Recept Jambalaya z ryb a darů moře (Cajun verze španělské Paella)

Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

V hrnci s těžkým dnem rozehřát máslo. Přidat zeleninu a česnek. Za stálého míchání osmažit asi 5 minut. Přidat obojí ryby, bobkové listy a tymián. Bez poklice na mírném ohni podusit tak dlouho, až ryba změní barvu, to je asi 10 - 15 minut. Přidat papriku a lehce, ale dobře vše promíchat. Přilít rajčata z obou konzerv, vývar a obojí omáčku. Lehce promíchat tak, aby ryba zůstala celá. Přidat klobásku se šunkou. Lehce vmíchat dovnitř. Přidat krevety a nechat tekutinu přijít do varu. Přidat šalotky, osolit podle chuti a přidat rýži. Na mírném ohni vše dusit asi 30 minut. Pokrm Jambalaya podávat horký s omáčkou, která je částí receptu "ZDE":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=21847 chcete-li. P.S. Tato Jambalaya z New Orleans je verze španělské Paella. Je to Cajun recept na vaření v jednom hrnci v té nejlepší formě. Každý kuchař a každá domácnost má vlastní Jambalaya recept. Někdy se místo ryby přidá kuře, někdy se přidají langusty, někdy garnáty, nebo krevety. Vesměs se podává s omáčkou z recept¨Krevety Creole¨, která je pro Jambalaya výborná.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 11.03.06 vloženo
  • 7799x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 4 lžíce másla, nejlépe přepuštěného
  • 1 cibule na hrubo pokrájená
  • 1 zelená paprika očištěná a na hrubo nakrájená
  • 3 stonky řapíkatého celeru na hrubo nakrájené
  • 5 stroužků utřeného česneku
  • 750 g filé pevné bílé mořské ryby, jako je na příklad ďas mořský, nebo podobné ryby, nakrájený na 4 cm kousky, nebo oloupané a žilky zbavené krevety
  • 750 g filé z červené pevné ryby, jako je losos bez kostí a kůže, nebo podobné ryby, nakrájené na 4 cm kostky, nebo kuřecího masa bez kosti a kůže nakrájeného na 4cm kostky
  • 3 bobkové listy
  • 1/2 lžička tymiánu
  • 1/2 lžičky mleté papriky
  • 2X konzerva, každá o 750 g dušených rajčat
  • 250 ml rybího, nebo kuřecího vývaru
  • 3 lžičky Louisiana Red Hot Sauce, nebo jiné pálivé omáčky z kayenských papriček
  • 4 lžíce Worcestershire omáčky
  • 220 g Andouille klobásky, nebo kořeněné vepřové polské klobásky, nakrájené na 7 mm plátky
  • 220 g uzené šunky, nakrájené na 12 mm kostky
  • 220 g oloupaných ráčků, nebo krevet
  • 1 svazek zelených šalotek na hrubo posekaných
  • sůl
  • 750 ml dlouhozrnné rýže
  • krevetková Creole omáčka (recept později)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jambalaya z ryb a darů moře (Cajun verze španělské Paella)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: airan...

mám jich plno a některé jsem již přidala na Labu. Koření je základem a jeden recept najdeš ZDE a nějaké recepty ZDE a také zde ZDE . Nejenom však Cajun recepty, ale Creole recepty taktéž jako je tento ZDE a také ZDE a ještě ZDE a ZDE ale hlavně zase to koření na maso a ještě na mořské potvorky a na zakousnutí pikantní dvakrát smažené tostones , nebo na ukončení večeře perníkový dort . Těch receptů je na Labu podstatně víc a další mohu přidat, budeš-li chtít.

Přeji Ti příjemný zbytek neděle!

airan
652 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jambalaya z ryb a darů moře (Cajun verze španělské Paella).

Babi, mas pravdu, na omacku nejak nedoslao ale chutnalo i tak:-) Mas jeste nejake cajunske recepty? Moc rada bych se na ne podivala. Krasny den.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jambalaya z ryb a darů moře - airan...

mám obrovskou radost, že se Jambalaya povedla a také Vám chutnala! Nejspíš jste ji připravili bez Creole omáčky, ta opravdu nemusí být, i když ji k Jambalaya v brenann´s restauraci podávají. Díky za vyzkoušení receptu.

Příjemný zbytek víkendu Ti přeje,

airan
652 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jambalaya z ryb a darů moře (Cajun verze španělské Paella).

Babi, obed byl vynikajici, neverila jsem, ze to muze tak dobre. Jsme uplne precpane:-)) Dik za receptik, synovy se povedl na poprve:-))

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jambalaya z ryb a darů moře (Cajun verze španělské Paella).

airan, jsem ráda, že jsem našla recept z dob, kdy jsem do New Orleans jezdila na služební cesty. Milovala jsem tam jak atmosféru jazzu a trochu poblázněný noční život, tak výbornou kuchyni. Recept jsem trochu doplnila, tak se prosím podívej. Doufám, že si pochutnáte!

Přeji příjemnou neděli!

airan
652 příspěvků 11.03.06 16:47
Re: Jambalaya z ryb (New Orleans).

Babi, diky moc. Syn bude mit radost a my taktez - slibil, ze nam to uvari, kdyz sezeneme recept:-)) Zdravim a preji krasny vecer.
P.S. Na to omacku se taky tesim

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz