Recept Palačinky s marmeládou, tvarohem a karamelem Veg

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Palačinky s marmeládou, tvarohem a karamelem

Úvod

Palačinky se můžou podávat sladké i slané. Tyhle jsem podávala s borůvkovou marmeládou, tvarohem a domácí karamelovou polevou.

Postup

Smícháme všechny mokré ingredience a poté nasypeme suché ingredience. Těsto by mělo být hladké a tekuté! Rozpálíme pánev a potřeme jí troškou oleje či másla nebo jiného tuku. Na jednu palačinku je přibližně jedna naběračka těsta. Smažíme z obou stran. Poté namažeme marmeládou a potřeme tvarohem, zamotáme a poléváme karamelem.

Poleva:
Z cukru uděláme karamel - za stálého míchání cukr na plotně zhnědne a následně se „rozteče“. Až bude dost hnědý nalijeme smetanu a necháme zchladnout.

Recept je z kategorií: Dezerty Polevy Teplé sladké pokrmy


Reklama

Nahlásit recept

  • 11.06.14 vloženo
  • 4438x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 1/2l mléka
  • 2 vejce
  • balíček vanilkového cukru
  • 300g hladké mouky
  • špetka soli
  • trošku skořice
  • olej na smažení
  • marmeláda dle chuti
  • tvaroh a cukr dle chuti
  • Poleva:
  • 200g cukru
  • 200ml smetany

Doporučená příloha

  • Káva/čaj/voda

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

LedničkaS 11.06.14 11:18

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Palačinky s marmeládou, tvarohem a karamelem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
ucitelas
328 příspěvků 16.06.14 08:43
A je to

@jolana touche

 
Dadooa
268 příspěvků 15.06.14 18:51

@daduuja Velkoryse ti odpoustim ;-) :-D

 
daduuja
1139 příspěvků 15.06.14 13:05

Dadooa, to mne zmátla tvoje věta - Spravně se pouziva pry moucnikovy pribor = dezertni vidlicka a dezerttní lzice. :-)

 
jolana
5064 příspěvků 15.06.14 11:12

Jaj..nikoho nikde ni tu, ni co zalozil casino..a pritom zalozeni sa ale casino nepochlubilo ako to u nich doma..to vyzera ze uz nikto neprestiera?.. kavu pije nescafe z reklamnej salky?.. :think:

 
birkana
1667 příspěvků 14.06.14 12:34
  • Předkládací příbor je neocenitelný při venkovním grilování :palec:
  • Ten hliníkový, tak známý ze socialistické jídelny - rádi na něj zapomeneme
  • Vpravo pak historické příbory (jídelní a dezertní) z dvacátých let minulého století. Omlouvám se, nejsou již cca 40 let čištěny :oops:

    @jolana, dnes je stolování opravdu na ústupu. Dávám vinu dnešní uspěchané době a rychlým občerstvením. Pak jde kultura stranou, bohužel :mrgreen:

Příspěvek od casina jsem si přečetla až po vložení :roll:, proto ještě reaguji zde.

Příspěvek upraven 14.06.14 v 12:40

 
casino
4469 příspěvků 14.06.14 12:09

@jolana
Dovolilo jsem případnou další diskuzi na téma stolování, stolničení, etikeka
odkloniti SEM (snad jsem to s umístěním do ZAČÍNÁME OD PÍKY a s názvem tématu moc nepřepísklo… :mrgreen:

 
jolana
5064 příspěvků 14.06.14 11:25

Hahaa…casino, mam podobny a mam ho velmi rada…inac mam zopar set..bol tro taky zaujem ci zaluba..mno a mozem len povedat ze za poslednych 20 rokov je v tom urcity protokolarny tzv. zmatok..design sa zmenil, protokolarne chody sa zmenili a podavane chody taky..klasika sa snad pouziva len na urcitych dvoroch pri urcitych prilezitostiach..to z hladiska etikety a protokolu ako a co kde a kam patri..este dobre ze sme obycajni ludia a staci nam zaklad a aj ten sa obchadza ci podla mna przni..a spravne stolovanie hoc aj to uplne najjednoduchsie klasicke..zvacsa hostia si nevedia rady – hlavne mlada generacia…svet sa zmenil a dokonca aj nase typicke nedelne siesty spojene s obedom uz malokto este zije v reale..niekedy davno bol nedelny obed posvatny, prestrety stol, damasek obrus, porcelanova nedelna…priznajte sa, kto sa este toho drzi? u nas ano a stoluje sa aj cez tyzden..cez tyzden jednoduchsie, prostejsie ale trvam na tom! a vy?

 
Dadooa
268 příspěvků 14.06.14 09:20

Tak ta velka vidlice patri do VELKEHO prekladaciho priboru - kdybyste doma asi porcovali treba krutu nebo vola az po upeceni na stole primo pred zraky a taliri makronek. :mrgreen:
krome jinych jsem to cetla tady http://qga.blog.cz/rubrika/pribory

Příspěvek upraven 14.06.14 v 09:21

 
casino
4469 příspěvků 14.06.14 00:00
Doplnil jsem ještě překládací vidle

Vedle nich masová, předkrmová a dál jak píšete :)

 
Dadooa
268 příspěvků 13.06.14 23:48

@casino Mas stesti, ze sem to studovala cele odpoledne :-D
Hin sa hukaze.. podle me je to zprava: Moucnikova - ta ma to krajeci zkoseni, dezertni, rybi, masova. Posledni je hrozne velka, ta bude nejaka pracovni, na prekladani treba..
Co..? :-D
Edit: Hezky pribory, asi stribrny, zejo?

Příspěvek upraven 13.06.14 v 23:49

 
casino
4469 příspěvků 13.06.14 23:30
Vidličky..., ale která je která, he?

Edit:
Napovím. Ta prostřední je na rybu :)

Příspěvek upraven 13.06.14 v 23:32

 
Dadooa
268 příspěvků 13.06.14 22:24

@daduuja Tak se douc pribory.. to co zminujes je moucnikova vidlicka a ne dezertni ;-)
 http://www.ssss.cz/…image008.jpg

Příspěvek upraven 13.06.14 v 22:25

 
daduuja
1139 příspěvků 13.06.14 21:59

Desertní příbor není jen o velikosti, ale vidlička, která je menší než běžná, by měla mít jiný tvar.
Většinou se používá třízubá a její levá strana je rovná, právě proto, aby se s ní dalo krájet.
Aspoň kdysi to tak bylo :-)

 
birkana
1667 příspěvků 13.06.14 14:20
:idea:
 
casino
4469 příspěvků 13.06.14 14:02
Jsem rád, že nejsme vepři, pokud tedy reagujete...

…na můj komentář :) (tedy až na to, že nemám pravdu :mavam:
@Frantiska
Píši snad v „Jen tak na okraj…“ něco jiného, než co zde ventilujete vy?
Jen jsem se snažil poukázat na nevhodnost, dle etikety, k zakládání nože k palačinkám…

 
Dadooa
268 příspěvků 13.06.14 13:46

Na palacinky se ale nepouziva normalni masova vidlicka a polevkova lzice. To je moc velky. Spravně se pouziva pry moucnikovy pribor = dezertni vidlicka a dezerttní lzice. To je ten mensi pribor na predkrmy. Vidlickou se kraji a zlici nabira
Ja mam lzice starodavny, velky a prislo mi to divny to s nima jist, tak jsem se zeptala u sousedu, jejich kluk delal zkousky na cisnika, tak mi vyskolil :-D A pak je jeste koktailovy pribor, = moucnikova vidlicka a kavova lzicka. To je na koktejly, ale ne ty k piti, ale k jidlu.
Jsem ted skolena :-D (ale doma to budu dal jist jako dycky, tedy normalni nebo moucnikovou vidlickou(tema jim rada, mam dokonce dve :-D )

 
Frantiska
927 příspěvků 13.06.14 13:41

Nemáte pravdu, dle etikety se můžete svobodně rozhodnout zda použijete vidličku a lžící, či jen lžicí a nebo jen vidličku (to preferuji já). Takže krájení palačinek lžičkou není povinné - vidličkou to jde mnohem lépe, pokud je ke všemu ještě dezertní.

 
ucitelas
328 příspěvků 13.06.14 12:50
pokud

Vás toto trápí ať je povašem. Jezte palačinky lžící. Milé Casino.

Příspěvek upraven 13.06.14 v 12:51

 
casino
4469 příspěvků 13.06.14 12:04
Chápu, hlavně přirozeně, přirozeně...

:)
@ucitelas ten nůž by měl TEORETICKY opodstatnění v připadku, že by ta palacinka byla těhotná např. nepokrájeným řapíkem z celeru, tepelně upraveným chřestem vcelku, či striptýzkou která se zapomněla svlíknout :mrgreen:
Cpát se ale na banketu palačinkou pomocí nože je násobně větší faux pas, než přijíti tamtéž v Derby polobotkách místo Oxfordek… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jen tak na okraj… :)
Existuje několik doporučení na použití „palačinkového příboru“, tedy vidličky a PL (nůž se nepoužívá!)
Předmětná PL se k palačinkám dostala asi proto, že aby hosté nevytírali to nejlepší (náplně) z talíře jazyčisky ;) PL se tedy drží jako nůž a ukrajuje sousta, nebo se drží jako PL, pomocí vidličky se na ni sousto nahrne a toto následně požije. Ke všem úkonům lze prý použít i samotnou vidličku, ale nůž se nepoužívá! :mavam:

Edit:
@Frantiska no, každý podle své libosti… :P

Příspěvek upraven 13.06.14 v 12:11

 
Frantiska
927 příspěvků 13.06.14 10:45

@ucitelas taky nejim palačinky lzici, povazuji to za blbost

 
ucitelas
328 příspěvků 13.06.14 10:12
Slušný

Odskok od palačinek. Mně osobně se nelíbí jíst zamotané placky lžící a vidličkou. Byť někdo kdysi určil tento způsob za jediný správný. Stejkový nůž je ostrý a tudíž vhodnější než lžíce, která obsah zámotku vytlačí na talíř.

 
casino
4469 příspěvků 13.06.14 09:24
Jj, důležitá jsou na konci ta 3 písmenka, jak píšete

… bych vedle toho vašeho odkazu 5.3 o blahoslavení těch co jsou, zjednodušeně řečeno, blbí :mrgreen: (tím nemyslím @LedničkaS, protože v jejím případě platí spíše přísloví o páchání hříchu z titulu nevědomosti) uvedl i 5.11 - Blaze vám, když vás budou tupit a pronásledovat a lživě mluvit proti vám všecko zlé… (tím nemyslím @Soira, k té by spíše pasovalo vámi uvedené 5.3 :P

Hihi, tady si Viktorka-čistička smlsne… :mrgreen:

 
birkana
1667 příspěvků 13.06.14 06:53

@casino, jako nekřesťan se nemodlím. Písmo však znám - v souvislosti s níže napsaným jsem si vzpomněla na Evangelium Sv. Matouše 5.3 atd. :mavam:

 
casino
4469 příspěvků 12.06.14 22:15
No jo, no..., baby, to je trest boží za to...

… že se nemodlíte :cert:

 
Soira
48 příspěvků 12.06.14 21:19

@birkana no vidíš něco si zase najdi na statku se určo nenudíš, tak hybaj! @Dadooa ty seš taky případ pro psychiatra.

i kdyby si tu dala fotku s jakýmkoli typem nože, tak nemáte co kafrat, už jste tady jak estébačky

 
Dadooa
268 příspěvků 12.06.14 21:15

@daduuja V tomto pripadku nas preskakuj.
My tvyho psychouse nepotrebujeme (a s estebacekejma praskacema se ja nepaktuju).
ze bys byla nejak zabavna ty sem si taky nevsimla. Prestan se s nama raci kamaradit.

 
daduuja
1139 příspěvků 12.06.14 20:44

Ach jo, možná zavolat Cimickýmu, protože to není server o vaření, ale blázinec.
Nebavíte mě.

 
birkana
1667 příspěvků 12.06.14 19:59

@Dadooa, dík za podporu (duševní) :mavam: I takové tvory Země nosí :mrgreen: Já jsem původem dcera Vikingů a my před těmito hlavy neskloníme! Btw, já dialog s tím individuem chápu jako slohové cvičení a vnitřně se mě to nikterak nedotýká :evil: :mavam:

 
Dadooa
268 příspěvků 12.06.14 19:31

@birkana Nekrmit trolla, natoz trolla s hubou nevymachanou! ;-)

 
birkana
1667 příspěvků 12.06.14 18:28

@Soira,

Alkohol nepiju, vždy jsem „dročka“ pro ostatní :idea:
Co je podle tebe „pořádné dělání“? Setí obilí, obstarávání hospodářství, výroba klobás, uzeného a domácích sýrů? Zpracovávání ovoce a zeleniny - konzervace na zimu? Zpracování dřeva, aby bylo na čem uvařit? To je moje práce! A co ty?

 
Soira
48 příspěvků 12.06.14 15:52

@birkana ach jo, to je furt dokola, dej si panáka, nebo raději, běž něco pořádného dělat

 
birkana
1667 příspěvků 12.06.14 13:50

@Soira, já to tušila 8o Tvá zbrklá rychlost spolu s překlepy způsobuje tvé zvracení. Podle všeho jsi od fochu a tak si předepiš antiemetikum :jazyk: Nebo jsou to turbulence, mořská nemoc či jinak způsobená kinetóza :mrgreen: Jsi snad (nedejbóže) bulimička? :andel:

Příspěvek upraven 12.06.14 v 13:53

 
Soira
48 příspěvků 12.06.14 13:09

@birkana tak to pozor ty hvězdo na y/i mě nenachytáš píšu rychleji, než ty se dokážeš vymáčnkout :poblion:

 
birkana
1667 příspěvků 12.06.14 12:30

@LedničkaS, ten steakový příbor se opravdu při stolování na moučník nepoužívá. Dáváme (zakládáme na stůl) vidličku a lžíci. Opravdu je to tak - tedy podle etikety uznávané ve střední Evropě :D - jak píše @casino níže. Palačinku tedy do ruky opravdu brát nemusíme.

 
birkana
1667 příspěvků 12.06.14 12:24

Nejen ti dva, @Soira, jak jsi na mě mohla zapomenout :cert: :cert: :cert: Já žárlím :x

Vždyť jsem ti dávala „zahulit“ pod tvým nezapomenutelným HYCHYKYRYDYTYNY a BEFELEMEPESEVEZE :mavam: :lol: :jazyk:

 
Soira
48 příspěvků 12.06.14 11:30

@LedničkaS bože zas ti dva rejpálci…si jich nevšímejte…po­ťapanci, za chvíli budou vypisovat ostatní a hanit…nemá smysl jim něco vysvětlovat, nemaj nic jiného na práci než klevetit, pomlouvat a útočit. Obrňte se trpělivostí a nezájmem o komenty podobného typu.

 
LedničkaS
10 příspěvků 12.06.14 11:05

@casino Myslím, že každý jednou dělá něco prvně a tohle je můj případ. Poroto bych tě chtěla poprosit, trošku tolerance a trpělivosti se mnou!
Porč „autor“ receptu? Tento recept znám odjakživa, množství ingrediencí je přeci vždy přibližně - jak se těsto kuchařovi líbí, tak ho udělá, to snad nemusím vysvětlovat.
A příbor? Divný, když je to polité polevou, tak to těžko můžu vzít do ruky, že? :) Ano, je to steakový příbor, zvolila jsem ho, protože je ostrý a palačinku neroztrhne a pěkně ji ukrojí :)

Ještě něco?! :P

 
Eja
3815 příspěvků 11.06.14 14:58
zde

@casino a navíc - steakový nůž přece jen…

 
Eja
3815 příspěvků 11.06.14 14:50

@casino steakový nůž podávaný k palačinkám :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mavam:

 
casino
4469 příspěvků 11.06.14 14:29
No jo, no..., zase jste mě dostala!

@Eja
já vlastně :nevim:, zda steakový nůž je, či néni příborový… :oops: :mrgreen:

 
Eja
3815 příspěvků 11.06.14 14:07

@casino ale notak, Casino, nůž zcela evidentně není příborový, po vzorkovém ukrojení se tam nějak zapletl :think: :mrgreen:
Dát na Labu palačinky je odvážné a dát přesné množství mouky zejména :roll:

 
casino
4469 příspěvků 11.06.14 13:01
Začnu pomaloučku, polehoučku...

@LedničkaS…právě jste dobrovolně vstoupila do jámy lvové :)
Palačinek není nikdy dost, ale dřív, než sem začnete sázet další rcp (nemyslím pouze na palačinky), prosím, zkuste na chvíli zašlajfojvat a hodit voko na podobné recepty

Technická:
Fotečka té „neštovicové“ palacinky v záhlaví rcp mi nepřijde ani málo fotogenická ;) Pokud tedy seznáte, že vychytávka s karamelovou polevou je natolik originééélní že ji nestačilo dát do komentářů pod podobný rcp a tento rcp nesmáznete :nevim: pak vězte, že pořadí obrázků může „autor“ (je dobrým zvykem uvádět zdroj rcp) libovolně měnit :palec: Neptejte se jak…, určitě na to přijdete i vlastní klávesnicí :mrgreen:
Vítejte na LABUŽNÍKOVI :mavam:

Edit:
Mimo mísu (zdánlivě) ;)
Koukám na jeden z obrázků…
1. Příbor se odkládá do talíře a ne že se o něj opírá…
2. K palačinkám se zakládá vidlička a PL… že někteří jíme palacinky čistýma rukama na tom nic nemění…, ale cosi mi to připomnělo, hi­hihi

Příspěvek upraven 11.06.14 v 13:47

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz