Recept Těstoviny bucatini/bugatini s ančovičkami a pangrattato.. Pra

(Hodnoceno 2x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Těstoviny bucatini/bugatini s ančovičkami a pangrattato..

Úvod

Bucatini jsou jako velke spagety s dirkou uprostred, neboli jeste vetsim povrchem na zachyceni omacky. Maji tu vyhodu, ze nahrazuji tradicni dlouhe testoviny jako jsou spagety, ale take kratke testoviny, jako jsou kolinka a podobne. Pochazi ze stredni Italie, avsak staly se nezbytnou casti italske kuchyne v Rime.
Ancovicky, kdyz se rozpusti na panvi, ztrati svoji riznost a dodaji pokrmu prijemnou chut.

Postup

Pangrattato:
Na malé pánvi rozehřát olej a osmažit česnek dozlatava. Vyhodit ho (nebo použít na něco jiného). Přidat drobty, naprudko je osmažit do křupava a zlatava a vyjmout je děrovanou naběračkou. Nechat oschnout na ubrousku.

Omačka:
Rozehřát 8 lžic olivového oleje, osmažit česnek. Jakmile se začne barvit tak přidat ančovičky a 1/3 chilli papriček. Zamíchat a odstavit. Přidat citronovou šťávu a pepř.

V osolené vodě podle navodu na baleni uvařit těstoviny, slít je, přidat ančovičkovou omáčku a vse promíchat.

Podávat na individuálních talířích posypané kůrou z citronu, zbytkem chilli a Pangrattato s petrželkou.

Recept je z kategorií: Omáčky na těstoviny Těstoviny

Nahlásit recept

  • 21.07.10 vloženo
  • 9566x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 8 lžic olivového oleje
  • 3 stroužky česneku na tenké plátky nakrájaného
  • 3 sušené chilli papričky rozdrcené
  • 18 slaných ančoviček opraných od soli a na hrubo posekaných
  • sůl a pepř
  • kůra i šťáva ze dvou citronů
  • 400 g bugatini těstovin, nebo podobnych
  • 1 svazek čerstvé plocholisté petrželky

Pangrattato:

  • 500 ml olivového oleje na smažení ciabaty
  • 10 stroužků česneku, neoloupané, celé
  • 1 ciabata, spodní kůrka odejmutá a ze zbytku nadrobené velké drobty

Doporučená příloha

  • vinko, bily italsky chleb, chcete-li

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 05.10.12 09:55

:potlesk: Uvarene , zjedene , vyborne, bucattini som musel ist hladat bezne ich nemaju mal som cislo 6.Pouzil som moje ancovicky v oleji a soli su ovela „masitejsie“ stacilo 8.Na „pangrattatto“ som isiel skor sicilskym sposobom ( menej masnym ) volaju to tam „mollica“ ( struhanka pecena v trube ). Starsiu Cabiattu som nalamal na male kusky polial olivovym olejom a dal piect do zlatista tak 10 minut. Vybral dal ochladit a posekal petrzlenovu vnat a cast cesnaku a dal do mixera a posekl na hrubsie.Dalej vsetko ako recept aj susene chilli. Babi :kytka: vsetkym chutilo

Uvaření se již líbí 7 labužníkům
Odkaz na uvaření

tuso 05.09.12 17:42

Tak jsem to zkusil. Absolutně mě to nenadchlo. Mdlá, nevýrazná chuť. No nic. Nemusí mi chutnat všechno. :D

Diskuse k receptu Těstoviny bucatini/bugatini s ančovičkami a pangrattato..

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
babi
6360 příspěvků 29.11.12 21:17

No, vidite, kdyz nekdo nechce rozumet tak nepochopi… Na vasi otazku „Mýlím se, když si myslím, že podle tohoto receptu jste zatím nevařila?“ Vam mohu odpovedet takto. Jak jsem jiz rekla, recept jsem dostala v restauraci od pana vrchniho… ten mi zajiste recept nepretlumocil tak jak jej udavam zde ja. Urcite nerekl… tak pro ctyri lidi bychom pouzili atd. atd. Ne, to jsem prijela domu a recept jsem si dala dle jeho instrukci dohromady, takze uvarila nekolikrat, nez dostal tuto formu. A s tim pangrattato? Drobty ciabaty se na prudko (aby nasakly co nejmin oleje) osmazi v hlubokem oleji (udala jsem 500 ml), ktery se precedi a znovu pouzije k jinemu ucelu. Tak to pan vrchni doporucoval. Uvedla jsem vsak v komentarich, ze drobty lze osmazit na panvi na trech lzicich oleje a mate to vyresene… Staci, anebo jeste neco neni jasne?

 
Bento
794 příspěvků 08.10.12 15:35

Babi, presne aj u nas su ancovicky drahe a „chlpate“,ja som kupil kilo cerstvych v pristave boli $ 3.90, ale treba ich cistit a rada ktoru som dostal ze ich staci otvorit nasolit a na druhy den sa daju vsetky kosti vytiahnut rukou, figu, :? vobec to neslo musel som filetovat co je strasna babracka na malych rybkach :evil: keby som cas spocital tak asi tie v obchode su lacnejsie :think:

 
casino
4479 příspěvků 08.10.12 12:40
babi,

Píšete: Tak, jak jsem recept dostala, tak jsem jej pretlumocila zde na Labu
Mýlím se, když si myslím, že podle tohoto receptu jste zatím nevařila? :think: ;)

 
babi
6360 příspěvků 08.10.12 01:36

No, tak Ty jsi to opravdu uvaril :) Diky za duveru. Nepematuji se presne kde to bylo, ale bylo to nekde v Rime a sedeli jsme v pekne restauraci s manzelem. Pan vrchni byl upovidany, cehoz jsem vyuzila a rekla si o recept. Nacmarala jsem si jej na ubrousek a pan vrchni vymenou chtel vedet, zname-li jeho bratrance, ktery zije ve Vancouveru, coz je pres 3500.00 Km vzdalenost od mesta ve kterem ziji ja :D Tak, jak jsem recept dostala, tak jsem jej pretlumocila zde na Labu.
Zajimaly by me Ty Tvoje ancovicky, jak jsi na ne sel? Ja si je kupuji u Itala, ale nejsou prave nejlacinejsi…
Jsem moc rada, ze Vam chutnalo :mavam:

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 05.10.12 07:37

To se omlouvam, ze virim stare otazky, ale nemam cas cist cele letite diskuze.

 
babi
6360 příspěvků 05.10.12 00:33

Naco to resit? " .{color:red}" Vzdyt se to jiz rozresilo se Sonou a svevou :idea: Recept je z ustniho podani a nazev byl bugatini…coz kazdy vi, ze jsou bucatini. To, ze je zde plno receptu se jmeny, ktere opravdu nedavaji smysl, jako napriklad http://www.labuznik.com/…a-bez-zemli/ jaksi nikoho nezarazi…
Avsak dekuji vsem zucastnenym za snahu vec rozresit " .{color:red}" a snad Vas potesi, kdyz do nazvu receptu pridam to spravne zneni a vyslovnost nudli.
Zdravim…

 
casino
4479 příspěvků 04.10.12 10:16
Jj, je to ono...

a zde něco pro inspiraci :)

 
Eja
3831 příspěvků 04.10.12 09:29

To bude ono

 
casino
4479 příspěvků 04.10.12 09:05
zébulon...

…no jo, no, bucatini! :)
Bugatini je patrně buzzword ;) :mrgreen:

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 04.10.12 07:33

Myslim, ze to jsou bucatini, ne bugatini.

 
babi
6360 příspěvků 04.10.12 02:49

Mas naprostou pravdu, ze na svete je plno chutnych receptu… proc jist neco co nam nechutna, kdyz nemusime :) Co je na Labu kladne je obrovsky vyber ruznych receptu. Abys rozumel…vazim si Tveho nazoru :mavam:

 
tuso
99 příspěvků 03.10.12 23:25

Právě, že na italskou kuchyni jsem. Je to má druhá nejoblíbenější. Hned za francouzskou. A smůlou bych to nenazval. Na světě je kopec dobrých jídel.

 
babi
6360 příspěvků 01.10.12 21:08

Tuso, mas smulu, ze Ti recept nechutna. Nejspis nejsi na italskou kuchyni. Recept pochazi z prestyzni restaurace v Rime…
Zdravim a preji Ti mnoho kulinarskych uspechu!

casino, nechce se mi verit, ze Vy nevite, jak pripravit Pangrattato :! Anebo ze Vam neni jasne, ze jde o smazeni natrhaneho chleba v hlubokem oleji. Kdyz smazite rizky, ten olej take neni casti finalniho pokrmu. Ano, lze pripravit Pangrattato jeho usmazenim na 3 lzicich oleje…
Proc nectete recept, tak jak je napsany bez jeho prekrucovani :nevim:

 
tuso
99 příspěvků 30.09.12 16:14

Taky jsem si myslel, že při těch ingrediencích to bude super. Nebylo. Co už. Existujou mraky omáček na těstoviny, které mi chutnají. Prostě toto nesedlo.

 
babi
6360 příspěvků 07.09.12 22:34

Bento, osobne davam prednost ancovickam nalozanym v soli, ale nekdy pouzivam nalozene v oleji. Recept na nalozeni zde jeste neni a tak, az se Ti vyvedou Ty Tvoje, muzes poradit jak na to. Do receptu se zajiste davaji jenom filatka a proto ze recept je pro sest lidi, tak na osobu pripadnou 3 file, coz zarucene moc neni…ony jako by se rozpustily do omacky.

 
Bento
794 příspěvků 07.09.12 01:58

Babi mas :potlesk: uplne pravdu, ja by som skor povedal ze tento recept je az moc prechuteny na talianov 18 ancoviciek :jazyk: a 3 chilli atd…
Ja som nakladal ancovicky moje budu skor take biele boquerones este pockam tyzden dva a potom spravim z mojich. :palec:

Příspěvek upraven 07.09.12 v 02:18

 
babi
6360 příspěvků 07.09.12 00:57

Tuso, naprosto mne nevadi nizke bodovani receptu… nevymyslela jsem jej. Avsak co me zarazi, je poznamka o nevyrazne, mdle chuti uvareneho pokrmu, nehlede na to ze recept obsahuje ancovicky, citron, chilli papricky, cesnek a olivovy olej, vse vyrazne chute :nevim:

 
babi
6360 příspěvků 23.07.10 22:38
Re: Těstoviny bugatini s ančovičkami a pangrattato...

Alice, knihu od Jeffrey Steingarten jsem nedavno docetla a dosti jsem se pobavila. Krasny suchy humor, avsak nekdy mysleny naprosto vazne. Presne i tak se presentuje osobne. Dejte trochu casu a uvidite, ze co nevidet neco takoveho se muzete dockat na priklad od chef Pohlreich ;)

 
babi
6360 příspěvků 23.07.10 22:23
Re: Těstoviny bugatini s ančovičkami a pangrattato...

casino, zbytek oleje se muze pouzit na neco jineho. Kazdopadne chleb nema byt jak houba nacucany olejem, ale ma byt krupavy a toho se dosahne pri vysoke teplote, tak jako u vseho co se narycho hluboce smazi. Autorka rika ‚osmažit je do křupava a zlatava. Nechat oschnout na ubrousku.‘ Ano, znam take recept se 3 lzicemi oleje, ale tam se drobty pouze cesnekovym olejem potrou a pripravi se v troube :)

 
Alice_G
505 příspěvků 23.07.10 16:39
Re: Těstoviny bugatini s ančovičkami a pangrattato... - casino,

Jeffrey Steingarten by nakoupil nůši různých vzorků ciabatty a dva tucty lahviček olivového oleje. A o tom, jak dosáhl optimální konsistence, by po týdnu pokusů sepsal sloupek do Vogue. Bohužel - v našich podmínkách je to těžko proveditelné :D .

 
casino
4479 příspěvků 23.07.10 06:24
Re: Těstoviny bugatini s ančovičkami a pangrattato...

babi, to jak jste to napsala 22.07.2010 16:46 by šlo také číst tak, že jste ze tří PL udělala 500 ml :-)))
Ale vážně: já měl dojem, že těch 500 ml je překlep. Zdá se že ne. Nehodlám v tomto případě podstupovat „průzkum bojem“, toho oleje by mi přišlo líto… Ale prozraďte mi, kolik oleje vcucne cca 400 g pečiva (ciabata obvykle hmotní kolem 500 g)
A to jak píšete „…muze si recept upravit i k nepoznani“ chápu, kulantně řečeno, jako úkrok stranou :-(
Autor Vašeho renomé nemůže předpokládat, že Labužníci (snad mi následující slova budou odpuštěna :-) při čtení Vašeho receptu začnou myslet :-))) Vidí černé na bílém: Vraž do toho 500 ml, tak tam vrznou dva hrnky oleje…

 
babi
6360 příspěvků 23.07.10 04:13
Re: Těstoviny bugatini s ančovičkami a pangrattato...

sveva, ohodnocuji jakekoliv doplneni receptu, jmen, zajimavosti atd. K tem italskym zvlaste vy a noskovice mate tak blizko. Ani si poradne nepamatuji, kde jsem recept dostala, jinak bych to napsala a tak budiz pozdraven nejaky ten bodry Ital, co mi jej poskytnul ;)

 
babi
6360 příspěvků 23.07.10 02:43
Re: Těstoviny bugatini s ančovičkami a pangrattato...

drobku, ach, co nam tenkrat nestacilo ku stesti! Avsak vyckej, mluvi se o druhem detstvi ;)

 
babi
6360 příspěvků 22.07.10 23:46
Re: Těstoviny bugatini s ančovičkami a pangrattato...

casino, take znam recept pouze se 3 lzicemi oleje, tento ma oleje plno. Jak vsak vime, ten kdo vari je panem kuchyne a muze si recept upravit i k nepoznani, tedy podle vlastni chute ;) Diky za precteni receptu.

 
sveva
751 příspěvků 22.07.10 22:40
Re: Těstoviny bugatini s ančovičkami a pangrattato...

Testoviny se jmenuji bucatini a pod timto nazvem je najdete v prodeji. Vyraz bugatini je dialektalni, rimane vyslovuji nektere souhlasky jinak.
Pangrattato je obecny nazev pro strouhanku (pane grattuggiato).
Recept je moc pekny.
Zdravim.

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.07.10 08:13
Re: Těstoviny bugatini s ančovičkami a pangrattato...

Jojo, a když jsem byl ještě malej, prodávalo se to doma pod názvem makaróny. Cucali jsem jimi jako hadičkou rajskou majdu a mamky nás pohlavkovaly, abychom jedli slušně. Ach to byly časy.

 
casino
4479 příspěvků 22.07.10 04:43
Re: Těstoviny bugatini s ančovičkami a pangrattato...

Pangrattato
u nás děláme ze strouhanky. Možná proto není potřeba 1/2 litru oleje jako zde na tu nadrobenou střídu…

 
babi
6360 příspěvků 22.07.10 04:04
Re: Těstoviny bugatini s ančovičkami a pangrattato...

Sono, diky mnohokrat za tvoji znalost ;) A ja jeste dodam pro pany, neplets si s bugatti autem ;)

 
noskovice
1322 příspěvků 22.07.10 03:35
Re: Těstoviny bugatini s ančovičkami a pangrattato...

Chtěla bych jenom doplnit, že bugatini a bucatini jsou jedny a ty samé těstoviny. U nás, kde bydlím já, jsou známé pouze jako bucatini. To jenom pro ty, kteří budou shánět tyto těstoviny. Takže bugatini i bucatini.
Dobrou chuť, Soňa :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz