Recept Salsa

Mexická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Salsa

Postup

Rajčata a papriky zbavíme semínek a všechnu očištěnou a omytou zeleninu vložíme do mixéru. Výsledná směs nesmí být kašovitá, musejí v ní být patrné kousky zeleniny. Přidáme olej, ocet, sůl a pepř a dobře promícháme. Necháme asi 3 hodiny odležet v ledničce. *Směs můžeme skladovat v ledničce i několik dní.*

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 08.04.04 vloženo
  • 10728x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • *Salsa je základem mexické kuchyně. Podáváme ji buď jako syrovou směs, nebo jako teplou přílohu.*
  • asi 2 papričky chilli
  • 4-8 stroužků česneku
  • 1 větší cibule
  • 6 větších rajčat
  • 4 papriky
  • olivový olej
  • vinný ocet
  • sůl
  • čerstvě umletý pepř

Doporučená příloha

  • vařené nebo pečené maso, uzeniny, topinky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Salsa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
pepicek
1309 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Salsa - přidán obrázek

díky Pendo :)

penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Salsa

nejen chuťově…dodávám, ale i vzhledově (nemyslím tím kadeřavou, ale obyčejnou)…navíc koriandru se říká i čínská petržel a používá se prakticky do všech pokrmů na orientální způsob…takže, Drobku, díky za doplnění…

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Salsa

Omlouvám se za chybu v mém komentáři, petrželka je náhražka, v originále se používá cilantro, nať koriandru. Nevím zda je v Čechách k mání jinde než na zahrádce a proto jsem napsal rovnou petrželku. Ono je to chuťově dost podobné.

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Salsa

Jen bych dodal maličkost, mexičani se můžou utlouct po zelené petrželi, přímo spoustu jí dávají i do salsy a je to jedna ze základních chutí salsy.
K uvedenému množství surovin bych to odhadoval tak aspoň na půl hrnku usekané petržele, tedy natě.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz