Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Xeelee Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Počet porcí závisí na množství špaget a ostatní ingredience přidáváme v přiměřeném množství ke špagetám.
Na kousky nakrájenou klobásu (doporučuji použít nějakou ostřejší) osmahneme na pánvičce. Když pustí dost tuku, tak přidáme studené uvařené špagety a osmahneme je. Mezitím nastrouháme sýr. Špagety ochutíme sójovou omáčkou. Přimícháme sýr nebo jím pokrm posypeme při servírování. S klobásou je možné osmahnout i cibuli nebo jinou zeleninu a po osmažení těstovin můžeme přidat vajíčko. Pokrm během přípravy a při servírování dochutíme/ozdobíme kořením/bylinkami/česnekem dle chuti. U větší dávky sýra se mi osvědčilo jedení hůlkami nebo nakrájení špaget před osmažením na malé kousky. Nejraději přidávám ostřejší klobásy, které pak špagety nádherně zbarví. Podáváme třeba s listem něčeho zeleného a zapijeme vychlazeným pivem. Přeji dobrou chuť.
Recept je z kategorií: Těstoviny
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
27.9.11 17:09
Na oleji s dvěma stroužky česneku jsem osmažila jarní cibulku s klobásou a žampiony. Osolila a posypala trochou oregána. Česneky odebrala. Přidala jsem uvařené špagety (ne úplně studené - v čem je výhoda?). Při míchání jsem přiklepla dvě vejce a nakonec zakápla kvalitní sojovkou (kterou v kuchyni hojně využívám, jídlo má větší šmrnc, přitom nepřebije chutě). A na vrch sýr Gran Moravia. Výborný oběd!
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Smažené špagety s klobásou po asijsku
5068 příspěvků 27.9.11 19:22
Terie
Na oleji s dvěma stroužky česneku jsem osmažila jarní cibulku s klobásou a žampiony. Osolila a posypala trochou oregána. Česneky odebrala. Přidala jsem uvařené špagety (ne úplně studené - v čem je výhoda?). Při míchání jsem přiklepla dvě vejce, navíc zelené konce jarních cibulek a nakonec zakápla kvalitní sojovkou (kterou v kuchyni hojně využívám, jídlo má větší šmrnc, přitom nepřebije chutě). A na vrch sýr Gran Moravia. Výborný oběd!
Tak nevím, dovedu si docela dobře představit špagety s klobásou a s vajíčkem. Dovedu si představit osmaženou rýži se zeleninou a sojovou omáčkou. Ale nedovedu si moc chuťově představit špagety politý sojovkou. Což neznamená, že to nejde. Však su ešče mladá a neznám šecko. Vzpomínáte na vajgla, jak začínal? Akorát se tolik neprsil.
Ba ne, alis - ono s oním na onom
5068 příspěvků 25.9.11 22:39
..dedku jedna..
http://www.youtube.com/watch?…
Svato…škoda, že paní casinová nechodí…už jsem o ní slyšela, dokonce snad casino se zmínilo
to by tady teprve mohlo být veselo! 


Mohla by si dát nick…třeba… Ruleta
No, milé dámy,


Alis je chytrá jako opice, i když ráda píše, že je jako opice zvědavá…
Vy, tři Grácie, jste zvědavé…
Píši „tři“, protože ta čtvrtá neví, co je to „grácie“
1437 příspěvků 25.9.11 21:35
Glama, pred niekoľkými rokmi som skoro upadla do mdlôb, lebo sa objavili asi tak 2-3 slušné a milé príspevky od casina. Vzápätí vyšlo najavo, že casino ako taký bol na služobke alebo tak nejako a písala to pani casinová, takže na ňu nedám dopustiť.
Glamo, školácky mi přišlo bližší, prostě zatím 4.třída ZŠ
, i když kdoví kolikátý semestr nebo dokonce
kolikátá univerzita pro dávno pokročilé? 
253 příspěvků 25.9.11 02:43
Casino se muže ženit, vdávat, registrovat..........furt to bude casino:)))) A chci vidět recept, kdy nemá kecy......
Dando, snad studentsky, ne…? Blíž máme spíš univerzitu třetího věku, že..
Jolano
, ale proč se ten náš casino chová
jak ten nerudný manžel po 30 letech?, když by měl být školácky
zamilovaný? 
5068 příspěvků 24.9.11 23:49
..jeeej…ten cas ale leti.. mam v zivej pamati ako keby to bolo vcera
casino, takze na buduci rok to bude
patrocnica… 
idu dvaja zasnubenci, ona sa potkne o schod, on
priskoci ,nezne ju ulapi a bodaj ten schod sa rozculi kto ho robil..po case oni
dvaja uz po snatku daky ten patek .. idu, ona sa potkne o schod a on sa rozculi
, nevies davat pozor? skoro si rozkopla schod, este nam ho daju zaplatit.. 
Dando, zasnuby su krajsie..
V tento památný den se casino zasnoubil s labužníkem, ke sňatku ale z mnoha důvodů zatím nedošlo
casino se zaregistrovalo
Tedy… doposud jsem si myslela, že se registruje jen on s ním a ona s ní, ale teď už dokonce i ono s oním
(pardon, ono na onom
)
24.06.08… co se stalo v tento den…? casino se oženilo…?
a nebo započalo důchod…? 

253 příspěvků 24.9.11 21:04
casino, tragedie jsi tady Ty:))) Neni recept, aby ses blbe nevyjádřil:)))) Sedíš u PC asi v důchodu a hrozně chceš všechy nastvat:)))))
Terezo, já si myslím, že Labužník v tomto případu o nic nepřijde
, i když fotka by mohla být zajímavá a do
příštího týdne není daleko 
Bento,

nepřeháníte to už trošku s tou přemírou chvály
cookie123,
je to podobná tragedie, jako dole zmíněná „Včerejší rýže“
Xeelee,

dejte do ingrediencí: cerstva koriandrova vnat – nasekana ked nemame nevadi
změňte název: Včerejší těstoviny …a vše bude OK
dorsch,
…podle některých tu pohoda skončila
24.06.08 
móóóc jste mě potěšil
Příspěvek upraven 24.09.11 v 19:48
Pokud chcete vkládat na Labužníka recepty, věnujte jim čas: vypište všechny suroviny a pečlivě i postup. Píšete o fantazii kuchaře, ale recept má být pevným vodítkem. Žádné „maso opečte na zelenině, okořeňte a posypte sýrem dle chuti…“ – vypište o jakou zeleninu, sýr, bylinky atp. se jedná. Jinak budu muset recept smazat.
Ivo..já tedy klobásy nějak nemusím..ale…až se mi seběhly sliny v puse, jakou jsem na ten tvůj recept dostala chuť..

Klobásu nemám, nahradím jitrnicí, bramborové knedlíky nahradím bramborem z MW. Zelí mám..
Báječný recept..!
54 příspěvků 24.9.11 11:24
Vážení, nestačím zírat! Byla tady vždy pohoda, co to zkoušíte? Hrajete si na úžasné kuchaře-řky a vaše recepty jsou hodné tak babicovy patlárny, nechte žít i ostatní a přestaňte dělat arbitry, pochvalte, nebo poraďte…
„přidáním nevábně vyhlížející fotky“ to bola v skutocnosti azijska verzia toho co robis len ma azijske nudle (tam bezne zmiesaju 2 druhy slizov), Cinsku klobasu Lap Cheong a jedine co bolo ako vykradnutie ladnicky bolo vyprazane Tofu namiesto kreviet a vela cerstvej zeleniny a klickov, recept sa volal „Char Kuey Teow“.
pro mne je recept OK, akorát mi kroutí až palec u nohy kombinace ostré, zřejmě paprikové klobásy se sójovou omáčkou.
Těstoviny vařím přesně, aby nic nezbylo, ale bramborové knedlíky zbydou vždy a pro tento recept jsou taky vhodné. Předevčírem jsem si je opekla na vysmažené Maďarské klobáse od Dolejšího a pak si do toho zamíchala kysané zelí.
4813 příspěvků 24.9.11 04:47
Asie má 48 zemí a téměř 4 biliony lidí.
Je vůbec možné být odborníkem přes všechny asijské kuchyně?
Xeelee možná někde ochutnal tuto krmi a prostě mu zachutnala a měl potřebu se s námi rozdělit.
Zdá se mi to poctivější, než se z Google opisovat jeden recept za druhým jako o závod.
Dělit se o pěkné kulinářské zážitky, o to nám snad jde…nebo ne?
A je úplně jedno jestli použijeme suroviny když zrovna čistíme ledničku, nebo se pro ně vypravíme do supermarketu.
S úsměvem vzpomínám na první „číňárnu“ kterou jsem v roce 1970 ochutnala. Bylo to komunistické Kuře Kung Pao, kde jsme si dokonce sami připravovali sojovou omáčku podomácku.
Asijci by jistě koukali…
glama: Nejsem zrovna typ co si nechá všechno líbit a recept není ani zdaleka tak volně interpretovatelnej jak se tu Bento snaží tvrdit. Někteří nejmenovaní diskutující mě donutili zařadit recept na jídelníček pro příští týden, tak si tu počkejte
Udělám základ, rozdělím ho na několik
malejch porcí a udělám aspoň čtyři varianty. Když vařím jen pro sebe,
tak je to často nějaká chutná kejda (nemám čas jen na vaření), ale
speciálně pro labužníka si budu muset se servírováním pořádně
vyhrát 
To co tu předvedl Bento byla prasárna za hranicí slušnosti. Jak si někdo může dovolit zasahovat do cizího receptu a přidáním nevábně vyhlížející fotky, která nemá s receptem (snad až na pouze uvařený špagety) vůbec nic společnýho? Asi sem si zdejší labužníky moc idealizoval a přišlo nevyhnutelný vystřízlivění.
A s Babicou snad mý recepty nikdo srovnávat nebude
Vařím převážně z kvalitních základních
surovin a u ostatních výrobků si dávám pozor na složení. Zrovna nedávno
jsem si vyráběl rajčatový pyré, protože jsem ho na poslední chvíli
nesehnal
Babica by tam kydnul levnej kečup.
Tak mě napadá… Asi před dvěma lety jsme se s kamarády z půlky
republiky srazili v jedný pražský hospůdce u piva a zjistili jsme, že tam
Babica prezentuje nějakej svůj výtvor(!) a každej si tam ten večer může
brát zadarmo kusy masa (zřejmě s omáčkou z kečupu) s přílohou. Byl
o to zájem, ale nikdo z nás se to neodvážil ochutnat
Takovej obrovskej pekáč toho byl
Chudák maso. Takhle by se s ostatky zvířat
zacházet nemělo.
Bento: To ostatní dle chuti je v ingrediencích i v textu poměrně jasně definovaný (konkrétní zeleninu, koření a bylinky upřesním po osmažení a ochutnání) a z receptu je jasný, že jiný maso než z klobásy tam nepatří, tak zklidni hormon.
K tofu: Sóju nějak nemusím a jediný co z ní v kuchyni používám je omáčka. Je to problematická potravina, která není zdaleka jenom zdravá, a chuťově nejde o nic bez čeho bych se neobešel. Maso z nedojedenýho guláše si nezaslouží komentář.
BTW wydra asi nikdy nejedla ve Vietnamský tržnici
Vřele doporučuju nějakou bloudit tak dlouho
dokud člověk nenarazí na stánek s jídlem a rukama nohama si něco
neobjedná
Vietnamci jsou výborní kuchaři a
vaří si tam pro sebe, takže to nejsou žádný blafy ale naprosto
labužnická krmě. Stačí bejt trošku otrlej a překonat kulturní šok.
PS: uz je vymazana
Hele…Xeelee…líbí se mi tvoje reakce a přístup

To víš, o začátečnickou masáž tě nemůžeme připravit
Přesné dávkování…těžko říci.. U svých receptů ho často nemám, u vaření nevážím.
Spíš jde o to aby to nebyla moc Babicovina.. (když nemáš tohle, dej tam něco jiného, stejně je to fuk) prostě recept by měl být recept, mít formu.
Jak si pak s receptem poradí každý sám, je už jeho věc.. Vlastní úpravy jsou zcela na libovůli.
Jak já říkám" cokoli můžeš nahradit čímkoli - ale…budeš mít už úplně jiné jídlo. Pak těžko hodnotit…
Nakolik je to ještě ten původní recept..?
Jen to chce to jídlo…trochu vymazlit
aby to nebylo jen zužitkování zbytků
z lednice, ale zhodnocení do nového receptu 
Zužitkujeme…

Jolano…vždyť jsme s wydrou byly takřka přeněžné, ne?
Mladý maso dobrý..dobrý maso..
WTF?!? Může prosím tu fotku někdo smazat?
Má Bento takhle rád/a všechny jednoduchý recepty jako tenhle a http://www.labuznik.com/…erejsi-ryze/ (viz tip na originální jídlo od glamy v prvním příspěvku)?
EDIT: Opakuji, tohle NENÍ vykrádačka ledničky. Základ receptu tak kdysi vzniknul, ale to co si teď dělám je chuťově základu z dob studia na hony vzdálený. Jste labužníci, tak snad umíte vařit, improvizovat v kuchyni a udělat z tohodle chutný jídlo.
Příspěvek upraven 24.09.11 v 01:41
tak ked chces „vykradnut“ ladnicku tak poriadne!, pridaj aj slize spred dvoch dni aj hrube aj tenke aj maso z nedojedeneho gulasu a aj trochu oprazene tofu k tej klobase a zeleninu aku mas
fotka pridana
PS: A nezabudni dat na vrch oprazenu cibulku a este aj jarnu cibulku
Tak já sem napíšu konkrétní rozšířenou verzi receptu, až si tuhle dobrotu budu příště dělat. Nevidím žádnej zásadní rozdíl mezi tímhle a třeba chváleným http://www.labuznik.com/recipe.php?…. Podobnejch jednoduchejch receptů tu určitě bude spousta. Stačí napsat jakou zeleninu tam dát, čím to ochutit a je to. Sice moc doslovný recepty nemusím a často si je upravuju k obrazu svému, ale budiž. Mám tu teda případný další recepty detailně rozepisovat, když to bude něco jednoduchýho s množstvím možnejch variací a není potřeba ingredience nějak přesně dávkovat?
Mám pocit, že někteří labužníci nemaj žádnou představivost a/nebo nečetli druhej odstavec
Docela bych věřil tomu, že studentskej úvod
a pohled na základní suroviny v labužnících evokoval zbytek rozvařenejch
levnejch špaget, nějakou skoro bezmasou klobásu a fake eidam se sníženým
obsahem tuku
Bez úvodu to bude
myslím lepší.
wydra: Špagety s klobásou a sójovkou jsou opravdu jen základ, kterej jsem si dal kdysi za studenskejch let jako CDD. To byla z nouze ctnost, kterou bych si už opravdu nedal, i když to na okolnosti vzniku a kvalitu ingrediencí (eidam
) chudýmu studentovi nechutnalo špatně a
rozhod se recept vylepšovat (snad nikdy jsem nejedl to samý).
PS: Hledal jsem podobný recepty a nejpodobnější je asi http://www.labuznik.com/recipe.php?…. Nic jinýho se smaženými (a dokonce uvařenými studenými) těstovinami jsem tu nenašel. Jednoduchej italskej recept od Jamieho Olivera
Těch 21 stran receptů se špagetami a
klobásou jsem ale prošel spíš podle fotek a názvů a bral jsem to
vylučovací metodou.
Příspěvek upraven 24.09.11 v 01:12
5068 příspěvků 24.9.11 00:41
ale no taak dievcata,,je tam klobasa a kazdy labuznik ma rad klobasu!..abudtetake dobre a budtedobre..taka pekna mlada krv sa nam tu zrazu..
..furt len casino, casino..nooo .. 
O recept jde… ne o úvod
Vypadá ten recept bez úvodu víc labužnicky?
wydra: No tak dobře
????? tohle si neuvaří ani Vietnamec v české tržnici! Špagety s klobásou, zalité sojovkou???
Tohle je pane L A B U Ž N Í K !! Od slova labůůůůůůůůžo a pod tim si tu asi nikdo takové špagety nepředstavuje .
Přidej nějaký pěkný, lepší, recept a třeba se inspiruj receptem pod tebou !!
Tak o takovych je www.labuznik.com !
p.s. a můžeš klidně i s úvodem
5068 příspěvků 24.9.11 00:16
hehe..tak si dostal vysluzku..sluzit Labuzniku dakedy nie je d/ocene..
…ale ako tak citam, hned ma napadli
studenstske casy a hlady..klobaska, sojova omacka..ty si sa mal teda…

Z receptu CDD se dá s použitím kvalitních surovin udělat velmi dobré jídlo, které při troše snahy i nějak vypadá. Když si ho dělám, tak už si ingredience kupuji podle toho na co mám chuť a špagety si vařím podle toho pro kolik lidí jídlo bude. Co se týká složitosti, tak jsem tu našel i podobně náročné recepty. Když tu je třeba bramborák, tak nevím, proč by tu nemohlo být i toto. Třeba tě přesvědčí fotka, kterou při nejbližší příležitosti přidám.
Pokud tu je ale nějaký podobný recept, tak ten můj klidně smažu. Já tu zatím na nic podobného nenarazil, ale zas tak dlouho podle zdejších receptů nevařím.
Příspěvek upraven 24.09.11 v 00:17
Milý brouku…nic ve zlém, ale tohle tady je Labužník..

Tohle jídlo je.. tzv. Futr (futrovat).. nebo CDD - Co Dům Dal.. To není recept hodný zveřejnění a následování..
Najdeš určitě v repertoáru něco zajímavého a originálního, než jen smíchané zbytky, ne? I když i ty je možné zpracovat originálně .. viz http://www.labuznik.com/…erejsi-ryze/
Navíc podobné kreace už tu dávno jsou..
Snaha se ale cení, příště to bude lepší, že?