Recept Sladkokyselé vepřové v pomalém hrnci

Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sladkokyselé vepřové v pomalém hrnci

Postup

V míse smíchejte vsechny ingredience, krome cibule a paprikového lusku. Na dno pomalého hrnce rozlozte maso, posypte je cibulí, paprikovým luskem a zalejte smíchanou omáckou. Varte zakryté na LOW 8 hodin, nebo na HIGH asi polovinu této doby. Eventuelne prisolte. Délka varení závisí na druhu pouzitého masa.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 10.05.07 vloženo
  • 6682x zobrazeno

Čas přípravy

  • 4-8 hodin

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 240 ml kecupu
  • 2 PL cili omácky
  • 60 ml vody
  • 2 PL cerveného vinného octa
  • 1 PL citronové stávy
  • 1 KL Worcestershire omácky
  • 1/4 KL ostré omácky, lze vynechat
  • 2 KL dijonské horcice
  • 1 KL cili prásku
  • ½ KL celerových semínek
  • 1/4 KL cerného pepre
  • 3 PL hnedého cukru
  • 1 cibule, nakrájená na krouzky
  • 1 cervený paprikový lusk, nakrájený na krouzky
  • 1 kg veprové plece nebo jiný druh veprového, podle chuti
  • evt. sul

Doporučená příloha

  • Česnekový chléb.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Sladkokyselé vepřové v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Kely
186 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Sladkokyselé vepřové v pomalém hrnci.

Muchacho, souhlasím s Esmeraldou i Spiserem. Pomalý hrnec je báječná věc. Ušetří se čas a ten je k nezaplacení. Jinak tady asi bylo o něm už řečeno vše, jen snad věděl jsi že je vaření v něm zdravější a dietnější? Nejdříve ho vyzkoušej a potom suď.

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Sladkokyselé vepřové v pomalém hrnci

Muchacho, vidím že toho o PH moc nevíš, dokonce si dovoluji tvrdit, že vůbec nic. Nic se do hrnce nemusí dávat o půlnoci. Ono totiž u tohoto spotřebiče na nějaké té hodině nezáleží. A to že se nemá nechávat bez dozoru také slyším poprvé. Krása je v tom, že ho ráno (nebo večer) nastartuješ a když se vrátíš z práce je pokrm hotový a ještě ke všemu teplý. A to pomalé vaření má asi taky něco do sebe, neboť není lepšího guláše a podobných pokrmů než z PH.

Bona, také vařím ráda. Nikde není psáno, že se do PH nesmí nakukovat, dochucovat, ochutnávat atd…
Je na každém zda to do PH prostě nahází lopatou a pak čeká na zázrak, nebo si suroviny napřed třeba opeče a pak je pečlivě po vrstvách naskládá.

PH jsem využila ve čtvrtek kdy jsem si do něj připravila tuto dobrotu , v pátek ráno zapnula a místo stání u plotny jsem šla s kamarádkami do klubu.

Teď opět sedí v lednici, neboť je v něm slepičí polévka, která se uvařila zatím co jsem byla v práci.

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Sladkokyselé vepřové v pomalém hrnci.- výhradně pro Muchacho

Proč nevyužíváš soukromé pošty? B.

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Sladkokyselé vepřové v pomalém hrnci.- Zlati,

já to chápu… a třeba si ten hrnec někdy pořídím. Určitě to řadě hospodyněk ušetří práci. Ale u mně se věci zatím mají tak, že vařím proto, že chci, ne že musím (i když, přiznávám, někdy takzvaně „musím“ - jak se tak říká… ale po mně to nikdo nevyžaduje, ani bezvýhradně neočekává (když večeře nebude, něco si namažeme, nebo skočíme na pizzu)) - takže když vařím (často - ráda), tak si to prostě hodlám „užít“. Baví mě si vymýšlet, blbnout, ochutnávat, přidávat, improvizovat… a chci u toho být…, nechci odcházet…zatím…
Krásný večer a příjemnou dobrou noc B.

Muchacho
361 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Sladkokyselé vepřové v pomalém hrnci.-spicer

Prosím televisi vypínám , a to skoro pořád, protože ty pořady, že než doběhnou titulky je hromada mrtvých mi na rozdíl nezajímají nejím k tomu ani horu bramborových lupínků. Sporák po dokončení vaření vypínám též. Ani časovací zásuvka není neomylná, je to el. přístroj , který se může porouchat a způsobit požár. Něco o tom málo vím. Pomalý hrnec je elektrické zařízení,které je určeno na vyrábění tepla. Třeba malého nicméně tepla. Bylo málo požárů od zapnutých vařičů., které prošly všemi homologačními procesy a schváleními ? Pomalý hrnec jsem se rozhodl koupit tchýni, protože už mi delší dobu pije krev. Co má každá domácnost v USA mi absolutně nezajímá. Občas vidím zrůdné bečky a vím také cosi z vyprávění těch, kteří tam byli. Po půl roce neviděl ani jednu hezkou, normální ženu. Rohodně nebudu o půlnoci vstávat a vařit abych měl druhý den v poledne fazole k obědu !! Končím diskusi !

zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Sladkokyselé vepřové v pomalém hrnci...... Boni,

já ten hrnec vlastním a jsem spokojená, jak víš moc toho času nemám, ale je to někdy žůžo. Zjistíš, že se nějaký oběd či véča udělá i bez Tebe a ty můžeš třeba jako já, jet do Prahy nebo někam na výlet atd. Samozřejmě, že v něm nevařím dnes a denně, ale je to docela prima.
Měj se moc hezky a papa Z.

spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Sladkokyselé vepřové v pomalém hrnci.

Vubec ne, Muchacho! Existuje neco, cemu se ríká casovací zásuvka (doufám ze je to cesky správne). Na té se nastaví kdy se má hrnec zapnout a kdy vypnout. Zádný problém!
Pokud nechces nechávat elektrická zarízení bez dohledu, potom bys mel vypínat i televizi, elektrický sporák atd.
Mimochodem, nechápu proc se neustále tak kverulantsky otírás o pomalý hrnec. Ty sám jej nemás, tedy s ním nemás zádné zkusenosti. Presto recepty na pomalý hrnec jízlive kritizujes. Pomalý hrnec dnes mají miliony lidí, jen v USA mozná kazdá domácnost. Ti vsichni zrejme podle Tebe delají chybu!
Také nechápu proc se o tyto recepty zajímás, kdyz pomalý hrnec nemás. Ty jsou urceny pro majitele pomalého hrnce. Na Labuzníku más spoustu receptu které jsou pro Tebe urcite aktuálnejsí nez recepty na pomalý hrnec. Také si muzes vsimnout ze jsou lidé, kterým tyto recepty vyhovují. Máme snad prestat zverejnovat tyto recepty jen proto, ze Tobe nevyhovují?
Myslím si, ze trochu mín jízlivosti a nerozumné kritiky a trochu víc tolerance k jiným by Ti nebylo na skodu.

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Sladkokyselé vepřové v pomalém hrnci.-Muchacho,

mám z Tvých komentářů pocit, že nejsi zrovna fanda pomalého hrnce…:-))…
Já jsem na tom podobně jako babičkabohunka (tedy až na ten pokročilý věk…), hrnec neznám (jen tak nějak laicky tuším, že polkne ingredience a za velmi, velmi dlouhou dobu vyplivne hotový pokrm), nevlastním ho, ani po něm netoužím, navíc mám pocit (nekamenujte mě, prosím…), že ochuzuje kuchaře o radost průběžného ochutnávání a dochucování a že fantazie končí tam, kde se zaklapne víko… Takové vaření by mě asi nebavilo - slyšela jsem, že výhodou je, že to uvaří „samo“ - ale problém je v tom, že mě osobně vaření moc moc baví…:-))!
Přeji všem krásný večer a vaření zdar - „pomalému“ i klasickému!
 Bona

Muchacho
361 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Sladkokyselé vepřové v pomalém hrnci babickabohunka

babickobohunko, pokud nemůžete spát, pak je pro Vás pomalý hrnec ideální. Stojí pouze nějakých 2 tisíce korun. Co to dneska je. Můžete mít i lepší.
Pokud spíte dobře, stačí mít silného budíka. Když chcete mít příští den k obědu fazole, musíte je vložit do hrnce o půlnoci , stačí několik vteřin po půlnoci téhož dne. zalijete a zapnete. Nedoporučuje se nechávat elektrická zařízení bez dohledu. Až vyjde ráno sluníčko, jste v polovině vaření. Do oběda hrnec, všechno hravě zvládne. Pak si nechte chutnat

spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Sladkokyselé vepřové v pomalém hrnci.

Babickobohunko - co pomalý hrnec je a co umí, ci neumí, se nejlépe dozvís na www.dyson.cz/…k_vypada.htm
Doufám ze Ti to pomuze!

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Sladkokyselé vepřové v pomalém hrnci. Babičko Bohunko,

klikni si sem: Pomalý hrnec

babickabohunka
19 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Sladkokyselé vepřové v pomalém hrnci.

zajímlo by mne co je pomalý hrnec já nejsem příliž znalá kuchařka protože mne nikdy moc nebavilp vařit v pokročilejším věku a pri dostatku času sbírám zajímavosti

spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Sladkokyselé vepřové v pomalém hrnci.

Esmeralde.
V mnoha sladkokyselých jídlech je ananas. V tomto není. Tohle je pro ty, kterí o ananas prílis nestojí.

spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Sladkokyselé vepřové v pomalém hrnci.

Ive.
Maso se muze nakrájet na kostky nebo na vetsí kousky podle libosti.

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Sladkokyselé vepřové v pomalém hrnci - Spiser,

a co ananas?

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Sladkokyselé vepřové v pomalém hrnci.

Spisere, podle obrázku soudím, že maso nakrájíme na kostky, ano?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pečený bůček s blumami

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Hruškový koláč Hruškový koláč
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz