Recept Řecký boršč

Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Řepu oloupeme, nastrouháme najemno a uvaříme asi v půl litru vody do změknutí.

Přidáme protlak, nálev ze zelí nebo citrónovou šťávu a dochutíme solí a koriandrem.

Ponorným mixérem polévku rozmixujeme (pokud se nám zdá dost hustá, tak přidáme vodu).

Servírujeme posypanou balkánským sýrem, ozdobenou čerstvými koriandrovými lístky a pokapanou olivovým olejem.

Zdroj : výstřižek z časopisu

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 14.03.11 vloženo
  • 2915x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 lžíce rajského protlaku
  • 2 menší červené řepy
  • Čerstvý koriandr na ozdobu
  • Olivový olej
  • 1 lžíci nálevu z kysaného zelí nebo citrónové šťávy
  • 100 g balkánského sýra
  • 1 lžička mletého koriandru
  • Sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Řecký boršč

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Štědrák

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Ořechový koláč Ořechový koláč
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz