Recept Španělské vepřové maso

(Hodnoceno 1x) Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Španělské vepřové maso

Postup

Na kostky pokrájené masíčko osmažíme na oleji. Přidáme cibuli, česnek, pokrájenou pálivou papriku a anglickou slaninu, pokrájenou na plátky, Okořeníme oreganem, pepřem a tlučeným koriandrem. Osolíme a dusíme 30 minut.Potom přidáme oloupaná, na osminky pokrájená rajčata. Podusíme do měkka, posypeme usekanou petrželkou . Podáváme s těstovinami

Recept je z kategorií: Dušené vepřové maso

Nahlásit recept

  • 29.10.07 vloženo
  • 32318x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Ingredience

  • 600g vepřového masa
  • 200, cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 pálivá paprika
  • 100g anglické slaniny
  • 200g rajčat
  • 1/2 lžičky oregana
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1/2 lžičky tlučeného koriandru
  • zelená petrželka
  • sůl

Doporučená příloha

  • červené víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Španělské vepřové maso

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
ramca
7 příspěvků 29.08.13 13:51

Včera uvařeno a na dnešek nezbylo. Moc dobré, snadné a dělá se samo.

ewa
600 příspěvků 09.07.10 01:24
Re: Španělské vepřové maso.

Dnes uvařeno a s velkou chutí snědeno. Vřele doporučuji. Tohle jídlo z vepřového masa není příliš těžké ani na horké léto.
Jako příloha jsou výborné těstoviny.

anickav
2904 příspěvků 06.09.09 21:46
Re: Španělské vepřové maso.

Libuška, vďaka a som rada, že ťa vidno…:-))

sivakova
489 příspěvků 06.09.09 19:29
Re: Španělské vepřové maso. - anickav

Milá Aničko, recept je ze Slovenska, protože jsem ho našla v kalendáři Gazdinka. Recept patří k mým oblíbeným, teď je jeho čas, protože levných rajčat a paprik je na trhu dostatek. Zdraví Libuše.

anickav
2904 příspěvků 06.09.09 14:45
Re: Španělské vepřové maso.

Nero, vďaka za deníček!
K Libuške by som sa obrátila s otázkou: španielske či slovenské mäso? (podľa zeme pôvodu)

Nero
297 příspěvků 06.09.09 00:12
Re: Španělské vepřové maso.

Vyzkoušeli jsme a pochutnali jsme si. Fotky a komentář najdete v deníčku.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Jahodový pohár

Nejlepší recepty

Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz