Recept Uzený bůček zapečený s vejci a listovým špenátem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Uzený bůček zapečený s vejci a listovým špenátem

Postup

Maso uvaříme a nakrájíme na čtyři plátky. Špenát vložíme do síta, spaříme vařící vodou a necháme důkladně okapat. Do máslem lehce vymazané zapékací misky vložíme plátky masa, poklademe špenátovými listy, lehce osolíme, opepříme, rozklepneme vejce (jako volská oka), pocákáme (nebo opatrně zalijeme) smetanou a zasypeme jemně strouhaným sýrem. Pečeme při 200-220°C asi deset minut.

Recept je z kategorií: Uzené maso

Nahlásit recept

  • 07.05.07 vloženo
  • 4520x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600-800 g uzeného bůčku
  • 4 vejce
  • 4 hrsti listového špenátu
  • 100 g ementálu (Madeland, Primátor...)
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • trochu másla na vymazání
  • pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • bramborová kaše

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Uzený bůček zapečený s vejci a listovým špenátem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Grilovaný pstruh

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz