Recept Plněná králičí stehna na rozmarýnu (pro Býky)

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1/ Králičí stehýnka vykostíme ostrým nožem tak, aby v mase zůstala jen spodní část dlouhé kosti. Maso lehce naklepeme a uprostřed rozkrojíme, aby vznikla hluboká kapsa. Kosti si schováme. 2/ Šunku nakrájíme na kostičky, střídku bílé veky zvlhčíme ve dvou lžících smetany. Špenát očistíme a odkrojíme silné řapíky. Osušené lístečky nakrájíme na tenké nudličky a přidáme k šunce a navlhčené vece. Vše promícháme okořeníme pepřem a muškátem. 3/ Náplň vložíme do kapes, otvor uzavřeme plátkem slaniny, ovážeme silnou nití a maso osolíme. 4/ Hlubokou ohnivzdornou mísu vymastíme tukem. Na dno položíme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Na zeleninu dáme vykoštěné kosti ze stehen a na ně, slaninou nahoru, položíme maso. 5/ Vložíme do předehřáté trouby a 40-50 minut pečeme. Občas podlijeme vývarem. Po 20 minutách pečení vložíme bobek a rozmarýn. 6/ Oloupeme 1 petržel, nakrájíme na tenké nudličky. Hotové kapsy "osvobodíme" z nítěných pout a maso držíme v teple. Kosti odstraníme 7/ na zbylém másle osmahneme petržel, zalijeme octem + sůl + cukr a nezakrytou podusíme doměkka. Šťávu slijeme, propasírujeme, přivedeme k varu, přidáme zbylou smetanu a povaříme. Jakmile získá krémovitou konzistenci, sejmeme z ohně. Do hotové omáčky přidáme lžíci šlehačky a křen Porce králíka omáčkou přeléváme a sypeme kudrnkou

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 11.04.02 vloženo
  • 7588x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 porce králičích stehen
  • event. lze použít i králičí předek
  • Náplň:
  • 100 g šunky nebo uzeného
  • 3 krajíčky bílé veky
  • 4 lžíce tekuté šlehačky nebo neslazeného kondenzovaného mléka
  • 50g čerstvého listového špenátu
  • cerstvě mletý pepř a muškátový oříšek
  • 4 tenké plátky vařeného uzeného bůčku, nebo anglické slaniny
  • sůl
  • 50g másla
  • 1 malá cibula a 1 malá mrkev a silnější kolečko celeru
  • cca 1/4 l masového vývaru nebo vody
  • 1 bobkový list a větvička rozmarýnu
  • 2 petržele (tj. asi 100 g)
  • trocha octa, špetka cukru, lžíce šlehačky a asi 50g strouhaného křenu
  • kudrnka

Doporučená příloha

  • jemný knedlík

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Plněná králičí stehna na rozmarýnu (pro Býky)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz