Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Takto upravená panenka je chutná i bez toho aby se musela špikovat. Omáčka není hladká, tak to má být. Ne všechny omáčky musí být nutně hladké.
Maso potřete hořčicí, kmínem, novým kořením, muškátovým oříškem
a nechte je v chladniče nejméně 2 hodiny marinovat. Klidně i přes
noc.
Na pánvi rozehřejte trochu másla a na něm opečte maso do hněda.
V hrnci přivedte mléko do varu, trochu osolte a vložte do něj maso.
Vařte pomalým varem ca. 1 hodinu nepřikryté. Současně s tím jak se mléko odpařuje, přidávejte do mléka kousky másla.
Míchejte často a maso obracejte aby se nepřipálilo.
Maso vyjměte z hrnce a udržujte je teplé. Mléko s máslem v hrnci zahustěte evt. 1 PL mouky.
Omáčka nemusí být hladká, naopak.
Maso nakrájejte na plátky, přelejte omáčkou a podávejte.
Brambory, knedlík, těstoviny.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
06.10.13 08:25
Vařila jsem už v červnu, ale nepodařilo se mi vložit fotky. Tak teď -
pokus č. 2 (admini nepomohli, asi jsem o pomoc žádala na špatném
místě).
Potvrzuji níže napsané a autora velebím!
30.06.13 14:06
Naložila jsem už večer, místo normálního kmínu použila menší
množství kmínu římského, el. pánev jsem vymazala nejprve máslem, do
mléka přidala výhonek šalvěje a jednu úplně malilinkatou šalotku, na
závěr zahustila lžičenkou škrobu a rozmixtyčovala.
Rýži basmati jsem osmahla na másle se šalotkou a špetkou hořčičného
prášku, dusila a nakonec přidala pokrájenou petrželku (do formičky jsem ji
trochu moc napěchovala a rozblemcla, pardon).
Dovoluji si poznamenat, že s velejemnou chutí omáčky velmi dobře
koresponduje nakyslost kapary.
(Způsob vaření v mléce mě zaujal natolik, že jsem pojala záměr takto
upravit vykostěné kotlety, třeba s česnekem a rozmarýnem.)
Spisere, úžasná záležitost!!! Hóch nóbl!!! Klaním se, Vaše
excelence!
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Mléko místo tuku, nebo mléko i tuk? Za vyzkoušení nic nedám, v nejhorším potěším slepice, že jo?!
5065 příspěvků 06.10.13 19:25
Di, nevadi,,nemusia predsa nadchnut kazdeho..ale je krasne pozorovat ako sa pecu a mlieko zacne chvilku smrdiet akoby priharalo a potom sa straca a straca..a buchty su ine..makksie..a inac vonaju..
2451 příspěvků 06.10.13 16:34
Ano, zkoušeli/y, byly v jedné z kuchařek mojí sestřenky. Jak se dnes říká - ani neurazily ani nenadchly, už jsem je víckrát nedělala. Ale uznávám, že chyba byla spíš ve mně než v receptu, už je to víc jak 20 let.
5065 příspěvků 06.10.13 12:29
Jeeeejzis…baaabo


PS: len tak mimochodom, ked uz je rec o mlieku a masu.. uz ste skusili piect buchty v mlieku?..su fanttasticke, podliat buchty v pekaciku mliekom tak aby im vykukovali chrbaty a piect,,..
@tlustá bába

Do pytle, to je podruhé, co se mi k uvaření neuložily fotky. Zas je dávám sem:

Jen, abyste věděli, informace jsou důležité. Mám naloženo! Ale furt nemám toho krtka. Tak jdu makat.
@jolana Šalvěj bude! Vyloženě se těší!
Jak jsem tak mordovala čínské taštičky, přehlédla jsem: cituji Tě: Dej vědět, jaké bylo menu při nedělní oslavě!


Menu??? Pro toho, co sní s bídou dva knedlíky? Dort si dá, jo, to jo, ale menu!!! Dovol, ať mě to sklátí!!! Jsem šťastná jen jednou, dvakrát do roka, když přijedou z Německa a Francie švagři. To pak teprve zjistím, že existujou normální lidi!
Jinak nejlépe nudle s mákem, brambory s tvarohem, lívanec, palačinka, mrkvová polévka, halušky s brynzou a pro změnu nudle s mákem, brambory s tvarohem… ale taštičky dlabal, tak ho nechám ještě chvíli žít.
Vepřová panenka v mléce s máslem od pravé krávy…stačí? To je k receptu!
Máš na mysli třeba Maja1123? Převlečený Nero? A zkouší naši bdělost?
Jol, já myslím, že sem stálice pod nějakou přezdívkou aspo´ń nakouknou, že jimto nedá
5065 příspěvků 28.06.13 20:25
Ejo, estragon tuze rada..skus ho nalozit s olivami..j e d i n e c n e.. do mlieka radsej snietku malinku salvie..a to inac salviu nemusim ale do takeho receptu maso, mlieko, maslo je stvorena..

a sice neskor, promin.. Vsetko naj, naj
k meninam.. 
Ejo,..chybaju..vsetci.. velmi..dnes som zahliadla Esme, taak som sa potesila od ucha ku uchu…posielam im vsem moc pozdravu
Spiser, tebe velka vdaka za nadherny recept
Viktorka nás vyobcuje, to už není o receptu - i když, kdybych neměla nakoupeno na tu rozlétanou ražničovo/živáňskou potvoru, tak bych šla do tohoto recepisu.
Mimo mísu, Sestavení slavnostního menu, Alis! Z toho Tvého by měla radost!

Zdraví Pavlovovi psi!
Děkuji. Bylo tady nějaké téma o tom, co předkládáme hostům, ale nějak ho nemohu najít
@Eja Po dočtení tvého menu jsem si totálně oslintala noťas



Já vím, závidět se nemá… ale když ono nelze odolat
Nu což… musím vydržet ještě chvilku a švára bude mít čtyřicítku… To se zase se švagrovou a s mamkou (tchyní mně to slovo tchyně nějak nikdy nešlo do úst…) vyřádíme v kuchyni
Už teď plánujem, co která uděláme, bude to na celý víkend a lidí moc, moc…
Tak ať máš v neděli úspěch
Třeba v Brandejse budou dobře vařit

Předkrmy - opečená bagetka s gorgonzolou a grilovanou hruškou, tatarák z uzeného lososa vrstvený s avokádovou pěnou a kozím sýrem, kopr nechybí, cherry rajčátka plněná tuňákovou pěnou, vše ve velikosti „jednou do hubky“. Moučníky piškotové dortíky plněné mascarpone a jahodami, opět stejné velikosti, citronová pěna s malinami maličké porce ve skle. Možná ještě mangový sorbet či jablečný štrůdlík - dle počasí. A možná ještě talíř sýrů, ale to je nejisté, jarní beemster měsíc starý se asi neděle nedožije, smečce taky MOOC chutná
@Eja Teda… vy mi tu ale děláte chutě…
My budem mít v neděli smůlu… už brzy
ráno jedem „hopsa hejsa do Brandejsa“ a nedělní oběd si nejspíše dáme
v některé tamní restauraci…
Dej vědět, jaké bylo menu při nedělní oslavě!
Menu hotovo, nakoupeno krom ovoce vše. Zébulon
bude zvonit v uších, předkrmy a moučníky inspirované jejími recepty,
hlavní jídlo dejmežtomuž rozlétaná živáňská z trouby
s bršťouchem.
Budu na Tebe myslet, čekám v neděli hosty, budeme slavit změť různých narozenin pár měsíců pozadu a pár měsíců dopředu
Kdyby Ti došla, tak mne asi brzo vystěhuje z balkonu, roste jak šílená
Mám jen sušenej a asi nebude nejmladší, a raději salvijku. Hezky se na mě směje, tak ji zkusím.
No, klasika k hořčici je estragon, ale ten zas každý nemusí. Já jo
Bude, taky mě to rozradovalo! Ta šalvěj, myslím, k hořčici jak vyšitá zlatou nití!
Spiser, doufám, promine.
Jol, ano, lísteček šalvěje si tam dovedu představit
Děkuji za odpuštění!
Stařík děkuje a prý, že UŽ TEĎ mám napsat, že mu to chutná. Chuděra, netuší, že ještě nemám tu panenku!
717 příspěvků 28.06.13 16:16
Proč by ses měla bát přijít mi na oči? Všechno je v nejlepším pořádku. Hlavně at se Ti to vyvede a Tvému muži: Vše nejlepší k narozeninám!!
Spiser.
@spiser Až se Ti bojím přijít na oči, ale tohle je opravdu krásný recept! Uvařím v neděli manželovi k narozeninám a budu Tě velebit!
5065 příspěvků 27.06.13 20:11
.. malinku snietku salvie mozno do toho..
U nás to vidím na dvojí přílohu… já s dcerou těstoviny a chlap rýži, on je na ni ujetej…
Moc se mi tohle líbí, hned ukládám
717 příspěvků 27.06.13 19:27
Rýže? Bezesporu velmi vhodná.
Díky za komentář!
Krása. Vepřové v mléce znám, ale tohle je jiný level
Každá příloha to posune někam jinam,
široké nudle top, a co rýže??