Recept Plněná králičí stehna na rozmarýnu (pro Býky)

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1/ Králičí stehýnka vykostíme ostrým nožem tak, aby v mase zůstala jen spodní část dlouhé kosti. Maso lehce naklepeme a uprostřed rozkrojíme, aby vznikla hluboká kapsa. Kosti si schováme. 2/ Šunku nakrájíme na kostičky, střídku bílé veky zvlhčíme ve dvou lžících smetany. Špenát očistíme a odkrojíme silné řapíky. Osušené lístečky nakrájíme na tenké nudličky a přidáme k šunce a navlhčené vece. Vše promícháme okořeníme pepřem a muškátem. 3/ Náplň vložíme do kapes, otvor uzavřeme plátkem slaniny, ovážeme silnou nití a maso osolíme. 4/ Hlubokou ohnivzdornou mísu vymastíme tukem. Na dno položíme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Na zeleninu dáme vykoštěné kosti ze stehen a na ně, slaninou nahoru, položíme maso. 5/ Vložíme do předehřáté trouby a 40-50 minut pečeme. Občas podlijeme vývarem. Po 20 minutách pečení vložíme bobek a rozmarýn. 6/ Oloupeme 1 petržel, nakrájíme na tenké nudličky. Hotové kapsy "osvobodíme" z nítěných pout a maso držíme v teple. Kosti odstraníme 7/ na zbylém másle osmahneme petržel, zalijeme octem + sůl + cukr a nezakrytou podusíme doměkka. Šťávu slijeme, propasírujeme, přivedeme k varu, přidáme zbylou smetanu a povaříme. Jakmile získá krémovitou konzistenci, sejmeme z ohně. Do hotové omáčky přidáme lžíci šlehačky a křen Porce králíka omáčkou přeléváme a sypeme kudrnkou

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 11.04.02 vloženo
  • 7465x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 porce králičích stehen
  • event. lze použít i králičí předek
  • Náplň:
  • 100 g šunky nebo uzeného
  • 3 krajíčky bílé veky
  • 4 lžíce tekuté šlehačky nebo neslazeného kondenzovaného mléka
  • 50g čerstvého listového špenátu
  • cerstvě mletý pepř a muškátový oříšek
  • 4 tenké plátky vařeného uzeného bůčku, nebo anglické slaniny
  • sůl
  • 50g másla
  • 1 malá cibula a 1 malá mrkev a silnější kolečko celeru
  • cca 1/4 l masového vývaru nebo vody
  • 1 bobkový list a větvička rozmarýnu
  • 2 petržele (tj. asi 100 g)
  • trocha octa, špetka cukru, lžíce šlehačky a asi 50g strouhaného křenu
  • kudrnka

Doporučená příloha

  • jemný knedlík

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Plněná králičí stehna na rozmarýnu (pro Býky)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz