Recept Kuře po španělsku v pomalém hrnci

Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Posypte kousky kurete solí, cesnekovou solí, peprem a paprikou. Dejte je do pomalého hrnce. Rozmíchejte rajcatovou pastu v pivu a nalejte na kure. Pridejte olivy i s nálevem. Zakryjte poklickou a varte na LOW 7-9 hodin.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 12.07.06 vloženo
  • 4795x zobrazeno

Čas přípravy

  • 9 hodin

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1,5-2 kg kure, rozdelené na porce
  • 4 dl piva
  • 170 g rajcatové pasty
  • 1 malá sklenice oliv i s nálevem
  • sul
  • pepr
  • paprika
  • cesneková sul

Doporučená příloha

  • Rýze nebo nudle.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuře po španělsku v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kuře po španělsku v pomalém hrnci

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuře po španělsku v pomalém hrnci - Tasmo,

s tím bílím vínem je to náramný nápad (zvláště v zemi kde máme víno lepší a lacinější než pivo).
Ale mohu tě ujistit, že ta hořká chuť piva za těch pár dní zmizela do neznáma. :-))))

Tasma
415 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuře po španělsku v pomalém hrnci- Esme

měla jsem stejné pocity jako ty, ale já jsem to jído jedla čerstvé a bohužel jsem ho nenechala odležet. Okamžitě jsem ho vyřadila z oblíbených, ale nedalo mi to /nerada něco hned zatracuji a řekla jsem si, že tomu receptu dám ještě šanci/, a za pár dní jsem ho vrátila zpět s tím, že ho udělám znovu, ale místo piva podliji bílým vínem a možná vyměním zelené olivy za černé. Ještě jsem to nezkoušela, ale určitě se tak brzo stane. A zkusím to možná i s pivem, nějakou slabou desítkou a nechám uležet …uvidíme :)

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuře po španělsku v pomalém hrnci - Spiser,

napřed jsem tě proklínala. První ochutnání omáčky bylo celkem fujtajblové.
Pivo tomu dávalo nahořklou chuť a olivy to definitivně nevylepšily.
Ze zoufalství jsem nakonec přidala pár lžic smetany a uložila do lednice.
Včera (po třech dnech) jsem se vrátila z práce nezvykle pozdě, takže na vaření nebyl čas a přišlo na řadu „tvoje“ kuře.
Jaké to překvapení: nejen že hořkost zmizela, ale bylo i velice jedlé.
Moc jsme si pochutnali.

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuře po španělsku v pomalém hrnci.

Vařila jsem včera. Úžasné!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz