale je to hodně podobné. A výborné.

Diskuse k receptu Studená polévka - Šaltibarščiai

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Studená polévka - Šaltibarščiai

tuso
99 příspěvků 20.6.11 21:02

Nedělal jsem to přesně podle tohoto receptu, ale je to hodně podobné. A výborné.

Papaja
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Studená polévka - Šaltibarščiai

Vejce jsme úplně vynechali, červenou řepu jsme dali nakládanou, místo kefíru velký bílý jogurt (nejlépe Holandia) a ještě půl litru šťávy z červené řepy (nejlépe z Intersparu-BIO koutek). Je to bezva osvěžení pro horké dny. Vynikající!
P. :-)

jolana
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Studená polévka - Šaltibarščiai

Spachana a uz je v chladnicke. Kopor som mala kusok zmrazeneho a podrvila stipku semienok. Vabiva, vonava a chuti… ;)

janyte
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Studená polévka - Šaltibarščiai

V Litvě se jí tato výborná studená polévka s teplými uvařenými nebo lehce opečenými brambory sypanými koprem nebo petrželkou. Ty se podávají na zvláštním talířku vedle polévky, nepřidávají se do ní.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Studená polévka - Šaltibarščiai

Víš Esmeraldo mám ráda ve všem pořádek a vím také, že zmiňovaná tebou polévka je uvedena v oddílu boršče, jako studený litevský boršč, ovšem v trochu jiném poměru, než uvádím já. To je jako s hovězí polévkou, kterou můžeš dle svých představ měnit , přidáš rajče nebo česnek a ten komu to nevoní tě sepsuje. A tak je to se všemi recepty. Někde se něco přidá, někde ubere, každý se chová dle vlastních chutí. No a pak jsou ti co neustoupí ani o krok. Ale to už je každého věc. Zdravím a čti.

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Studená polévka - Šaltibarščiai

Ha ha, já se nezlobím, ani nehandrkuji. Jen jsem chtěla taktně upozornit, že ta polévka tam už JE .

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Studená polévka - Šaltibarščiai

Ale, ale děvčata namísto toho handrkování projděte si labužníka a tuto uvedenou polévku tam nenajdete. V mém případě nejde o originalitu. Tuto polévku jsem uvedla protože tu chyběla......

Eja
3862 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Studená polévka - Šaltibarščiai

Esme, Bedla prostě nehledala…Labužník nám nám tloustne a tloustne a tak je to čím dál složitější hledat…:):) tak se nezlob…:)

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Studená polévka - Šaltibarščiai

Tak tahle polévka je mi povědomá.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Studená polévka - Šaltibarščiai

Milé děti, tady se skutečně nejedná o vývar z červené řepy, ale skutečný kefír do kterého všechno naházíte. Tak jako existuje spousta receptů na boršč, řekněte, který je ten pravý. V každé zemi, která s někým sousedí se přenáší recepty a dále upravují. No a toto je jeden z nich. Mohu doporučit - je to originál recept paní Edity Kaminskaite.

kltko
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Jenofefa

tiež nemusíš všetko hneď povedať :o)
jasne že je ! :o)))

Jenofefa
1315 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Studená polévka - Šaltibarščiai - Kltko

Polskou polévku - čirý vývar z červené řepy jsem jedla u své kamarádky Haliny. Je moc dobrá a prý to je i výborný „vyprošťovák“ po flámu. Ptala jsem se na předpis, je to jednoduché - ještě ho ověřím a napíši.

kltko
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Šaltibarščiai - bedlo

nesúvisí to, ale možno… :o)
náhodou spôsob prípravy čírej polievky - vývaru z červenej repy (poznám z Poľska, ale možno majú aj litovci?) nevieš?
predávajú síce instantný prášok, ale pre strýčka príhodu keby bol aj originálny postup… ďakujem :o)

(to čo je v registri na labužníkovi nie je presne ono, to sú všetko zahusťované a iné zeleninové polievky)

Eja
3862 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Studená polévka - Šaltibarščiai

No mňam, asi to bude divně vypadat, ale určitě to bude skvělë chutnat - večer to vyzkouším.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz