Recept Marinovaný,Uzený bůček

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Marinovaný,Uzený bůček

Úvod

U nas je stale teplo tak sa udit studenym dymom neda , sorry len teplym.
Tento recept sa da robit dvoma sposobmi,
1- Po vyudeni sa da do velmi rozohriateho bbg ( alebo truby na 15 -20 minut a vytvori sa chrumkava koza -crackling
2- po vyudeni sa vrch potrie glazurou a dopecie

Postup

Bocik s kozou ( kůže ) ale bez kosti ostrym nozom narezeme cca 1 cm od seba tak ako budeme krajat ale len cez kozu tak 1cm do hlbky max.

Zmiesame vsetky ingrediencie ja som dal vela -bol tak pol hrnceka suchej marinady a povtierame vstade zo vsetkych stran .
( tym ze je u nas stale teplo a vlhko pridal som trochu rychlosoli u vas netreba).
Natrety bocik som dal do misky kde som najprv polozil mriezku - bude pustat stavu a odlozil zakryte foliou na 24 hodin.

Ako som spomenul u nas sa neda studenym dymom udit lebo stale je cez 25 stupnov. Rozohrial som nachystal udiaren a udil som cca 3 hodiny ( mal som hickory -orech) pri cca 70 stupnoch.

Potom som rozohrial vonkajsie bbq s poklopom , ( da sa aj v trube) prelozil bocik na platnu a griloval este 45 minut poslednych 15 -20 minut som potieral vrch tekutou marinadou s Thajskej chilli omacky s pomarancovou stavou .
Tymto padom nam kůže zmakla a bola aj chrumkavaz vonku a bocik bol pikantny stavnaty z vnutra.

Nahlásit recept

  • 26.02.13 vloženo
  • 6326x zobrazeno

Čas přípravy

  • 4 hodiny + 24 hodin

Ingredience

  • 1000 g Bocik
  • sucha marinada:
  • paprika sladka , paprika pimenton -udena, paprika stiplava cierne a nove korenenie cerstvo drvene, cukor hnedy , sol morska hrubsia, cesnak praskovy, podrveny bobkovy list.
  • glazura:
  • Thajska sladka chilli a cesnak omacka , pomarancova stava.

Doporučená příloha

  • pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 02.03.13 10:01

Aj ked to nevyzera ako bucek… ale namarinoval som tiez lososa, a tak isto dal udit na kratsie cca 45 minut a potom este dal naspat a potrel tou glazurou pomaranc, nahradil limetkou a pridal trochu sladkej soja- kecap manis aby mal krajsiu farbu.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

Bento 26.02.13 12:34

Takto vyzera bocik bez glazury s chrumkavou kuzi -crackling .

Uvaření se již líbí 7 labužníkům
Odkaz na uvaření

Bento 26.02.13 00:16

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Marinovaný,Uzený bůček

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
remoska
6 příspěvků 03.03.13 12:26
marinovaný bůček

Náádhera, hned bych si dala s čerstvým chlebem.. :potlesk:

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 01.03.13 19:13

Ejo, naložila bych bůček na 24h jako Bento, ale místo pomalého vaření bych vařila ve vakuu a potom doudila na sporáku, v Obi jsem minule viděla štěpiny hickory a i jiné na uzení v malém balení. Pokud vlastníš balkon, tak bych udila ve starém hrnci tam, kvůli sousedům :-) a dogrilovala podle Benta.

 
gmp
1603 příspěvků 28.02.13 21:21
-

Budeš mít grilovaný ovar. :lol:

 
Eja
3831 příspěvků 28.02.13 19:59

Cítím se odstrčená :mrgreen: možnosti uditi nemajíc. Co se stane, když fázi uzení nahradím pomalým vařením a pak to prsknu do trouby pod gril??? :think:

 
Bento
794 příspěvků 28.02.13 03:36

Macmac :palec: presne aj ja si tak isto pamatam ked sa zabijalo pod Javorinou u babky.
AntoninZ, 8o No neviem ako u vas, ale u nas sa prasa hned zavesilo, odkrvilo a este pred tym ako sa otvorilo tak sa pracne zbavovalo stetin, obarenim, opalenim, skrabanim aby sa nedostali do vyrobkov aj koza isla na odvod uplne cista.

 
macmac
8 příspěvků 27.02.13 18:52
Bůček bez kůže

Když jsem byl malej(je mi 60), tak jsem viděl, že se při domácích zabijačkách musel odevzdávat „krupón“ - stažená kůže ze zad a boků čuníka pro kožedělný průmysl. Odtud asi ta absence kůže.

 
macmac
8 příspěvků 27.02.13 18:47
Bůček bez kůže

Když jsem byl malej(je mi 60), tak jsem viděl, že se při domácích zabijačkách musel odevzdávat „krupón“ - stažená kůže ze zad a boků čuníka pro kožedělný průmysl. Odtud asi ta absence kůže.

 
AntonínZ 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.02.13 18:10
Jo s kůží,

S trochou „štěstí“ posloužil i jako kartáček na zuby. Mockrát jsem ho viděl na talíři neoholenej. :poblion:

 
gmp
1603 příspěvků 26.02.13 23:31

Kůže je velká lahoda, krom toho ti ten bok drží pokupě při uzení.

 
Bento
794 příspěvků 26.02.13 16:58

Ja by som chcel trochu vysvetlit, neviem co sa zmenilo ale ked som vyrastal v CSSR tak sa nikdy bucek nepredaval s kuzi, ale tu v Australii je to bezne a vacsinou ked bucek pripravuje tak ju daju prec… ale pri tom sa da bud silnym opecenim z nej spravit "crackling "( chrumkava ) slovenske slovo ani neviem lebo som sa s tym nestretol alebo dat glazuru a dopiect, preto je tento recept 2×.
;)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Žloutkové věnečky

Nejlepší recepty

Mrkvový salát Mrkvový salát
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Hruškový koláč Hruškový koláč
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz