Recept Uzený bůček zapečený s vejci a listovým špenátem

bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Uzený bůček zapečený s vejci a listovým špenátem

Postup

Maso uvaříme a nakrájíme na čtyři plátky. Špenát vložíme do síta, spaříme vařící vodou a necháme důkladně okapat. Do máslem lehce vymazané zapékací misky vložíme plátky masa, poklademe špenátovými listy, lehce osolíme, opepříme, rozklepneme vejce (jako volská oka), pocákáme (nebo opatrně zalijeme) smetanou a zasypeme jemně strouhaným sýrem. Pečeme při 200-220°C asi deset minut.

Recept je z kategorií: Uzené maso

Nahlásit recept

  • 07.05.07 vloženo
  • 4997x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600-800 g uzeného bůčku
  • 4 vejce
  • 4 hrsti listového špenátu
  • 100 g ementálu (Madeland, Primátor...)
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • trochu másla na vymazání
  • pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • bramborová kaše

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Uzený bůček zapečený s vejci a listovým špenátem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Plněné vepřové závitky

Nejlepší recepty

Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz