Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
tlustá bába Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Zbyly mi špekové knedlíky a blížila se kamarádka, která má ráda kyselé houbičky.
Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme jemně pokrájený iberijský špek. V okamžiku, kdy se začne rozpouštět přidáme jemně pokrájenou cibuli a po chvíli na plátky nakrájený česnek a tymián. Osmažíme do sklovata. Pak přidáme pol. lžíci třtinového cukru a necháme zkaramelizovat. K základu přidáme hladkou mouku a osmažíme do světle hněda. Mimo zdroj tepla přilijeme hovězí vývar a portské víno a osolíme. Za občasného míchání vaříme 15 – 20 minut, aby se provařila mouka. Je-li třeba, přidáváme vývar (nebo vodu). Naložené kyselé houbičky (směs bílých hříbků, lišek, klouzků a kozáků) scedíme a v hotové omáčce jen prohřejeme. Podáváme třeba se špekovým knedlíkem: https://www.labuznik.cz/recept/spekove-knedliky-s-farofou/
Recept je z kategorií: Omáčky
špekové knedlíky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Omáčka s portským a houbami ke špekovým knedlíkům
395 příspěvků 15.5.14 21:19
A hele - i kdybysme padli vsici, vstanou novi labuznici :- )).
@tlustá bába, i já, i já, i já
Počkej, už je 15. května! Kampak s levou?!

Nevím, jak kdo, ale osobně bych šla někam do pralesa na houby! Juchej!
@tlustá bába, ten knedlík je na 1 s *
; tedy ten náš, kulatej, usměvavej
. Omáčka je též
Jen tak dál a „kupředu levá“, nebo
pravá, levá, přední, zadní… prostě podle vkusu každého
„soustruha“ 