Recept Pomalá pečeně z vepřové kýty s pikantní kurčičkou a výpekem

babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Odříznout kůži a vyříznout kost z kýty. Rozkrojit kůži na dva kusy a do každého kusu ostrým tenkým nožem nakrojit zářezy (ale nedokrojit) tak, aby se vytvořila mřížka (šrafovat). V hmoždíři roztlouct polovinu fenyklu a polovinu koriandru s chili papričkou a solí. Posypat kořením povrch kůže a ještě ji trochu přisolit. Hodně kůži pokapat olejem a dát ji do trouby přímo na rošt. Pod kůži položit plech s okrajem, aby zachytil tuk. Péct při 220°C do velice křupava. Našrafovat maso na obouch stranách. V hmoždíři utlouct zbytek koriandru a fenyklu se solí. Vetřít do masa po obou stranách a opepřit. Položit maso a česnek do pekáče a pokapat vše olejem. V hmoždíři utlouct rozmarýn a šalvěj se 4 lžícemi oleje, tak, aby bylinky pustily svoji šťávu do oleje. Vymačkat bylinkový olej na maso a nahoru po celé ploše masa položit bylinky. Péct v troubě při 200°C po 4 - 4 1/2 hodiny. P.S.: Stroužky česneku se vymačkají na maso, brambory, nebo chleba. Jakýkoliv zbytek masa je výborný druhý den do chlebů.

Recept je z kategorií: Vepřové pečeně

Nahlásit recept

  • 25.01.03 vloženo
  • 18601x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 1 vepřová kýta
  • 3 lžíce semínek fenyklu
  • 3 lžíce semínek koriandru
  • špetka chili papričky (nebo podle chuti)
  • mořská sůl
  • čerstvě pomletý pepř
  • extra panenský olivový olej
  • 1 palice česneku, slupka nachaná na štroužcích
  • dobrá hrst čerstvého rozmarýnu (nebo sušený)
  • dobrá hrst čerstvé šalvěje (nebo sušené)

Doporučená příloha

  • Pečené brambory, nebo jenom chleba a pivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pomalá pečeně z vepřové kýty s pikantní kurčičkou a výpekem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Koláč bez vajec s tvarohem

Nejlepší recepty

Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz