Recept Marinovaný,Uzený bůček

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Marinovaný,Uzený bůček

Úvod

U nas je stale teplo tak sa udit studenym dymom neda , sorry len teplym.
Tento recept sa da robit dvoma sposobmi,
1- Po vyudeni sa da do velmi rozohriateho bbg ( alebo truby na 15 -20 minut a vytvori sa chrumkava koza -crackling
2- po vyudeni sa vrch potrie glazurou a dopecie

Postup

Bocik s kozou ( kůže ) ale bez kosti ostrym nozom narezeme cca 1 cm od seba tak ako budeme krajat ale len cez kozu tak 1cm do hlbky max.

Zmiesame vsetky ingrediencie ja som dal vela -bol tak pol hrnceka suchej marinady a povtierame vstade zo vsetkych stran .
( tym ze je u nas stale teplo a vlhko pridal som trochu rychlosoli u vas netreba).
Natrety bocik som dal do misky kde som najprv polozil mriezku - bude pustat stavu a odlozil zakryte foliou na 24 hodin.

Ako som spomenul u nas sa neda studenym dymom udit lebo stale je cez 25 stupnov. Rozohrial som nachystal udiaren a udil som cca 3 hodiny ( mal som hickory -orech) pri cca 70 stupnoch.

Potom som rozohrial vonkajsie bbq s poklopom , ( da sa aj v trube) prelozil bocik na platnu a griloval este 45 minut poslednych 15 -20 minut som potieral vrch tekutou marinadou s Thajskej chilli omacky s pomarancovou stavou .
Tymto padom nam kůže zmakla a bola aj chrumkavaz vonku a bocik bol pikantny stavnaty z vnutra.


Reklama

Nahlásit recept

  • 26.02.13 vloženo
  • 6121x zobrazeno

Čas přípravy

  • 4 hodiny + 24 hodin

Ingredience

  • 1000 g Bocik
  • sucha marinada:
  • paprika sladka , paprika pimenton -udena, paprika stiplava cierne a nove korenenie cerstvo drvene, cukor hnedy , sol morska hrubsia, cesnak praskovy, podrveny bobkovy list.
  • glazura:
  • Thajska sladka chilli a cesnak omacka , pomarancova stava.

Doporučená příloha

  • pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 02.03.13 10:01

Aj ked to nevyzera ako bucek… ale namarinoval som tiez lososa, a tak isto dal udit na kratsie cca 45 minut a potom este dal naspat a potrel tou glazurou pomaranc, nahradil limetkou a pridal trochu sladkej soja- kecap manis aby mal krajsiu farbu.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

Bento 26.02.13 12:34

Takto vyzera bocik bez glazury s chrumkavou kuzi -crackling .

Uvaření se již líbí 7 labužníkům
Odkaz na uvaření

Bento 26.02.13 00:16

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Marinovaný,Uzený bůček

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
remoska
6 příspěvků 03.03.13 12:26
marinovaný bůček

Náádhera, hned bych si dala s čerstvým chlebem.. :potlesk:

 
danda  01.03.13 19:13

Ejo, naložila bych bůček na 24h jako Bento, ale místo pomalého vaření bych vařila ve vakuu a potom doudila na sporáku, v Obi jsem minule viděla štěpiny hickory a i jiné na uzení v malém balení. Pokud vlastníš balkon, tak bych udila ve starém hrnci tam, kvůli sousedům :-) a dogrilovala podle Benta.

 
gmp
1603 příspěvků 28.02.13 21:21
-

Budeš mít grilovaný ovar. :lol:

 
Eja
3811 příspěvků 28.02.13 19:59

Cítím se odstrčená :mrgreen: možnosti uditi nemajíc. Co se stane, když fázi uzení nahradím pomalým vařením a pak to prsknu do trouby pod gril??? :think:

 
Bento
794 příspěvků 28.02.13 03:36

Macmac :palec: presne aj ja si tak isto pamatam ked sa zabijalo pod Javorinou u babky.
AntoninZ, 8o No neviem ako u vas, ale u nas sa prasa hned zavesilo, odkrvilo a este pred tym ako sa otvorilo tak sa pracne zbavovalo stetin, obarenim, opalenim, skrabanim aby sa nedostali do vyrobkov aj koza isla na odvod uplne cista.

 
macmac
8 příspěvků 27.02.13 18:52
Bůček bez kůže

Když jsem byl malej(je mi 60), tak jsem viděl, že se při domácích zabijačkách musel odevzdávat „krupón“ - stažená kůže ze zad a boků čuníka pro kožedělný průmysl. Odtud asi ta absence kůže.

 
macmac
8 příspěvků 27.02.13 18:47
Bůček bez kůže

Když jsem byl malej(je mi 60), tak jsem viděl, že se při domácích zabijačkách musel odevzdávat „krupón“ - stažená kůže ze zad a boků čuníka pro kožedělný průmysl. Odtud asi ta absence kůže.

 
AntonínZ  27.02.13 18:10
Jo s kůží,

S trochou „štěstí“ posloužil i jako kartáček na zuby. Mockrát jsem ho viděl na talíři neoholenej. :poblion:

 
gmp
1603 příspěvků 26.02.13 23:31

Kůže je velká lahoda, krom toho ti ten bok drží pokupě při uzení.

 
Bento
794 příspěvků 26.02.13 16:58

Ja by som chcel trochu vysvetlit, neviem co sa zmenilo ale ked som vyrastal v CSSR tak sa nikdy bucek nepredaval s kuzi, ale tu v Australii je to bezne a vacsinou ked bucek pripravuje tak ju daju prec… ale pri tom sa da bud silnym opecenim z nej spravit "crackling "( chrumkava ) slovenske slovo ani neviem lebo som sa s tym nestretol alebo dat glazuru a dopiect, preto je tento recept 2×.
;)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Ořechový koláč Ořechový koláč
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz