Recept Smažené olomoucké tvarůžky s uherákem
Scarlet02 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Dobře uleželé olomoucké tvarůžky vložíme vždy jeden mezi dva plátky uherského salámu, dobře všechny složky k sobě přitlačíme. Obalíme v mouce, vajíčku a strouhance jako řízek. Abychom odstranili nepříjemný zápach, vznikající při smažení, znásobíme obal ještě jednou vajíčkem a strouhankou. Smažíme v oleji. Čerpáno ze starého kalendáře Petra Novotného
Recept je z kategorií: Smažené sýry
- 01.06.05 vloženo
- 12425x zobrazeno
Čas přípravy
- 30 minut
Ingredience
- 8 koleček tvarůžků
- 16 koleček uheráku
- mouka
- vajíčko
- strouhanka
- olej
Doporučená příloha
bramborovou kaší nebo vařenými bramborami, nezapomeneme na tatarskou omáčku.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Smažené olomoucké tvarůžky s uherákem
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Smažené olomoucké tvarůžky s uherákem
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Já ty jednotlivé tvarůžky zabalím do slaniny a pak se v tom trojobalu dobře obalují a nic nevytéká. Je to velká dobrota! Jana
86 příspěvků 25.1.09 03:43
Jednak opakované obalení, já kromě toho používám strouhanku z měkkých rohlíků či toustového chleba (dá se do mixéru a rozmixuje, jak rohlík tak chléb). A rychle smažit, zcela ponořené.
704 příspěvků 25.1.09 03:43
Tvaruzecky, mnam. Chybi mi tady, ale s tim uz jsem se smirila. Pri mem pobytu v CR takto nachystane tvaruzky obaluji v bramborakovem teste, to kdyz si chci udelat nejakou tu zmenu.
Přesně tak, vysoká vrstva oleje a smažit RYCHLE. Je to mňamka, ale při vytečení tvarůžku je to skoro na přivolání protichemické jednotky
33 příspěvků 25.1.09 03:43
Já mám tip od známého kuchaře, že když se smažený sýr (a proč by to neplatilo i pro tvarůžky) ponoří do oleje úplně, tak nevyteče. Zkusila jsem to a funguje to! Mám na to menší pánvičku, kde se snadno udělá vyšší vrstva oleje. Akorát potom jíme na etapy
213 příspěvků 25.1.09 03:43
Tvarůžky taky miluju, nejraději je jím jen tak, s chlebem, máslem a cibulkou. Tvůj recept je taky výborný, i když zdraví nebezpečný
Jenom si dovolím malou poznámku, pokud je tam uherák, asi by to nemělo být zařazeno v bezmasých pokrmech. Jó něco jiného by to bylo, kdyby se hovořilo o některých českých uzeninách, kterým se o mase ani nezdá.
13 příspěvků 25.1.09 03:43
Já před smažením vkládám tarůžky do mrazáku alespoň na 30 minut.
10 příspěvků 25.1.09 03:43
Stačí je dát obalené na hodinku do mrazáku a pak vůbec nevytékají.
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Lenko, zkus je smažit hodně rychle a když strouhanku dobře přitiskneš, neměly by tvarůžky vytéct. Přeji Ti úspěch při smažení.
Stačí obalit jen dvakrát, jenom je potřeba po každém obalení trojobal pořádně „uňahňat“.
Stačí obalit jen dvakrát, jenom je potřeba po každém obalení trojobal pořádně „uňahňat“.
Stačí obalit jen dvakrát, jenom je potřeba po každém obalení trojobal pořádně „uňahňat“.
45 příspěvků 25.1.09 03:43
Já smažené tvarůžky prostě miluju, ale proboha vás prosím co mám dělat, když mi VŽDYCKY vytečou? Můžu je balit i 3×, marná snaha. Vnořit je do friťáku odvahu nemám, poněvadž bych potom olej zřejmě mohla vylít.
10 příspěvků 25.1.09 03:43
Delam to velmi podobne. Nez ale na tvaruzek z obou stran „nalepime“ kolecko uheraku (staci i selsky salam), je dobre ho velmi lehce potrit rozmackanym cesnekem. Jinak mam take vyzkouseno, ze cim slabsi je kolecko salamu, tim lepe.