Recept Boršč pro labužníky Pra

(Hodnoceno 1x) Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Boršč pro labužníky

Úvod

Borščů existuje nespočet variant. Vyzkoušejte tento labužnický - s pečenou řepou a bez zakysané smetany.

Postup

Hovězí a vepřové maso s veškerou zeleninou (mimo řepu) a kořením přivedeme k varu a pozvolna vaříme zhruba 1,5 hodiny. Červenou řepu omyjeme, osušíme, mírně osolíme a dáme péci do trouby vcelku na pečícím papíru - při teplotě okolo 200°C pečeme také cca 1,5 hodiny. Po upečení necháme řepu schládnout - oloupeme ji, nakrájíme na nudličky a vložíme do polévkové mísy. Přidáme šťávu z 1 citronu, bílé víno, maso nakrájené na kostky, sekaný kopr, petrželku a zalijeme horkým scezeným masovým vývarem. Podle chuti osolíme. *Zdroj: Speciality sovětské kuchyně čerpáno z Kuchařské knihy z roku 1878*

Další recepty na Boršč

Recept je z kategorií: Boršče Polévky

Nahlásit recept

Ověřený recept
  • 17.07.05 vloženo
  • 51030x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3 hod

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 750 g hovězí maso přední
  • 500 g vepřové maso
  • 2 velké červené řepy
  • 2 cibule
  • 1 petržel
  • 1 celer
  • 2 - 3 bobkové listy
  • 10 - 15 ks nového koření
  • 1 pórek
  • 1 citron
  • 200 - 300 ml bílé suché víno
  • sekaná petrželka
  • kopr
  • sůl

Doporučená příloha

  • pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Mlsny_Honzik 27.2.13 22:20

Výborný! Zajímavá změna. Po přidání vína doporučuji ještě krátce provařit.

Diskuse k receptu Boršč pro labužníky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Boršč pro labužníky

casino
4494 příspěvků 27.2.13 22:47
...s pečenou řepou a bez zakysané smetany

…nakonec, tu zakysanku tam lze dát i nakonec, že :?: :)

@Mlsny_Honzik, jestli ste taky neměli „předělat“ ten uvedený Zdroj: Speciality sovětské kuchyně čerpáno z Kuchařské knihy z roku 1878 :nevim: :)

Mlsny_Honzik
17 příspěvků 27.2.13 22:29

Myslím, že tahle poznámka byla zcela zbytečná. Jediné co je na receptu „předělané“, je doplnění informace o době a způsobu pečení řepy…

A to tedy nevím, jak by mohlo přispět k vyštvání kohokoliv :think:

di
2451 příspěvků 4.2.13 20:01

Nic ve zlém, ale zeptali jste se bedly, jestli si můžete její recept předělat podle sebe? Pochybuju…
P. S. Vy se vážně snažíte vyštvat všechny, kdo si pamatují Labužníka takového, jaký býval dřív, že?

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 9.2.10 12:47
Re: Boršč pro labužníky (PRA) - sonas,

boršče miluji, masové jsou samozřejmě chutnější, nepohrdnu však ani zeleninovým. Za ta léta jsem navařila hodně borščů, ale mám jen jeden, který nejvíce chutná celé rodině … ten recept si schovávám a jednou věnuji své dceři.

sonas
18 příspěvků 9.2.10 04:34
Re: Boršč pro labužníky (PRA)

Tohle je opravdu moc zajímavý recept na boršč. Byla jsem zvědavá… tak jsem ho právě dovařila. Šlehačku do něho přidávat nebudu, ale přidala jsem trochu vegety. Je to dobrá polévka. Uvidíme, jestli se ujme. Díky z recept.

Labužník e.v.a.02
232 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Boršč pro labužníky

Děkuju, bedlo. Červenou řepu je prý škoda máčet a vyvářet, místo sterilované ji příště upeču. Ještě jednou díky.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Boršč pro labužníky

evo, bulvy červené řepy vaříme podle velikosti 1 - 2 hod. S pečením je to obdobné. Omyté a suché bulvy dáme do předehřáté trouby na plech, můžeme použít pečící papír a pečeme z počátku na 250 st. pak stahuji na 200 st. Zda je řepa pečená zjistíš vpichem špejle. Ať se daří.

Labužník e.v.a.02
232 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Boršč pro labužníky

bedlo, moc se mi líbí to pečení červené řepy - máš s tím zkušenosti? myslím teplota a doba na střední velikost? předem dík :-)

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Boršč pro labužníky

Ahoj bluesko, smetana tam nepatří, ale máš-li chuť, co Ti brání dát si třeba 2 kopečky. Dobrou chuť.

blueska
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Boršč pro labužníky

A kde je smetana???? Já chci ještě smetanu, aspoň kopeček šlehačky, prosíííím :-))

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Kuře na medu Kuře na medu
Tatranské kuře Tatranské kuře
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz