Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Všechny varianty opečených brambor jsou lahodné, ale tyto nemají chybu.
Než začneme opékat brambory, připravíme si všechny suroviny. Ve velké pánvi rozehřejeme olej s máslem a vložíme pokrájenou cibuli, necháme kolem 2 minut orestovat a přidáme brambory nakrájené podle svých zvyklostí, já je rozpůlila a překrojila podle velikosti brambor na 3 až 4 kusy. Brambory zbytečně často neobracíme, aby se nám nerozpadly a získaly pěknou nahnědlou barvu. Poté přidáme plátky česneku, sůl a pepř, chvíli restujeme a přidáme zbytek ingrediencí, tj. jemně nakrájené okurky a strouhanou mrkev, restujeme ještě kolem 3-5 minut, ale pozor na česnek a mrkev, aby se nám to nespálilo. A těch okurek se nebojte - jsou výborné.
Recept je z kategorií: Bramborová jídla
u nás se salátem, ale jinak … co komu libo.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Opečené brambory
Soni, když chytneš vodovatý brambory, nepomůže ani pán Bůh. Stejně nejlepší brambory byly doma pěstované a pak v Chorvatsku a k tomu vynikající tvaroh …
zatím neznám recept, kde hlavní roli mají brambory, aby mi nechutnal. Zkusím i tento. Ahoj, Soňa.