Recept Jambalaya z ryb a darů moře (Cajun verze španělské Paella)

babi Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

V hrnci s těžkým dnem rozehřát máslo. Přidat zeleninu a česnek. Za stálého míchání osmažit asi 5 minut. Přidat obojí ryby, bobkové listy a tymián. Bez poklice na mírném ohni podusit tak dlouho, až ryba změní barvu, to je asi 10 - 15 minut. Přidat papriku a lehce, ale dobře vše promíchat. Přilít rajčata z obou konzerv, vývar a obojí omáčku. Lehce promíchat tak, aby ryba zůstala celá. Přidat klobásku se šunkou. Lehce vmíchat dovnitř. Přidat krevety a nechat tekutinu přijít do varu. Přidat šalotky, osolit podle chuti a přidat rýži. Na mírném ohni vše dusit asi 30 minut. Pokrm Jambalaya podávat horký s omáčkou, která je částí receptu "ZDE":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=21847 chcete-li. P.S. Tato Jambalaya z New Orleans je verze španělské Paella. Je to Cajun recept na vaření v jednom hrnci v té nejlepší formě. Každý kuchař a každá domácnost má vlastní Jambalaya recept. Někdy se místo ryby přidá kuře, někdy se přidají langusty, někdy garnáty, nebo krevety. Vesměs se podává s omáčkou z recept¨Krevety Creole¨, která je pro Jambalaya výborná.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 11.03.06 vloženo
  • 8022x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 4 lžíce másla, nejlépe přepuštěného
  • 1 cibule na hrubo pokrájená
  • 1 zelená paprika očištěná a na hrubo nakrájená
  • 3 stonky řapíkatého celeru na hrubo nakrájené
  • 5 stroužků utřeného česneku
  • 750 g filé pevné bílé mořské ryby, jako je na příklad ďas mořský, nebo podobné ryby, nakrájený na 4 cm kousky, nebo oloupané a žilky zbavené krevety
  • 750 g filé z červené pevné ryby, jako je losos bez kostí a kůže, nebo podobné ryby, nakrájené na 4 cm kostky, nebo kuřecího masa bez kosti a kůže nakrájeného na 4cm kostky
  • 3 bobkové listy
  • 1/2 lžička tymiánu
  • 1/2 lžičky mleté papriky
  • 2X konzerva, každá o 750 g dušených rajčat
  • 250 ml rybího, nebo kuřecího vývaru
  • 3 lžičky Louisiana Red Hot Sauce, nebo jiné pálivé omáčky z kayenských papriček
  • 4 lžíce Worcestershire omáčky
  • 220 g Andouille klobásky, nebo kořeněné vepřové polské klobásky, nakrájené na 7 mm plátky
  • 220 g uzené šunky, nakrájené na 12 mm kostky
  • 220 g oloupaných ráčků, nebo krevet
  • 1 svazek zelených šalotek na hrubo posekaných
  • sůl
  • 750 ml dlouhozrnné rýže
  • krevetková Creole omáčka (recept později)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jambalaya z ryb a darů moře (Cajun verze španělské Paella)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jambalaya z ryb a darů moře (Cajun verze španělské Paella)

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: airan...

mám jich plno a některé jsem již přidala na Labu. Koření je základem a jeden recept najdeš ZDE a nějaké recepty ZDE a také zde ZDE . Nejenom však Cajun recepty, ale Creole recepty taktéž jako je tento ZDE a také ZDE a ještě ZDE a ZDE ale hlavně zase to koření na maso a ještě na mořské potvorky a na zakousnutí pikantní dvakrát smažené tostones , nebo na ukončení večeře perníkový dort . Těch receptů je na Labu podstatně víc a další mohu přidat, budeš-li chtít.

Přeji Ti příjemný zbytek neděle!

airan
652 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jambalaya z ryb a darů moře (Cajun verze španělské Paella).

Babi, mas pravdu, na omacku nejak nedoslao ale chutnalo i tak:-) Mas jeste nejake cajunske recepty? Moc rada bych se na ne podivala. Krasny den.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jambalaya z ryb a darů moře - airan...

mám obrovskou radost, že se Jambalaya povedla a také Vám chutnala! Nejspíš jste ji připravili bez Creole omáčky, ta opravdu nemusí být, i když ji k Jambalaya v brenann´s restauraci podávají. Díky za vyzkoušení receptu.

Příjemný zbytek víkendu Ti přeje,

airan
652 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jambalaya z ryb a darů moře (Cajun verze španělské Paella).

Babi, obed byl vynikajici, neverila jsem, ze to muze tak dobre. Jsme uplne precpane:-)) Dik za receptik, synovy se povedl na poprve:-))

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jambalaya z ryb a darů moře (Cajun verze španělské Paella).

airan, jsem ráda, že jsem našla recept z dob, kdy jsem do New Orleans jezdila na služební cesty. Milovala jsem tam jak atmosféru jazzu a trochu poblázněný noční život, tak výbornou kuchyni. Recept jsem trochu doplnila, tak se prosím podívej. Doufám, že si pochutnáte!

Přeji příjemnou neděli!

airan
652 příspěvků 11.3.06 16:47
Re: Jambalaya z ryb (New Orleans).

Babi, diky moc. Syn bude mit radost a my taktez - slibil, ze nam to uvari, kdyz sezeneme recept:-)) Zdravim a preji krasny vecer.
P.S. Na to omacku se taky tesim

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Ořechový koláč Ořechový koláč
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz