Recept Rýžový salát s hráškem a krevetami

Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Rýžový salát s hráškem a krevetami

Postup

1. Krevety necháme rozmrazit. Rýži vsypeme do sí­ta a důkladně propereme. Pak ji ve 300 ml vody s trochou soli uvedeme do varu a vaříme zhruba 10 min. 2. Hrášek dáme do osolené vroucí vody a vaříme 3 až 4 min. Poté jej scedíme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat. 3. Petrželku omyjeme, osušíme a najemno poseká­me. Na zálivku smícháme citronovou šťávu, sůl a pepř. Do směsi zašleháme olej a přilisujeme olou­paný česnek. 4. Smícháme vlažnou vařenou rýži, krevety a salá­tovou zálivku. Přidáme petrželku, promícháme, ozdobíme koprem a můžeme podávat.

Recept je z kategorií: Různé saláty

Nahlásit recept

  • 28.06.02 vloženo
  • 3820x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 430 kcal, 19 g bílkovin, 17 g tuků, 48 g sacharidů
  • 150 g malých mražených krevet
  • 200 g rýže basmati
  • 250 g mraženého hrášku
  • 1 svazek petrželky
  • šťáva z 1 citronu (chem. neošetř.)
  • sůl
  • pepř
  • 5 lžic oleje
  • 1 stroužek česneku
  • kopr na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Rýžový salát s hráškem a krevetami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pomerančové rizoto nasladko

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Tatranské kuře Tatranské kuře
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz