Recept Mexické chilli

Mexická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Namočit den předem fazole pak vařit skoro do měkka, těsně před koncem přidat sekané zelí a jemně sekaný česnek. Mezitím drobně krájené maso dusíme na předem zpěněné cibulce, zasypané chillim a paprikou(no něco jako na guláš, jen cibulka není tmavá). Po změknutí obou základů vše smícháme a dochutíme kečupem, solí a drobně sekanými rajčaty. Jako příloha by měly být tortily, ale stačí chléb.

Recept je z kategorií: Guláše

Nahlásit recept

  • 28.09.03 vloženo
  • 10003x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • Hovězí přední 0,5kg
  • Fazole nejlépe malá bílá 0,5 kg
  • Zelí bílé 0,5 kg
  • cibule 0,25 kg
  • česnek 6 stroužků
  • chilli 10 g
  • paprika ml. sladká 50 g
  • rajčata 2-3 ks podle chuti
  • kečup 3 dcl
  • sůl 25 g

Doporučená příloha

  • Tortily, chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mexické chilli

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Mexické chilli

Eja
3862 příspěvků 25.1.09 03:43
Souhlasím,

to je ale obecný nešvar, že se názvem vydává za národní jídlo něco, co s tím nemá nic společného.To není jen na Labužníku. Když čtu kečup v ingrediencích zaručeně italských a jiných podobných receptů, tak mám husí kůži. Takže to berme s rezervou, mexické to sice asi nebude, ale ta kombinace zelí a fazolí mi přijde docela zajímavá a asi stojí za to jídlo vyzkoušet.

K.G.
6 příspěvků 25.1.09 03:43
Mexicke Chilli

Vitam nazor, ze kdyz se rekne „mexicke“ znamena to z Mexika a jedna se o jejich typicke a nezamenitelne jidlo.

Na mexicke chilli se pouziva mlete vetsinou hovezi maso a velke cervene fazole.

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Nojo, ale

Mexická kuchyně nepoužívá zelí, když tak jako přílohu, na nudličky a za syrova, nevaří ¨se z něj.
A pak, základní chuť chilli pokrmů je z chilli koření, to jo, jenže to nejsou drcené chilli papričky, ale směs 1 díl drceného římského kmínu,
1 díl sušeného a na prášek mletého česneku,
1 díl sušené a na prášek mleté cibule,
1 díl cayanského pepře.
Přidávat kečup do chilli je barbarství, no ale prosím, když to někdo rád… Normálně je to červené s rozvařených a propasírovaných rajčat, lze to nahradit protlakem, ale nikdy slazeným a dochucovaným kečupem.

Boric
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Olej do chilli

V Mexiku a ve stredni Americe se hodne pouziva k peceni i vareni olej lisovany z kukurice sladke.Je jemny a "virgin' ,panensky.Olivovy olej je pomerne drahy.

Eja
3862 příspěvků 25.1.09 03:43
Vypadá to dobře,

ta kombinace fazole a zelí mě zaujala, musím to vyzkoušet.Jaký olej se používá v Mexiku ?Olivový ? V receptu sice není uveden žádný, ale maso se jistě na něčem restuje. A rozhodně bych to nechala uležet do druhého dne, ohřívané to musí být ještě vetší mňamka.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz