Recept Snadné vepřové jako španělský ptáček

Labužník Katka_H02 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Maso nakrájíme na kosty, cibuli ne příliš najemno. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme a restujeme dokud maso nepustí šťávu. Počkáme až se šťáva odpaří a trochu osmahneme. Přidáme mouku, krátce opečeme a zalijeme horkou vodou (asi 200 ml). Přidáme pivo, hořčici a kečup. Asi 20 minut dusíme. Dle potřeby podléváme vodou. Pak přidáme okurku a párek nakrájené na kolečka a vejce na kostky. Dusíme dokud maso nezměkne.

Recept je z kategorií: Dušené vepřové maso

Nahlásit recept

  • 26.10.05 vloženo
  • 35912x zobrazeno

Čas přípravy

  • 70 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 kg vepřové plece
  • 2 cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 kyselé okurky
  • 2 párky
  • 2 vejce
  • 3 dcl světlého piva
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce kečupu
  • sůl, pepř

Doporučená příloha

  • rýže, knedlík

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Snadné vepřové jako španělský ptáček

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Snadné vepřové jako španělský ptáček

ataata
43 příspěvků 12.1.10 03:37
Re: Snadné vepřové jako španělský ptáček

Španělského ptáčka dělám z vepřového již delší dobu, zejména když kvalitní hovězí stojí hodně a je málokdy k dispozici. Ale ne z plece, ale z kýty. Když ho mají v akci, dá se pořídit i za 89Kč. Je to sice sušší než z plece, ale pokud ptáčky dělám v papiňáku, tak se masíčko jen rozpadá. Ty co zbudou (dělám jich hned více, 10-12 kusů) pak druhý den vylepším smetanovou omáčkou (nebo hořčicovou). Zaležené mají lepší chuť.
Na rozdíl od autora to dělám jako klasické ptáčky, dovnitř pořádný kus cibule, kus Vysočiny a okurku, popř. i kus špeku. Zbytky pak do šťávy.
To co je zde vydáváno za španělského ptáčka, je spíš směs masa v omáčce.

ali.zze
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Snadné vepřové jako španělský ptáček

také to dělávám obdobně jen bez piva a kečupu , a jen do toho přidávám nakrájenou anglickou slaninu.

Labužník Katka_H02
302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Snadné vepřové jako španělský ptáček

Jé ! Marmeládo dík ! Dám si štrůdl do oblíbených a o víkendu zkusím.

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Snadné vepřové jako španělský ptáček

To jsem ráda, že mě do toho kečupu nepřemlouváš. S tím pivem to ale zkusím. Oravdu opatrně, jednou jsem takhle pekla kapra na budvaru a šel do kompostu, jak byl hořký. Jestli chceš spotřebovat to pivo, znáš tohle?

Labužník Katka_H02
302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Snadné vepřové jako španělský ptáček

Marmelado,

ten kečup tam vůbec není nutný. Naše rodina ho má zas moc ráda. To pivko tomu dá trochu nahořklou příchuť. Jen bych tam nedávala Plzeňské. Spíš Kozla.
Nikdo u nás pivo nepije. Nakoupili jsme pro návštěvu a zbylo. Spotřebovávám ho jak se dá. V tomhle bylo moc dobré.

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Snadné vepřové jako španělský ptáček

Dělávám to podobně, když pospíchám, jen bez piva a kečupu :((, tej já ani v ohrožení života nemusím - a ani mi do španělských ptáčků nepřijde vhodný. Zato ujíždím na vajíčkách, téhle omáčce dodají tu pravou chuť.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz