Recept Sladkokyselá vepřová panenka v pomalém hrnci.

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sladkokyselá vepřová panenka v pomalém hrnci.

Postup

V pomalém hrnci smíchejte maso se škrobem (Maizenou).
Přidejte zbytek ingrediencí kromě rajčat a paprikových lusků.
Vařte zakryté na LOW 6-8 hodin (na vyšší stupeň asi jen polovinu doby).
Po této době vmíchejte do hrnce rajčata a paprikové lusky, Varte na HIGH ještě 10-15 minut.

P.S.: Na snímku je toto jídlo spolu s nastrouhaným vařeným vejcem. To ale v původním receptu není.


Reklama

Nahlásit recept

  • 17.03.13 vloženo
  • 5193x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3,5-8 hodin

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg vepřové svíčkové (panenka), nakrájené na kousky
  • 3 PL sojové omáčky ( nebo Teriyaki omáčky)
  • 60 ml vinného octa
  • 1 malá (červená) cibule nakrájená na plátky
  • 2 rajčata, nakrájená na kosticky
  • 2 PL Maizeny (kukuřičný škrob)
  • 1/4 KL mletého zázvoru
  • 60 ml hnědého cukru
  • 2 zelené, malé paprikové lusky, nakrájené na proužky

Doporučená příloha

  • Rýže, těstoviny.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

spiser 17.03.13 16:35

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Sladkokyselá vepřová panenka v pomalém hrnci.

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
parles
301 příspěvků 18.03.13 23:27

Nebo veškeré masové vývary, sulc, luštěniny, konfitované maso - jedna bomba za druhou!

 
ucitelas
328 příspěvků 18.03.13 19:46
no

Klasická svíčková, ptáčky, roštěnky, rillette, zmińované koleno…a mnoho dalších. To maso je velmi křehké, ale je pravda, že proti gustu… řízky tam nejdou, zato uzené, bomba, atd

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 18.03.13 17:59
PH

Mám už 5 let. Strašně jsem na něj byla natěšená, ale dneska už mám jen pár věcí, které jsou v něm lepší. Pečené koleno, pakliže se poté ogriluje, např. Povidla a škvařím v něm sádlo. Hovězí pečeně je daleko lepší v keramice v troubě. Ale proti gustu žádný dišputát. Já jen, že nesdílím takové nadšení jako Ucitelas.

Příspěvek upraven 18.03.13 v 17:59

 
tlustá bába
1204 příspěvků 18.03.13 13:42

Nejlepší pečená husa byla z kameninového pekáče, který měl na jedné straně ucho a na druhé straně hubičku na odlévání sádla. Do toho sádla přišla husí játra a pak se strhla strašná řež.
Nejlepší na pečení bábovky a beránka jsou staré kameninové formy po babičce a prababičce a kdo ví, kdo je předtím původně koupil.
Nejlepší pečeně byla, když pračlověk vyválel mamuta v jílu a vypuknul stepní požár.
Tam to začalo a my si teď drbeme hlavy. :lol:
 Oprava

Příspěvek upraven 18.03.13 v 20:16

 
gabi
551 příspěvků 18.03.13 12:50
  • uprimne sa priznam, ze som tiez poskulovala po pomalom hrnci…ale nakoniec zvitazili nad nim keramicke hrnce a pekac…ked som citala na roznych balkanskych strankach, ze jedla z tychto nadob su omnoho chutnejsie, chcela som sa presvedcit, ci je to naozaj tak…a naozaj to funguje…pecene dobroty v keramickych nadobach su naozaj dobroty…skusala som pomale pecenie ako v PH…aj prudke pecenie ako „jela ispod peke“…vyborne…vy­borne…trochu treba vychytat muchy a mušky :)…a uz ma to stale zvadza robit jedla v tychto „hrncoch“…
  • panenku by som vsak urcite robila iba narychlo…
 
jolana
5064 příspěvků 18.03.13 08:43

Esme, keby som tam nebola (v Nemecku) tak tiez sa cudujem ako ty…ze koleno +sojova a zazvor..ale bola som, videla som..v oblasti kde som pobyvala najviac rozsirene krom donerkebab su cina a thaj…a plno maju, stale..vsade su..aj v tych najlukrativnejsich miestach.. manzel si oblubil thaj. s vystiznym Mnam Mnam po anglicky a kazdy den prispieval ich trznej ekonomike..kazdy den..a ked nahodou ze nie, tak isiel spat s oficialnym vyhlasenim ze kvoli nam(lebo sme daco mali inde abo dakde boli) tam dnes este nebol!.. :mrgreen: a ma z nej odlozeny papierovy obrusok, sem tam ho vytiahne na svetlo bozie a vravi vidis? vidis… :roll: :mrgreen:

 
ucitelas
328 příspěvků 18.03.13 07:30
kdo zkusil PH

Už ho nikdy neopustí. zkušenosti cca 6 let. Pomalé vaření je styl. Je třeba si o tom něco zjistit! Chystám se vyzkoušet pomalé vaření vakuovaného masa…

 
esmeralda
4813 příspěvků 18.03.13 00:53

I mně by bylo panenky na pomalé vaření dost líto. Do pomalého hrnce kotlety nebo krkovičku.
Nicméně, kombinace jednotlivých surovin by mohla vyhovovat mým chuťovým buňkám.
Proto mne zarazila země původu. Němci a sojová omáčka? Zázvor?

Já bych ubrala toho škrobu aby z toho nebylo lepidlo a přidala trochu ananasu a máme tu echt Sweet and Sour pork neboli Sladkokyselé vepřové za které by se nestyděli ani v Kantonu.

 
parles
301 příspěvků 18.03.13 00:14

No, vůbec mi nepřipadáš jako blbec! Ale dopij sklenku a už jdi spát! Přeji dobrou noc! :lol:

 
jolana
5064 příspěvků 18.03.13 00:05

..trebars tunna na citanie..
http://www.labuznik.cz/…hrnec-15367/

PS:..chcela som Crockpot ovalny co sa da dat aj do pece ale tuna sa nedovaza ziaden.. dostala som sa len ku Kenwood co sa neda dat do rury, ale aj tak ho vyuzivam a ani nahodou nelutujem..
Tlusta babo, to nepochopis pokial to neuvidis, neskusis a neochutnas..alebo ze niekto co ho ma ti v nom navari… to taky hrniec ako sa davno dalo daco na kraj pece aby tam pomalinku bublalo..trebars ako tuna..
 http://www.labuznik.cz/…allersdorfu/

:mavam:

Příspěvek upraven 18.03.13 v 00:07

 
tlustá bába
1204 příspěvků 17.03.13 23:51

To a ještě zákeřné podrobnosti - šišatej, hranatej, nerez, z broušeného kovu, vyjímatelná nádoba, elegantní keramická nádoba, kameninová nádoba, do mikrovlnky, do myčky, do trouby, napařovací miska, LCD displej, přepínač výkonu, automatická kontrola teploty při vaření, bezpečnostní tepelná pojistka, digitální časový spínač, pečení, vaření a ohřívání a přesné vaření s rozdílem max. 1°C, příkon, výkon, objem, pak se dozvím, že Concept CK 7010 je produkt 6 v 1: fritéza, parní hrnec, kontaktní gril, pomalý hrnec, přenosný gril a elektrická pánev, úsporný na prostor v kuchyni a plně rozebiratelný a jsem v háji. :lol:

 
tlustá bába
1204 příspěvků 17.03.13 23:26

A vždyť já nic, já muzikant!
Nemám nic proti receptu, natož proti autorovi. Já se jen ptala, jestli tam dojde k nějaké zázračné přeměně, jako se lidi ptají, jaký to je, než si koupí lístky do kina. A pan profesor matematiky nám říkal, že se neptá jenom blbec. Tak se ptám a je mi srdečně ukradený, že někomu jako blbec připadám. :lol: :mavam:

 
casino
4466 příspěvků 17.03.13 23:03

Uvědomění si, že o PH víme oba kulové, může být povznášejíci :)…a jen doufám, že se tady nehodláte dál pitvat v mase dělaném pár minut a teoretizovat o jeho výjimečnosti ve srovnání s masem dělaném hodiny, zvláště, když k tomu druhému z PH jsme si ani nepřičichli :) :nevim: :)
Já bych, zcela mimořádně :P věřil, pro tento případ, kolegům :)

Příspěvek upraven 17.03.13 v 23:05

 
Frantiska
927 příspěvků 17.03.13 22:21

Nema moc funkci :) Ma to dva stupne vareni I. a II. (na jednicku se to vari pri 90°C a na dvojku na vic… anebo je to naopak, ted trpim naprostou ztratou pameti) a je tam knoflik na nastaveni casu :) to je vsechno

 
tlustá bába
1204 příspěvků 17.03.13 22:14

@jolana @casino
No, nemám zkušenost, nemám. Já jen, že to nejspíš vzniklo tak (tedy úprava jídel), že něco nacpali do kotlíku a nechali to viset v krbu, nebo stát na kamnech, nebo strčili do pece a šli na pole, nebo podojit krávy. Já na pole a dojit nechodím (spíš dojí stát mě), tak nevím, jestli to je jenom taková hra a nebo jestli se v tom hrnci tím pomalým mučením nestřetne mikrokosmos s makrokosmem. Chápu to při přípravě rijet (a teď nevím, jak se to zas píše). No, ale u panenky, speciálně, ne.
Vždyť je to takový křehoučký masíčko! Po 8 hodinách z toho musí být paprťála a žbluch. A energeticky 5 minut proti 8 hodinám, to ať mi nikdo nevykládá!!!
Koukala jsem na ty zázraky, ale nějak se v nich nevyznám, nějak moc funkcí a jeden neví, co upotřebí.
V televizi jsem zahlédla, že chtějí vyvinout program na ovládání kávovaru mobilem - to děvče od toho kávovaru stálo půl metru daleko! To jsou prostě věci, který svým vetchým mozkem nepobírám. :mavam:
Ještě Casino - speciálně tučný pták se píkával pomalu ve vychládající peci. To chápu. Panenku ne.

Příspěvek upraven 17.03.13 v 22:16

 
jolana
5064 příspěvků 17.03.13 21:27

Tlusta babo, musis si kupit sloow cooker/pomaly hrniec a pak pochopis :idea:..ja som ho dostala len pred dvomi mesiacmi a co ti budem vraviet–som nadmieru spokojna..divot­vorny hrniec..na jednoduchom principe..stoji za to.. aj elektrinu sme platili menej.. :mavam:

 
casino
4466 příspěvků 17.03.13 20:35
No, von vám autor určitě odpoví, ale doufejme...

…že jste ho moc nenakrkla :)
Nevím jak retardovaná panenka, ale minulý týden jsem pekl 13 hodin káču na pekáču (nerozfofrovanou) a hosté se mě snažili přesvědčit, že lepčččího ptáka ještě neokusili… :)

 
tlustá bába
1204 příspěvků 17.03.13 18:34
chudinka panenka

Omlouvám se, nic proti receptu, ale můj nebohý mozek nechápe, proč by měl mučit vepřovou panenku 8 hodin. Podle mě totéž vznikne za 5 minut ve woku (+ nějaké to krájení). Třeba mi to někdo vysvětlí. Dojde tam k nějaké zázračné přeměně?

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Květáková polévka Květáková polévka
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz