Recept Panenka na medové hořčici a tymiánu Dia Linie
Eja Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Prošla jsem asi 30 receptů s panenkou - vesměs vcelku ( což já obvykle také preferuji), ale všude bylo docela hodně ingrediencí, a to možná u tak dobrého kousku masa není až tak nutné....
Postup
Silnější konec panenky nakrájíme na cca 2 prsty tlusté plátky, lehce jen hřbety prstů rozklepneme. V misce smícháme medovou hořčici, trochu oleje, pepře, tymián. Vložíme maso a necháme tak 20 minut odpočívat. Pánev se silným dnem rozpálíme (vyzkoušíme přiložením dlaně kousek nad plochu pánve), vložíme maso. Dle chuti - cca 3 minuty na každé straně, nepícháme do masa, zkusíme prstem jak maso pruží. Výpek odvaříme troškou bílého vína. Před servírováním necháme dvě tři minutky odpočinout. Servírujeme s pyré či jinou oblíbenou přílohou, solíme až na talíři.
Recept je z kategorií: Vepřové maso
- 18.02.18 vloženo
- 1985x zobrazeno
Čas přípravy
- 30 minut
Ingredience
- vepřová panenka
- medová hořčice
- čerstvý tymián
- olej
- čerstvě mletá směs pepřů
- sůl - v tomto případě himalájská až na talíř
- bramborovo-dýňové pyré jako příloha
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Panenka na medové hořčici a tymiánu
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Panenka na medové hořčici a tymiánu