Recept Asijské rýžové placky domácí výroby pro jarní i jiné závitky atd

babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Nejdůležitější je připravit hrnec na přípravu placek. Kdo zná jak připravit slovenské pařené buchty, tak bude vědět o čem mluvím. V kuchyni si najít hrnec s vekým okrajem velikosti asi 25-28cm v půměru. Musí mít vypouklou poklici, ne rovnou. Z kusu hladkého plátna si vystřihnout kruh, který je alespoň o 10cm větší než průměr hrnce. Dále pevný kus kuchyňského motouzku a tenkou kuchyňskou špachtli 30cm dlouhou, neozubený nůž, nebo tenkou bambusovou tyčku. Také budete potřebovat mělkou naběračku na lití těstíčka. Naplnit hrnec do poloviny vodou. Požádat někoho v domácnosti o pomoc a společně natáhnout plátno navrch hrnce a dokola jej tak třikrát obmotat a zavázat a napnout jako buben. Okraje ještě stáhnout dolu a napnout plátno co nejvíce je možné. Pomocí nesmírně ostrého nožíku, nebo žiletky naříznout 3x asi 2.5cm díry napříč plátna a asi 2.5cm od okraje hrnce. Pomocí těch se bude rozdělovat pára na uvaření rýžových placek a také nechají páru unikat. Váš rýžový hrnec je přichystaný k dílu. Přípravit těstíčko: Smíchat všechny ingredience a našlehat je do hladka. Těstíčko bude velice vodové, řítké. Přecedit ho, aby se odstranily jakékoliv případné hrudky. Nechat stát po 30min. Přivéct vodu v připraveném rýžovém hrnci do varu. Potřít plech trochou oleje a položit ho blízko rýžového hrnce, zrovna tak jako nějakou náplň podle Vaší chuti. Připravit rýžové placky. Znovu zamíchat těstíčko. Na mělkou naběračku odměřit 2 lžíce těstíčka a ty nalít do středu plátna. Zadní stranou naběračky těstíčko rozetřít na 15cm velkou placku. Pracovat rychle a netlačit na plátno. Ihned placku přikrýt poklicí a napařit ji po 40 sekund. Odkrýt placku a podhrnout ji pomocí špachtle, nebo tenké bambusové tyčky, která se drží na úhlu 45°. Když je asi 1cm placky na špachtli, tak ji sejmout na plech. Placky se nekladou na sebe, ale vedle sebe. Opatrně seškrábnout a očistit plátno a pokračovat s druhou plackou. Po napaření několika placek, napnout znovu plátno a je-li zapotřeby tak přilít jednou z děr v plátně horkou vodu. Nechat placky vychladnout před plněním nějakou náplní a zarolovat je. TIP: Máte-li zájem, podívejte se na přípravu Wontonových těstovin "ZDE":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=8349

Recept je z kategorií: Speciality

Nahlásit recept

  • 27.01.05 vloženo
  • 16180x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • hrnec s napnutým oplátnem
  • Pro 28 rýžových placek jako hlavní pokrm pro 4 stolovníky:
  • 500ml rýžové mouky
  • 620ml vody
  • 2 lžičky rostlinného oleje
  • 1/2 lžičky soli

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Asijské rýžové placky domácí výroby pro jarní i jiné závitky atd

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz