Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Maso nakrájejte na kostky o hrane asi 2 cm a opecte je v kastrolu na 3 PL oleje po vsech stranách (5 minut). Osolte je, opeprete, pridejte papriku, bobkový list a vývar. Duste pod poklickou 20 minut. Na pánvi rozehrejte zbytek oleje a na nem opecte cibuli a brambory (3 minuty). Vymazte pekác margarinem nebo máslem, rozlozte do nej maso, cibuli a brambory (treba po vrstvách), polejte vse cremem fraiche a zakryjte poklickou. Pecte v troube vyhráté na 200 st. C 1 hodinu.
Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce
Zeleninový salát.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Španělské fricco
Zlato, mě to taky nepotěšilo, byla jsem na Delvitu zvyklá - naši ji měli před domem, takže jsem tam chodila léta letoucí… Třeba ta Billa nebude tak hrozná, uvidíme.
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
to jsi mě, ale vůbec nepotěšila. Co se dá dělat, třeba zítra budou mít ještě nějaký zbytek. Díky oběma a hezký večer…
no to snad jó… A jak jsem koukala, tak už to ani nestíháš, od 4.6. je všech 97 českých Delvit převedeno na Billy. Ale i se zbožím, tak když si pospíšíš, možná poslední creme fraiche ulovíš.
Více zde, jsem líná to dělat rozklikávací:
http://www.novinky.cz/…7_465oj.html
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
No to snad né, máme tu jednu a řekla bych, že stačilo. Zkraje to byl moc hezký obchod, ale teď už to není ono.
Ale honem, než bude z Delvity Billa…
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
díky, poohlídnu se tam.
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
v Delvitě se dá koupit dokonce v krabičce BIO creme fraiche, stojí cca 30 Kč.
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
nějak nevím jestli to tu je k mání, ale Babi tu má recept na creme fraiche, kde je stejný poměr sladké šlehačky kyselé smetany. Možná, že lze použít rovnou zakysanou smetanu, co se tu podává. Jinak je to prima, ď. Zlata
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Creme fraiche je lepsí nez slehacka a dá tomu tu správnou konzistenci. Slehacka je prílis rídká. Na vymazání je nejlepsí máslo, které nestece tak rychle ze sten pekáce. Pokud se pouzije kvalitní maso a dobre se opece, jak je v receptu uvedeno, není treba mít obavu, ze by snad nakonec nebylo hotové.
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Znám z jiných jídel, že hovězí a vepřové maso se tepelně upravuje rozdílnou dobu. Aby to dohromady pak bylo stejně hotové, připravené k jídlu. Recept určitě zajímavý, jen bych místo margarinu použil ušlechtilejší olej a místo creme fraiche, čerstvou šlehačku z kelímku .