Recept Asijské rýžové placky domácí výroby pro jarní i jiné závitky atd

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nejdůležitější je připravit hrnec na přípravu placek. Kdo zná jak připravit slovenské pařené buchty, tak bude vědět o čem mluvím. V kuchyni si najít hrnec s vekým okrajem velikosti asi 25-28cm v půměru. Musí mít vypouklou poklici, ne rovnou. Z kusu hladkého plátna si vystřihnout kruh, který je alespoň o 10cm větší než průměr hrnce. Dále pevný kus kuchyňského motouzku a tenkou kuchyňskou špachtli 30cm dlouhou, neozubený nůž, nebo tenkou bambusovou tyčku. Také budete potřebovat mělkou naběračku na lití těstíčka. Naplnit hrnec do poloviny vodou. Požádat někoho v domácnosti o pomoc a společně natáhnout plátno navrch hrnce a dokola jej tak třikrát obmotat a zavázat a napnout jako buben. Okraje ještě stáhnout dolu a napnout plátno co nejvíce je možné. Pomocí nesmírně ostrého nožíku, nebo žiletky naříznout 3x asi 2.5cm díry napříč plátna a asi 2.5cm od okraje hrnce. Pomocí těch se bude rozdělovat pára na uvaření rýžových placek a také nechají páru unikat. Váš rýžový hrnec je přichystaný k dílu. Přípravit těstíčko: Smíchat všechny ingredience a našlehat je do hladka. Těstíčko bude velice vodové, řítké. Přecedit ho, aby se odstranily jakékoliv případné hrudky. Nechat stát po 30min. Přivéct vodu v připraveném rýžovém hrnci do varu. Potřít plech trochou oleje a položit ho blízko rýžového hrnce, zrovna tak jako nějakou náplň podle Vaší chuti. Připravit rýžové placky. Znovu zamíchat těstíčko. Na mělkou naběračku odměřit 2 lžíce těstíčka a ty nalít do středu plátna. Zadní stranou naběračky těstíčko rozetřít na 15cm velkou placku. Pracovat rychle a netlačit na plátno. Ihned placku přikrýt poklicí a napařit ji po 40 sekund. Odkrýt placku a podhrnout ji pomocí špachtle, nebo tenké bambusové tyčky, která se drží na úhlu 45°. Když je asi 1cm placky na špachtli, tak ji sejmout na plech. Placky se nekladou na sebe, ale vedle sebe. Opatrně seškrábnout a očistit plátno a pokračovat s druhou plackou. Po napaření několika placek, napnout znovu plátno a je-li zapotřeby tak přilít jednou z děr v plátně horkou vodu. Nechat placky vychladnout před plněním nějakou náplní a zarolovat je. TIP: Máte-li zájem, podívejte se na přípravu Wontonových těstovin "ZDE":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=8349

Recept je z kategorií: Speciality

Nahlásit recept

  • 27.01.05 vloženo
  • 15314x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • hrnec s napnutým oplátnem
  • Pro 28 rýžových placek jako hlavní pokrm pro 4 stolovníky:
  • 500ml rýžové mouky
  • 620ml vody
  • 2 lžičky rostlinného oleje
  • 1/2 lžičky soli

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Asijské rýžové placky domácí výroby pro jarní i jiné závitky atd

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Marinovaná kuřecí křídla

Nejlepší recepty

Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz