Recept Řecký boršč

Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Řepu oloupeme, nastrouháme najemno a uvaříme asi v půl litru vody do změknutí.

Přidáme protlak, nálev ze zelí nebo citrónovou šťávu a dochutíme solí a koriandrem.

Ponorným mixérem polévku rozmixujeme (pokud se nám zdá dost hustá, tak přidáme vodu).

Servírujeme posypanou balkánským sýrem, ozdobenou čerstvými koriandrovými lístky a pokapanou olivovým olejem.

Zdroj : výstřižek z časopisu

Recept je z kategorií: Polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 14.03.11 vloženo
  • 2814x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 lžíce rajského protlaku
  • 2 menší červené řepy
  • Čerstvý koriandr na ozdobu
  • Olivový olej
  • 1 lžíci nálevu z kysaného zelí nebo citrónové šťávy
  • 100 g balkánského sýra
  • 1 lžička mletého koriandru
  • Sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Řecký boršč

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz