Recept Řecký boršč

Polda Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Řepu oloupeme, nastrouháme najemno a uvaříme asi v půl litru vody do změknutí. Přidáme protlak, nálev ze zelí nebo citrónovou šťávu a dochutíme solí a koriandrem. Ponorným mixérem polévku rozmixujeme (pokud se nám zdá dost hustá, tak přidáme vodu). Servírujeme posypanou balkánským sýrem, ozdobenou čerstvými koriandrovými lístky a pokapanou olivovým olejem. Zdroj : výstřižek z časopisu

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 14.03.11 vloženo
  • 3169x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 lžíce rajského protlaku
  • 2 menší červené řepy
  • Čerstvý koriandr na ozdobu
  • Olivový olej
  • 1 lžíci nálevu z kysaného zelí nebo citrónové šťávy
  • 100 g balkánského sýra
  • 1 lžička mletého koriandru
  • Sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Řecký boršč

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Květáková polévka Květáková polévka
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz