Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
danda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Mrkev oloupeme a nakrájíme na větší špalíčky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky. Králíka očistíme, odblaníme, omyjeme, osušíme a naporcujeme. Porce masa vložíme do mísy a přelijeme octem a vínem, přidáme celerovou nať nebo řapíkatý celer, mrkev, česnek, cibuli, 4 lžíce olivového oleje, bobkové listy a rozmarýn. Přikryjeme poklicí a vložíme do lednice, marinujeme do druhého dne. Během té doby králíka otáčíme a promícháváme. Druhý den porce králíka osolíme, opepříme a opečeme na 4 lžících olivového oleje dozlatova. Opečené porce přendáme do pekáče, přidáme rajčatový protlak, marinádu se zeleninou a kořením a pečeme v troubě doměkka. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou, podle potřeby podlijeme horkou vodou nebo vývarem. Levné "recepty":http://muj.labuznik.com/zaznam_denicku.php?c=3837&l=Danda únor 2008
Recept je z kategorií: Králík
rýže, brambory, knedlík…
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Králík na rozmarýnu
já bych je klidně chovala, místo by bylo, ale zemřít by museli asi na stáří
a už bych je tedy nikdy nejedla
, ale kolegyně je chová, a protože se
podílím na výživě, tak na konec listopadu jsou slíbení. Přijeď,
kliďánko ti jednoho věnuji 
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Dando, já bych si tak dala kráááálííííka!!! Snad je začnu i pěstovat, není totiž zdroj, kde bychom k němu přišli, ach jo, tak zas nic a nezbyde, než si chutě nechat zajít. Pa,pa T.
s tou nutrií máš naprostou pravdu, kdysi je kamarád pěstoval, tak nebyla nouze, ale už několik let jsem ji nejedla a ani v obchodech neviděla, snad někde soukromá firma…?
a chuť?… ta je úžasná.
, předlož jim tuto krmi a budou tě na rukou
nosit
D.
Králík s bílým vínem je klasická kombinace, alespoň pro mne, tady se mi právě líbilo červené ve spojení s protlakem, krásně zbarví šťávu, voní skoro nepřekonatelně
Až se sejdete s kamarády a také s kamarádkami
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Něco podobného jsme vařívali s nutrií (kde ty zlaté časy jsou – sehnat nutrii je dnes dosti obtížné), ovšem tak vytříbenou kombinaci (rozmarýn, víno, ocet, olivový olej… atd.) jsem neměli. Zamlouvá se mi to dost hodně! Přemýšlím o variantě s bílým vínem, možná by ke králičímu masu sedlo příhodněji, jak by řekl detektiv a labužník Nero Wolfe či možná i jeho asistent Archie Goodwin, i když ten byl výrazně tolerantnější, aspoň jak to psal Rex Stout… Tak co říkáš, šlo by to s bílým vínem?
můj osobní názor je, že na marinování je sušený ještě lepší
, nechte si chutnat
D
490 příspěvků 25.1.09 03:43
Myslíš Dandi,že to půjde také se sušeným rozmarýnem. Recept se mi velmi zamlouvá, takže za něj děkuji. Zdraví Libuše.