Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
daduuja Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Palačinky z rýžové a škrobové mouky jsou snadné na výrobu a plněné
chutnají moc dobře.
Na rýžové palačinky je tu recept od babi - https://www.labuznik.cz/…zavitky-atd/
Nejdříve si připravíme těstíčko smícháním škrobu, rýžové mouky,
soli a oleje s vodou a necháme ho odležet.
Jidášovo ucho přelijeme v misce teplou vodou a necháme stát.
Na zálivku najemno nakrájíme dva stroužky česneku a chilli papričky, přilijeme jablečný ocet. Necháme 5 minut stát a přilijeme rybí omáčku, vodu a cukr, mícháme dokud se cukr nerozpustí.
Nakrájíme najemno šalotku.Nasekáme najemno maso. Velké krevety nakrájíme na malé kousky. Měkké Jidášovo ucho osušíme, vykrojíme tuhý střed a nakrájíme ho na malé kousky.
V pánvi rozehřejeme olej, krátce opečeme šalotku, přidáme maso a
houby a za stálého obracení opečeme doměkka.
Přidáme sůl, pepř, cukr a krevety. Opékáme ještě asi 3 minuty.
Nakrájíme zelenou cibulku a přimícháme ji do těstíčka na palačinky.
V pánvi s průměrem 20cm rozehřejeme lžičku oleje a mělkou sběračkou do ní nalijeme těstíčko, krouživým pohybem ho rozlijeme po celé ploše. Pánev přiklopíme pokličkou a na mírném ohni 2 minuty opékáme.
Palačinku přesuneme na talíř, naplníme, okraje přehneme přes náplň, zarolujeme a spojem položíme na servírovací mísu. Stejným způsobem zpracujeme všechno těstíčko.
Závitky podáváme teplé nebo při pokojové teplotě, posypané cibulkou. Zálivku podáváme zvlášť.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění