Boršč - recepty

Boršč

Ruský boršč připravíme tak, že na másle zpěněné cibulce orestujeme spařenou, oloupanou červenou řepu, celer, mrkev, petržel, kysané zelí. Okořeníme bobkovým listem, novým kořením, celým pepřem a solí. Přidáme maso od kosti, které jsme nechali povařit. Směs zalijeme vývarem z kostí, masoxu nebo vodou, přidáme vařené brambory, protlak, smetanu a zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, části vývaru či smetany. Kdo má rád bylinky, může přisypat petrželku apod. Dochutíme octem a cukrem.

Někteří kuchaři nedávají do boršče maso, ale nahrazují ho další zeleninou, jako například rajčaty, tykví, spařeným hlávkovým zelím, česnekem. Místo masa lze též použít jinou uzeninu. Na Ukrajině v boršči najdeme ještě papriku, kedluben, tuřín nebo kopr a okyselují ho citrónovou šťávou.

Recepty na boršč

 

Pampuški ukrajinské babušky

babi 15.10.03 Zobrazeno 7581x

Ruský boršč

Pampeliska191 01.10.02 1 komentářů Zobrazeno 61278x

Ukrajinský boršč č.2

Pampeliska191 04.10.02 5 komentářů Zobrazeno 15961x

Vasil Ivanovič Boršč

Příprava: 100 minut
pepicek 1 komentářů Zobrazeno 7904x

Ukrajinský boršč

Příprava: 105 minut
pepicek 20.10.01 1 komentářů Zobrazeno 40872x

Boršč červený

Příprava: 30 minut
kosik 13.11.01 13 komentářů Zobrazeno 18201x

Polský boršč 2

Pepino 15.11.01 Zobrazeno 11165x

Polský Boršč

Příprava: 3 hod.
Madlenka 14.01.02 7 komentářů Zobrazeno 18276x

Boršč Yeltzin

Příprava: 100 minut
pepicek 23.01.02 Zobrazeno 17514x

Ukrajinský boršč 2

Příprava: 1 hodina
Pepino 9 komentářů Zobrazeno 16928x

Moskevský boršč

Příprava: 1,5 hodiny
Pepino Zobrazeno 12033x

Sibiřský boršč

Příprava: 2 hodiny
Pepino Zobrazeno 10412x

Boršč opět jinak

Příprava: cca 1,5 hodiny
Pepino Zobrazeno 10259x

Chalupářský boršč

Pepino 1 komentářů Zobrazeno 9968x

Jarní boršč z Polska Dia Veg

babi 11.03.11 41 komentářů Zobrazeno 11347x

Řecký boršč

Příprava: 30 min
Polda 14.03.11 Zobrazeno 3213x

Vitamínová bomba - kvašená červená řepa Veg

dag 27.08.11 18 komentářů Zobrazeno 35730x

Ruský boršč 2

Jari 04.11.12 13 komentářů Zobrazeno 26004x

Čapíno- Cioppino z Kalifornie Pra

Příprava: 1,5-2 hod
Vasili 09.01.17 20 komentářů Zobrazeno 5902x

Vegan / Vegetarián boršč Veg Bezlep

Příprava: 30 minut
kaketka 18.10.17 2 komentářů Zobrazeno 1924x

Pelmeně z červené řepy

Příprava: 1 - 2 hodiny (dle řepy)
tlustá bába 05.10.18 2 komentářů Zobrazeno 1446x

Assasinův ruský boršč

Příprava: 2 - 3 hodiny
Assasin 26.08.08 3 komentářů Zobrazeno 14638x

Krvavý koleno ve ščávě

Příprava: 2 hod.
Pupek 03.12.09 7 komentářů Zobrazeno 3991x

Ruský boršč v pomalém hrnci

Příprava: 9 hodin
spiser 08.01.07 7 komentářů Zobrazeno 24941x

Boršč 2

Příprava: 1 1/2 hodiny
Milada.Polochova 02.02.07 22 komentářů Zobrazeno 16460x

Boršč po francouzsku..

babi 17.02.07 Zobrazeno 6325x

Pravý ukrajinský boršč od mé babičky

Příprava: 1-1,5 hod
landycandy 07.11.07 12 komentářů Zobrazeno 155436x

Oblíbený Boršč

Labužník Katka_H02 25.02.08 3 komentářů Zobrazeno 10652x

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Cuketové placky Cuketové placky
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz