Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Bucatini jsou jako velke spagety s dirkou uprostred, neboli jeste vetsim
povrchem na zachyceni omacky. Maji tu vyhodu, ze nahrazuji tradicni dlouhe
testoviny jako jsou spagety, ale take kratke testoviny, jako jsou kolinka a
podobne. Pochazi ze stredni Italie, avsak staly se nezbytnou casti italske
kuchyne v Rime.
Ancovicky, kdyz se rozpusti na panvi, ztrati svoji riznost a dodaji pokrmu
prijemnou chut.
*Pangrattato:* Na malé pánvi rozehřát olej a osmažit česnek dozlatava. Vyhodit ho (nebo použít na něco jiného). Přidat drobty, naprudko je osmažit do křupava a zlatava a vyjmout je děrovanou naběračkou. Nechat oschnout na ubrousku. *Omačka:* Rozehřát 8 lžic olivového oleje, osmažit česnek. Jakmile se začne barvit tak přidat ančovičky a 1/3 chilli papriček. Zamíchat a odstavit. Přidat citronovou šťávu a pepř. V osolené vodě podle navodu na baleni uvařit těstoviny, slít je, přidat ančovičkovou omáčku a vse promíchat. Podávat na individuálních talířích posypané kůrou z citronu, zbytkem chilli a Pangrattato s petrželkou.
Recept je z kategorií: Omáčky na těstoviny Těstoviny
vinko, bily italsky chleb, chcete-li
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
5.10.12 09:55
Uvarene , zjedene , vyborne,
bucattini som musel ist hladat bezne ich nemaju mal som cislo 6.Pouzil som moje
ancovicky v oleji a soli su ovela „masitejsie“ stacilo 8.Na
„pangrattatto“ som isiel skor sicilskym sposobom ( menej masnym ) volaju to
tam „mollica“ ( struhanka pecena v trube ). Starsiu Cabiattu som nalamal na
male kusky polial olivovym olejom a dal piect do zlatista tak 10 minut. Vybral
dal ochladit a posekal petrzlenovu vnat a cast cesnaku a dal do mixera a posekl
na hrubsie.Dalej vsetko ako recept aj susene chilli. Babi
vsetkym chutilo
5.9.12 17:42
Tak jsem to zkusil. Absolutně mě to nenadchlo. Mdlá, nevýrazná chuť. No
nic. Nemusí mi chutnat všechno.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Těstoviny bucatini/bugatini s ančovičkami a pangrattato..
No, vidite, kdyz nekdo nechce rozumet tak nepochopi… Na vasi otazku „Mýlím se, když si myslím, že podle tohoto receptu jste zatím nevařila?“ Vam mohu odpovedet takto. Jak jsem jiz rekla, recept jsem dostala v restauraci od pana vrchniho… ten mi zajiste recept nepretlumocil tak jak jej udavam zde ja. Urcite nerekl… tak pro ctyri lidi bychom pouzili atd. atd. Ne, to jsem prijela domu a recept jsem si dala dle jeho instrukci dohromady, takze uvarila nekolikrat, nez dostal tuto formu. A s tim pangrattato? Drobty ciabaty se na prudko (aby nasakly co nejmin oleje) osmazi v hlubokem oleji (udala jsem 500 ml), ktery se precedi a znovu pouzije k jinemu ucelu. Tak to pan vrchni doporucoval. Uvedla jsem vsak v komentarich, ze drobty lze osmazit na panvi na trech lzicich oleje a mate to vyresene… Staci, anebo jeste neco neni jasne?
Babi, presne aj u nas su ancovicky drahe a „chlpate“,ja som kupil kilo cerstvych v pristave boli $ 3.90, ale treba ich cistit a rada ktoru som dostal ze ich staci otvorit nasolit a na druhy den sa daju vsetky kosti vytiahnut rukou, figu,
vobec to neslo musel som filetovat co
je strasna babracka na malych rybkach
keby som cas spocital tak asi tie v obchode su
lacnejsie 
Píšete: Tak, jak jsem recept dostala, tak jsem jej pretlumocila zde na Labu

Mýlím se, když si myslím, že podle tohoto receptu jste zatím nevařila?
No, tak Ty jsi to opravdu uvaril
Diky za duveru. Nepematuji se presne kde to
bylo, ale bylo to nekde v Rime a sedeli jsme v pekne restauraci s manzelem.
Pan vrchni byl upovidany, cehoz jsem vyuzila a rekla si o recept. Nacmarala
jsem si jej na ubrousek a pan vrchni vymenou chtel vedet, zname-li jeho
bratrance, ktery zije ve Vancouveru, coz je pres 3500.00 Km vzdalenost od mesta
ve kterem ziji ja
Tak, jak jsem recept dostala, tak jsem jej
pretlumocila zde na Labu.
Zajimaly by me Ty Tvoje ancovicky, jak jsi na ne sel? Ja si je kupuji u Itala, ale nejsou prave nejlacinejsi…
Jsem moc rada, ze Vam chutnalo
To se omlouvam, ze virim stare otazky, ale nemam cas cist cele letite diskuze.
Naco to resit? " .{color:red}" Vzdyt se to jiz rozresilo se Sonou a svevou
Recept je z ustniho podani a nazev
byl bugatini…coz kazdy vi, ze jsou bucatini. To, ze je zde plno receptu se
jmeny, ktere opravdu nedavaji smysl, jako napriklad http://www.labuznik.com/…a-bez-zemli/
jaksi nikoho nezarazi…
Avsak dekuji vsem zucastnenym za snahu vec rozresit " .{color:red}" a snad Vas potesi, kdyz do nazvu receptu pridam to spravne zneni a vyslovnost nudli.
Zdravim…
…a zde něco pro inspiraci
To bude ono
…no jo, no, bucatini!

Bugatini je patrně buzzword
Myslim, ze to jsou bucatini, ne bugatini.
Mas naprostou pravdu, ze na svete je plno chutnych receptu… proc jist neco co nam nechutna, kdyz nemusime
Co je na Labu kladne je obrovsky vyber ruznych
receptu. Abys rozumel…vazim si Tveho nazoru 
99 příspěvků 3.10.12 23:25
Právě, že na italskou kuchyni jsem. Je to má druhá nejoblíbenější. Hned za francouzskou. A smůlou bych to nenazval. Na světě je kopec dobrých jídel.
Tuso, mas smulu, ze Ti recept nechutna. Nejspis nejsi na italskou kuchyni. Recept pochazi z prestyzni restaurace v Rime…
Zdravim a preji Ti mnoho kulinarskych uspechu!
casino, nechce se mi verit, ze Vy nevite, jak pripravit Pangrattato
Anebo ze Vam neni jasne, ze jde o smazeni
natrhaneho chleba v hlubokem oleji. Kdyz smazite rizky, ten olej take neni
casti finalniho pokrmu. Ano, lze pripravit Pangrattato jeho usmazenim na
3 lzicich oleje…
Proc nectete recept, tak jak je napsany bez jeho prekrucovani
99 příspěvků 30.9.12 16:14
Taky jsem si myslel, že při těch ingrediencích to bude super. Nebylo. Co už. Existujou mraky omáček na těstoviny, které mi chutnají. Prostě toto nesedlo.
Bento, osobne davam prednost ancovickam nalozanym v soli, ale nekdy pouzivam nalozene v oleji. Recept na nalozeni zde jeste neni a tak, az se Ti vyvedou Ty Tvoje, muzes poradit jak na to. Do receptu se zajiste davaji jenom filatka a proto ze recept je pro sest lidi, tak na osobu pripadnou 3 file, coz zarucene moc neni…ony jako by se rozpustily do omacky.
Babi mas
uplne pravdu, ja by som skor
povedal ze tento recept je az moc prechuteny na talianov 18 ancoviciek
a 3 chilli atd…
Ja som nakladal ancovicky moje budu skor take biele boquerones este pockam tyzden dva a potom spravim z mojich.
Příspěvek upraven 07.09.12 v 02:18
Tuso, naprosto mne nevadi nizke bodovani receptu… nevymyslela jsem jej. Avsak co me zarazi, je poznamka o nevyrazne, mdle chuti uvareneho pokrmu, nehlede na to ze recept obsahuje ancovicky, citron, chilli papricky, cesnek a olivovy olej, vse vyrazne chute
Alice, knihu od Jeffrey Steingarten jsem nedavno docetla a dosti jsem se pobavila. Krasny suchy humor, avsak nekdy mysleny naprosto vazne. Presne i tak se presentuje osobne. Dejte trochu casu a uvidite, ze co nevidet neco takoveho se muzete dockat na priklad od chef Pohlreich
casino, zbytek oleje se muze pouzit na neco jineho. Kazdopadne chleb nema byt jak houba nacucany olejem, ale ma byt krupavy a toho se dosahne pri vysoke teplote, tak jako u vseho co se narycho hluboce smazi. Autorka rika ‚osmažit je do křupava a zlatava. Nechat oschnout na ubrousku.‘ Ano, znam take recept se 3 lzicemi oleje, ale tam se drobty pouze cesnekovym olejem potrou a pripravi se v troube
505 příspěvků 23.7.10 16:39
Jeffrey Steingarten by nakoupil nůši různých vzorků ciabatty a dva tucty lahviček olivového oleje. A o tom, jak dosáhl optimální konsistence, by po týdnu pokusů sepsal sloupek do Vogue. Bohužel - v našich podmínkách je to těžko proveditelné
.
babi, to jak jste to napsala 22.07.2010 16:46 by šlo také číst tak, že jste ze tří PL udělala 500 ml

při čtení Vašeho receptu začnou myslet
Vidí černé na bílém: Vraž do toho 500 ml,
tak tam vrznou dva hrnky oleje…
Ale vážně: já měl dojem, že těch 500 ml je překlep. Zdá se že ne. Nehodlám v tomto případě podstupovat „průzkum bojem“, toho oleje by mi přišlo líto… Ale prozraďte mi, kolik oleje vcucne cca 400 g pečiva (ciabata obvykle hmotní kolem 500 g)
A to jak píšete „…muze si recept upravit i k nepoznani“ chápu, kulantně řečeno, jako úkrok stranou
Autor Vašeho renomé nemůže předpokládat, že Labužníci (snad mi následující slova budou odpuštěna
sveva, ohodnocuji jakekoliv doplneni receptu, jmen, zajimavosti atd. K tem italskym zvlaste vy a noskovice mate tak blizko. Ani si poradne nepamatuji, kde jsem recept dostala, jinak bych to napsala a tak budiz pozdraven nejaky ten bodry Ital, co mi jej poskytnul
drobku, ach, co nam tenkrat nestacilo ku stesti! Avsak vyckej, mluvi se o druhem detstvi
casino, take znam recept pouze se 3 lzicemi oleje, tento ma oleje plno. Jak vsak vime, ten kdo vari je panem kuchyne a muze si recept upravit i k nepoznani, tedy podle vlastni chute
Diky za precteni receptu.
Testoviny se jmenuji bucatini a pod timto nazvem je najdete v prodeji. Vyraz bugatini je dialektalni, rimane vyslovuji nektere souhlasky jinak.
Pangrattato je obecny nazev pro strouhanku (pane grattuggiato).
Recept je moc pekny.
Zdravim.
Jojo, a když jsem byl ještě malej, prodávalo se to doma pod názvem makaróny. Cucali jsem jimi jako hadičkou rajskou majdu a mamky nás pohlavkovaly, abychom jedli slušně. Ach to byly časy.
Pangrattato
u nás děláme ze strouhanky. Možná proto není potřeba 1/2 litru oleje jako zde na tu nadrobenou střídu…
Sono, diky mnohokrat za tvoji znalost
A ja jeste dodam pro pany, neplets si
s bugatti autem 
Chtěla bych jenom doplnit, že bugatini a bucatini jsou jedny a ty samé těstoviny. U nás, kde bydlím já, jsou známé pouze jako bucatini. To jenom pro ty, kteří budou shánět tyto těstoviny. Takže bugatini i bucatini.
Dobrou chuť, Soňa