Recept Kuře po španělsku v pomalém hrnci

spiser Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Posypte kousky kurete solí, cesnekovou solí, peprem a paprikou. Dejte je do pomalého hrnce. Rozmíchejte rajcatovou pastu v pivu a nalejte na kure. Pridejte olivy i s nálevem. Zakryjte poklickou a varte na LOW 7-9 hodin.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 12.07.06 vloženo
  • 6066x zobrazeno

Čas přípravy

  • 9 hodin

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1,5-2 kg kure, rozdelené na porce
  • 4 dl piva
  • 170 g rajcatové pasty
  • 1 malá sklenice oliv i s nálevem
  • sul
  • pepr
  • paprika
  • cesneková sul

Doporučená příloha

  • Rýze nebo nudle.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuře po španělsku v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kuře po španělsku v pomalém hrnci

esmeralda
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuře po španělsku v pomalém hrnci - Tasmo,

s tím bílím vínem je to náramný nápad (zvláště v zemi kde máme víno lepší a lacinější než pivo).
Ale mohu tě ujistit, že ta hořká chuť piva za těch pár dní zmizela do neznáma. :-))))

Tasma
415 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuře po španělsku v pomalém hrnci- Esme

měla jsem stejné pocity jako ty, ale já jsem to jído jedla čerstvé a bohužel jsem ho nenechala odležet. Okamžitě jsem ho vyřadila z oblíbených, ale nedalo mi to /nerada něco hned zatracuji a řekla jsem si, že tomu receptu dám ještě šanci/, a za pár dní jsem ho vrátila zpět s tím, že ho udělám znovu, ale místo piva podliji bílým vínem a možná vyměním zelené olivy za černé. Ještě jsem to nezkoušela, ale určitě se tak brzo stane. A zkusím to možná i s pivem, nějakou slabou desítkou a nechám uležet …uvidíme :)

esmeralda
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuře po španělsku v pomalém hrnci - Spiser,

napřed jsem tě proklínala. První ochutnání omáčky bylo celkem fujtajblové.
Pivo tomu dávalo nahořklou chuť a olivy to definitivně nevylepšily.
Ze zoufalství jsem nakonec přidala pár lžic smetany a uložila do lednice.
Včera (po třech dnech) jsem se vrátila z práce nezvykle pozdě, takže na vaření nebyl čas a přišlo na řadu „tvoje“ kuře.
Jaké to překvapení: nejen že hořkost zmizela, ale bylo i velice jedlé.
Moc jsme si pochutnali.

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuře po španělsku v pomalém hrnci.

Vařila jsem včera. Úžasné!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Linecké slepovací cukroví

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz