Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
gmp Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Reces spis mám od hodné internutky roxanahcv, já to jen neuměle
přeložil, tak, že všechna sláva a obdiv davů přísluší paní Edytě.
http://roxannahcv.blogspot.cz/
Předpis na papriku jim vlastním hezkých pár let a dělám jen tuto. Je křupavá a voňavá, vždycky se povede – pod podmínkou, že se to nepřežene s pasterizací. Recepis má pro mě tu výhodu, že nemusím všechno dělat najednou.
Dělám to tak, že krájím papriku, zasypávám ji solí a odstavuji přes noc a ráno dodávám zbývající suroviny a vložím do sklenic. Když mám čas tak to zavařím, nic se nestane, když to pár dní postojí ve sklínkách.
Papriku krájím na kostky kolem 1–1,5 cm. Ve větším kbelíku zasypávám solí a nechávám odstát minimálně na 4 hodiny, nejlépe přes noc. Jde o to, aby paprika pustila šťávu. Na fotce je to ostatně vidět. Puštěnou šťávu nevylévám. Přidám cukr, olej, česnek pokrájený na plátky. Promíchám a znovu nechám odstát, zhruba 2 hodiny. Po tom plním do sklínek. Zavařím cca 5–10 minut, vytáhnu, otočím dnem vzhůru a zakryji ručníkem. Někomu spíš chutná paprika měkká, je tedy na vůli toho každého. Vynikající je česnek z této papriky. Všechno je voňavé a chutné. Máme li slabší ocet, ubereme mírně cukru.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Studená kuchyně Zeleninová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Paprika na zimu - Papryka na zimę
Dnes se chystám zavařit papriku dle tohoto receptu, takže do puštěné šťávy přidám i ten ocet, že? Nebude převařený předem, ale to asi nevadí, díky!