Recept Salsa

penda Mexická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Salsa

Postup

Rajčata a papriky zbavíme semínek a všechnu očištěnou a omytou zeleninu vložíme do mixéru. Výsledná směs nesmí být kašovitá, musejí v ní být patrné kousky zeleniny. Přidáme olej, ocet, sůl a pepř a dobře promícháme. Necháme asi 3 hodiny odležet v ledničce. *Směs můžeme skladovat v ledničce i několik dní.*

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 08.04.04 vloženo
  • 12905x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • *Salsa je základem mexické kuchyně. Podáváme ji buď jako syrovou směs, nebo jako teplou přílohu.*
  • asi 2 papričky chilli
  • 4-8 stroužků česneku
  • 1 větší cibule
  • 6 větších rajčat
  • 4 papriky
  • olivový olej
  • vinný ocet
  • sůl
  • čerstvě umletý pepř

Doporučená příloha

  • vařené nebo pečené maso, uzeniny, topinky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Salsa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Salsa

pepicek
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Salsa - přidán obrázek

díky Pendo :)

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Salsa

nejen chuťově…dodávám, ale i vzhledově (nemyslím tím kadeřavou, ale obyčejnou)…navíc koriandru se říká i čínská petržel a používá se prakticky do všech pokrmů na orientální způsob…takže, Drobku, díky za doplnění…

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Salsa

Omlouvám se za chybu v mém komentáři, petrželka je náhražka, v originále se používá cilantro, nať koriandru. Nevím zda je v Čechách k mání jinde než na zahrádce a proto jsem napsal rovnou petrželku. Ono je to chuťově dost podobné.

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Salsa

Jen bych dodal maličkost, mexičani se můžou utlouct po zelené petrželi, přímo spoustu jí dávají i do salsy a je to jedna ze základních chutí salsy.
K uvedenému množství surovin bych to odhadoval tak aspoň na půl hrnku usekané petržele, tedy natě.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz