Recept Panenka na medové hořčici a tymiánu Dia Linie

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Panenka na medové hořčici a tymiánu

Úvod

Prošla jsem asi 30 receptů s panenkou - vesměs vcelku ( což já obvykle také preferuji), ale všude bylo docela hodně ingrediencí, a to možná u tak dobrého kousku masa není až tak nutné…

Postup

Silnější konec panenky nakrájíme na cca 2 prsty tlusté plátky, lehce jen hřbety prstů rozklepneme.
V misce smícháme medovou hořčici, trochu oleje, pepře, tymián.
Vložíme maso a necháme tak 20 minut odpočívat.

Pánev se silným dnem rozpálíme (vyzkoušíme přiložením dlaně kousek nad plochu pánve), vložíme maso. Dle chuti - cca 3 minuty na každé straně, nepícháme do masa, zkusíme prstem jak maso pruží.
Výpek odvaříme troškou bílého vína.
Před servírováním necháme dvě tři minutky odpočinout.
Servírujeme s pyré či jinou oblíbenou přílohou, solíme až na talíři.

Recept je z kategorií: Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 18.02.18 vloženo
  • 402x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Ingredience

  • vepřová panenka
  • medová hořčice
  • čerstvý tymián
  • olej
  • čerstvě mletá směs pepřů
  • sůl - v tomto případě himalájská až na talíř
  • bramborovo-dýňové pyré jako příloha

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 18.02.18 15:35

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Panenka na medové hořčici a tymiánu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Karbanátky Karbanátky
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz