Recept Salsa

penda Mexická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Salsa

Postup

Rajčata a papriky zbavíme semínek a všechnu očištěnou a omytou zeleninu vložíme do mixéru. Výsledná směs nesmí být kašovitá, musejí v ní být patrné kousky zeleniny. Přidáme olej, ocet, sůl a pepř a dobře promícháme. Necháme asi 3 hodiny odležet v ledničce. *Směs můžeme skladovat v ledničce i několik dní.*

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 08.04.04 vloženo
  • 12237x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • *Salsa je základem mexické kuchyně. Podáváme ji buď jako syrovou směs, nebo jako teplou přílohu.*
  • asi 2 papričky chilli
  • 4-8 stroužků česneku
  • 1 větší cibule
  • 6 větších rajčat
  • 4 papriky
  • olivový olej
  • vinný ocet
  • sůl
  • čerstvě umletý pepř

Doporučená příloha

  • vařené nebo pečené maso, uzeniny, topinky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Salsa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Salsa

pepicek
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Salsa - přidán obrázek

díky Pendo :)

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Salsa

nejen chuťově…dodávám, ale i vzhledově (nemyslím tím kadeřavou, ale obyčejnou)…navíc koriandru se říká i čínská petržel a používá se prakticky do všech pokrmů na orientální způsob…takže, Drobku, díky za doplnění…

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Salsa

Omlouvám se za chybu v mém komentáři, petrželka je náhražka, v originále se používá cilantro, nať koriandru. Nevím zda je v Čechách k mání jinde než na zahrádce a proto jsem napsal rovnou petrželku. Ono je to chuťově dost podobné.

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Salsa

Jen bych dodal maličkost, mexičani se můžou utlouct po zelené petrželi, přímo spoustu jí dávají i do salsy a je to jedna ze základních chutí salsy.
K uvedenému množství surovin bych to odhadoval tak aspoň na půl hrnku usekané petržele, tedy natě.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz