Recept Palačinky s marmeládou, tvarohem a karamelem Veg

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Palačinky s marmeládou, tvarohem a karamelem

Úvod

Palačinky se můžou podávat sladké i slané. Tyhle jsem podávala s borůvkovou marmeládou, tvarohem a domácí karamelovou polevou.

Postup

Smícháme všechny mokré ingredience a poté nasypeme suché ingredience. Těsto by mělo být hladké a tekuté! Rozpálíme pánev a potřeme jí troškou oleje či másla nebo jiného tuku. Na jednu palačinku je přibližně jedna naběračka těsta. Smažíme z obou stran. Poté namažeme marmeládou a potřeme tvarohem, zamotáme a poléváme karamelem.

Poleva:
Z cukru uděláme karamel - za stálého míchání cukr na plotně zhnědne a následně se „rozteče“. Až bude dost hnědý nalijeme smetanu a necháme zchladnout.

Recept je z kategorií: Dezerty Polevy Teplé sladké pokrmy


Reklama

Nahlásit recept

  • 11.06.14 vloženo
  • 4506x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 1/2l mléka
  • 2 vejce
  • balíček vanilkového cukru
  • 300g hladké mouky
  • špetka soli
  • trošku skořice
  • olej na smažení
  • marmeláda dle chuti
  • tvaroh a cukr dle chuti
  • Poleva:
  • 200g cukru
  • 200ml smetany

Doporučená příloha

  • Káva/čaj/voda

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

LedničkaS 11.06.14 11:18

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Palačinky s marmeládou, tvarohem a karamelem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
ucitelas
328 příspěvků 16.06.14 08:43
A je to

@jolana touche

 
Dadooa
268 příspěvků 15.06.14 18:51

@daduuja Velkoryse ti odpoustim ;-) :-D

 
daduuja
1140 příspěvků 15.06.14 13:05

Dadooa, to mne zmátla tvoje věta - Spravně se pouziva pry moucnikovy pribor = dezertni vidlicka a dezerttní lzice. :-)

 
jolana
5065 příspěvků 15.06.14 11:12

Jaj..nikoho nikde ni tu, ni co zalozil casino..a pritom zalozeni sa ale casino nepochlubilo ako to u nich doma..to vyzera ze uz nikto neprestiera?.. kavu pije nescafe z reklamnej salky?.. :think:

 
birkana
1670 příspěvků 14.06.14 12:34
  • Předkládací příbor je neocenitelný při venkovním grilování :palec:
  • Ten hliníkový, tak známý ze socialistické jídelny - rádi na něj zapomeneme
  • Vpravo pak historické příbory (jídelní a dezertní) z dvacátých let minulého století. Omlouvám se, nejsou již cca 40 let čištěny :oops:

    @jolana, dnes je stolování opravdu na ústupu. Dávám vinu dnešní uspěchané době a rychlým občerstvením. Pak jde kultura stranou, bohužel :mrgreen:

Příspěvek od casina jsem si přečetla až po vložení :roll:, proto ještě reaguji zde.

Příspěvek upraven 14.06.14 v 12:40

 
casino
4474 příspěvků 14.06.14 12:09

@jolana
Dovolilo jsem případnou další diskuzi na téma stolování, stolničení, etikeka
odkloniti SEM (snad jsem to s umístěním do ZAČÍNÁME OD PÍKY a s názvem tématu moc nepřepísklo… :mrgreen:

 
jolana
5065 příspěvků 14.06.14 11:25

Hahaa…casino, mam podobny a mam ho velmi rada…inac mam zopar set..bol tro taky zaujem ci zaluba..mno a mozem len povedat ze za poslednych 20 rokov je v tom urcity protokolarny tzv. zmatok..design sa zmenil, protokolarne chody sa zmenili a podavane chody taky..klasika sa snad pouziva len na urcitych dvoroch pri urcitych prilezitostiach..to z hladiska etikety a protokolu ako a co kde a kam patri..este dobre ze sme obycajni ludia a staci nam zaklad a aj ten sa obchadza ci podla mna przni..a spravne stolovanie hoc aj to uplne najjednoduchsie klasicke..zvacsa hostia si nevedia rady – hlavne mlada generacia…svet sa zmenil a dokonca aj nase typicke nedelne siesty spojene s obedom uz malokto este zije v reale..niekedy davno bol nedelny obed posvatny, prestrety stol, damasek obrus, porcelanova nedelna…priznajte sa, kto sa este toho drzi? u nas ano a stoluje sa aj cez tyzden..cez tyzden jednoduchsie, prostejsie ale trvam na tom! a vy?

 
Dadooa
268 příspěvků 14.06.14 09:20

Tak ta velka vidlice patri do VELKEHO prekladaciho priboru - kdybyste doma asi porcovali treba krutu nebo vola az po upeceni na stole primo pred zraky a taliri makronek. :mrgreen:
krome jinych jsem to cetla tady http://qga.blog.cz/rubrika/pribory

Příspěvek upraven 14.06.14 v 09:21

 
casino
4474 příspěvků 14.06.14 00:00
Doplnil jsem ještě překládací vidle

Vedle nich masová, předkrmová a dál jak píšete :)

 
Dadooa
268 příspěvků 13.06.14 23:48

@casino Mas stesti, ze sem to studovala cele odpoledne :-D
Hin sa hukaze.. podle me je to zprava: Moucnikova - ta ma to krajeci zkoseni, dezertni, rybi, masova. Posledni je hrozne velka, ta bude nejaka pracovni, na prekladani treba..
Co..? :-D
Edit: Hezky pribory, asi stribrny, zejo?

Příspěvek upraven 13.06.14 v 23:49

 
casino
4474 příspěvků 13.06.14 23:30
Vidličky..., ale která je která, he?

Edit:
Napovím. Ta prostřední je na rybu :)

Příspěvek upraven 13.06.14 v 23:32

 
Dadooa
268 příspěvků 13.06.14 22:24

@daduuja Tak se douc pribory.. to co zminujes je moucnikova vidlicka a ne dezertni ;-)
 http://www.ssss.cz/…image008.jpg

Příspěvek upraven 13.06.14 v 22:25

 
daduuja
1140 příspěvků 13.06.14 21:59

Desertní příbor není jen o velikosti, ale vidlička, která je menší než běžná, by měla mít jiný tvar.
Většinou se používá třízubá a její levá strana je rovná, právě proto, aby se s ní dalo krájet.
Aspoň kdysi to tak bylo :-)

 
birkana
1670 příspěvků 13.06.14 14:20
:idea:
 
casino
4474 příspěvků 13.06.14 14:02
Jsem rád, že nejsme vepři, pokud tedy reagujete...

…na můj komentář :) (tedy až na to, že nemám pravdu :mavam:
@Frantiska
Píši snad v „Jen tak na okraj…“ něco jiného, než co zde ventilujete vy?
Jen jsem se snažil poukázat na nevhodnost, dle etikety, k zakládání nože k palačinkám…

 
Dadooa
268 příspěvků 13.06.14 13:46

Na palacinky se ale nepouziva normalni masova vidlicka a polevkova lzice. To je moc velky. Spravně se pouziva pry moucnikovy pribor = dezertni vidlicka a dezerttní lzice. To je ten mensi pribor na predkrmy. Vidlickou se kraji a zlici nabira
Ja mam lzice starodavny, velky a prislo mi to divny to s nima jist, tak jsem se zeptala u sousedu, jejich kluk delal zkousky na cisnika, tak mi vyskolil :-D A pak je jeste koktailovy pribor, = moucnikova vidlicka a kavova lzicka. To je na koktejly, ale ne ty k piti, ale k jidlu.
Jsem ted skolena :-D (ale doma to budu dal jist jako dycky, tedy normalni nebo moucnikovou vidlickou(tema jim rada, mam dokonce dve :-D )

 
Frantiska
927 příspěvků 13.06.14 13:41

Nemáte pravdu, dle etikety se můžete svobodně rozhodnout zda použijete vidličku a lžící, či jen lžicí a nebo jen vidličku (to preferuji já). Takže krájení palačinek lžičkou není povinné - vidličkou to jde mnohem lépe, pokud je ke všemu ještě dezertní.

 
ucitelas
328 příspěvků 13.06.14 12:50
pokud

Vás toto trápí ať je povašem. Jezte palačinky lžící. Milé Casino.

Příspěvek upraven 13.06.14 v 12:51

 
casino
4474 příspěvků 13.06.14 12:04
Chápu, hlavně přirozeně, přirozeně...

:)
@ucitelas ten nůž by měl TEORETICKY opodstatnění v připadku, že by ta palacinka byla těhotná např. nepokrájeným řapíkem z celeru, tepelně upraveným chřestem vcelku, či striptýzkou která se zapomněla svlíknout :mrgreen:
Cpát se ale na banketu palačinkou pomocí nože je násobně větší faux pas, než přijíti tamtéž v Derby polobotkách místo Oxfordek… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jen tak na okraj… :)
Existuje několik doporučení na použití „palačinkového příboru“, tedy vidličky a PL (nůž se nepoužívá!)
Předmětná PL se k palačinkám dostala asi proto, že aby hosté nevytírali to nejlepší (náplně) z talíře jazyčisky ;) PL se tedy drží jako nůž a ukrajuje sousta, nebo se drží jako PL, pomocí vidličky se na ni sousto nahrne a toto následně požije. Ke všem úkonům lze prý použít i samotnou vidličku, ale nůž se nepoužívá! :mavam:

Edit:
@Frantiska no, každý podle své libosti… :P

Příspěvek upraven 13.06.14 v 12:11

 
Frantiska
927 příspěvků 13.06.14 10:45

@ucitelas taky nejim palačinky lzici, povazuji to za blbost

 
ucitelas
328 příspěvků 13.06.14 10:12
Slušný

Odskok od palačinek. Mně osobně se nelíbí jíst zamotané placky lžící a vidličkou. Byť někdo kdysi určil tento způsob za jediný správný. Stejkový nůž je ostrý a tudíž vhodnější než lžíce, která obsah zámotku vytlačí na talíř.

 
casino
4474 příspěvků 13.06.14 09:24
Jj, důležitá jsou na konci ta 3 písmenka, jak píšete

… bych vedle toho vašeho odkazu 5.3 o blahoslavení těch co jsou, zjednodušeně řečeno, blbí :mrgreen: (tím nemyslím @LedničkaS, protože v jejím případě platí spíše přísloví o páchání hříchu z titulu nevědomosti) uvedl i 5.11 - Blaze vám, když vás budou tupit a pronásledovat a lživě mluvit proti vám všecko zlé… (tím nemyslím @Soira, k té by spíše pasovalo vámi uvedené 5.3 :P

Hihi, tady si Viktorka-čistička smlsne… :mrgreen:

 
birkana
1670 příspěvků 13.06.14 06:53

@casino, jako nekřesťan se nemodlím. Písmo však znám - v souvislosti s níže napsaným jsem si vzpomněla na Evangelium Sv. Matouše 5.3 atd. :mavam:

 
casino
4474 příspěvků 12.06.14 22:15
No jo, no..., baby, to je trest boží za to...

… že se nemodlíte :cert:

 
Soira
48 příspěvků 12.06.14 21:19

@birkana no vidíš něco si zase najdi na statku se určo nenudíš, tak hybaj! @Dadooa ty seš taky případ pro psychiatra.

i kdyby si tu dala fotku s jakýmkoli typem nože, tak nemáte co kafrat, už jste tady jak estébačky

 
Dadooa
268 příspěvků 12.06.14 21:15

@daduuja V tomto pripadku nas preskakuj.
My tvyho psychouse nepotrebujeme (a s estebacekejma praskacema se ja nepaktuju).
ze bys byla nejak zabavna ty sem si taky nevsimla. Prestan se s nama raci kamaradit.

 
daduuja
1140 příspěvků 12.06.14 20:44

Ach jo, možná zavolat Cimickýmu, protože to není server o vaření, ale blázinec.
Nebavíte mě.

 
birkana
1670 příspěvků 12.06.14 19:59

@Dadooa, dík za podporu (duševní) :mavam: I takové tvory Země nosí :mrgreen: Já jsem původem dcera Vikingů a my před těmito hlavy neskloníme! Btw, já dialog s tím individuem chápu jako slohové cvičení a vnitřně se mě to nikterak nedotýká :evil: :mavam:

 
Dadooa
268 příspěvků 12.06.14 19:31

@birkana Nekrmit trolla, natoz trolla s hubou nevymachanou! ;-)

 
birkana
1670 příspěvků 12.06.14 18:28

@Soira,

Alkohol nepiju, vždy jsem „dročka“ pro ostatní :idea:
Co je podle tebe „pořádné dělání“? Setí obilí, obstarávání hospodářství, výroba klobás, uzeného a domácích sýrů? Zpracovávání ovoce a zeleniny - konzervace na zimu? Zpracování dřeva, aby bylo na čem uvařit? To je moje práce! A co ty?

 
Soira
48 příspěvků 12.06.14 15:52

@birkana ach jo, to je furt dokola, dej si panáka, nebo raději, běž něco pořádného dělat

 
birkana
1670 příspěvků 12.06.14 13:50

@Soira, já to tušila 8o Tvá zbrklá rychlost spolu s překlepy způsobuje tvé zvracení. Podle všeho jsi od fochu a tak si předepiš antiemetikum :jazyk: Nebo jsou to turbulence, mořská nemoc či jinak způsobená kinetóza :mrgreen: Jsi snad (nedejbóže) bulimička? :andel:

Příspěvek upraven 12.06.14 v 13:53

 
Soira
48 příspěvků 12.06.14 13:09

@birkana tak to pozor ty hvězdo na y/i mě nenachytáš píšu rychleji, než ty se dokážeš vymáčnkout :poblion:

 
birkana
1670 příspěvků 12.06.14 12:30

@LedničkaS, ten steakový příbor se opravdu při stolování na moučník nepoužívá. Dáváme (zakládáme na stůl) vidličku a lžíci. Opravdu je to tak - tedy podle etikety uznávané ve střední Evropě :D - jak píše @casino níže. Palačinku tedy do ruky opravdu brát nemusíme.

 
birkana
1670 příspěvků 12.06.14 12:24

Nejen ti dva, @Soira, jak jsi na mě mohla zapomenout :cert: :cert: :cert: Já žárlím :x

Vždyť jsem ti dávala „zahulit“ pod tvým nezapomenutelným HYCHYKYRYDYTYNY a BEFELEMEPESEVEZE :mavam: :lol: :jazyk:

 
Soira
48 příspěvků 12.06.14 11:30

@LedničkaS bože zas ti dva rejpálci…si jich nevšímejte…po­ťapanci, za chvíli budou vypisovat ostatní a hanit…nemá smysl jim něco vysvětlovat, nemaj nic jiného na práci než klevetit, pomlouvat a útočit. Obrňte se trpělivostí a nezájmem o komenty podobného typu.

 
LedničkaS
10 příspěvků 12.06.14 11:05

@casino Myslím, že každý jednou dělá něco prvně a tohle je můj případ. Poroto bych tě chtěla poprosit, trošku tolerance a trpělivosti se mnou!
Porč „autor“ receptu? Tento recept znám odjakživa, množství ingrediencí je přeci vždy přibližně - jak se těsto kuchařovi líbí, tak ho udělá, to snad nemusím vysvětlovat.
A příbor? Divný, když je to polité polevou, tak to těžko můžu vzít do ruky, že? :) Ano, je to steakový příbor, zvolila jsem ho, protože je ostrý a palačinku neroztrhne a pěkně ji ukrojí :)

Ještě něco?! :P

 
Eja
3825 příspěvků 11.06.14 14:58
zde

@casino a navíc - steakový nůž přece jen…

 
Eja
3825 příspěvků 11.06.14 14:50

@casino steakový nůž podávaný k palačinkám :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mavam:

 
casino
4474 příspěvků 11.06.14 14:29
No jo, no..., zase jste mě dostala!

@Eja
já vlastně :nevim:, zda steakový nůž je, či néni příborový… :oops: :mrgreen:

 
Eja
3825 příspěvků 11.06.14 14:07

@casino ale notak, Casino, nůž zcela evidentně není příborový, po vzorkovém ukrojení se tam nějak zapletl :think: :mrgreen:
Dát na Labu palačinky je odvážné a dát přesné množství mouky zejména :roll:

 
casino
4474 příspěvků 11.06.14 13:01
Začnu pomaloučku, polehoučku...

@LedničkaS…právě jste dobrovolně vstoupila do jámy lvové :)
Palačinek není nikdy dost, ale dřív, než sem začnete sázet další rcp (nemyslím pouze na palačinky), prosím, zkuste na chvíli zašlajfojvat a hodit voko na podobné recepty

Technická:
Fotečka té „neštovicové“ palacinky v záhlaví rcp mi nepřijde ani málo fotogenická ;) Pokud tedy seznáte, že vychytávka s karamelovou polevou je natolik originééélní že ji nestačilo dát do komentářů pod podobný rcp a tento rcp nesmáznete :nevim: pak vězte, že pořadí obrázků může „autor“ (je dobrým zvykem uvádět zdroj rcp) libovolně měnit :palec: Neptejte se jak…, určitě na to přijdete i vlastní klávesnicí :mrgreen:
Vítejte na LABUŽNÍKOVI :mavam:

Edit:
Mimo mísu (zdánlivě) ;)
Koukám na jeden z obrázků…
1. Příbor se odkládá do talíře a ne že se o něj opírá…
2. K palačinkám se zakládá vidlička a PL… že někteří jíme palacinky čistýma rukama na tom nic nemění…, ale cosi mi to připomnělo, hi­hihi

Příspěvek upraven 11.06.14 v 13:47

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Tažený štrůdl


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz