Recept Marinovaná vepřová panenka Filetto di maiale marinato

(Hodnoceno 1x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Marinovaná vepřová panenka Filetto di maiale marinato

Úvod

Tento recept sa mi hned zapacil , je podla Itala v kuchyni, s malymi zmenami.Takze skoricu a kakao som nedal.
 http://www.sitalemvkuchyni.cz/…le-marinato/

Postup

Postup je velmi jednoduchy hlavny problem ze musite cakat 3 tyzdne.
1-Moja panenka bola uz ocistena ked ju nemate treba sa zbavit blan.Takze podla potreby maso očistíme, zbavíme blán.
2- Nasekate si vela byliniek na jemno.
3- Panenku narolujeme obalime a vtlacime bylinky.( nedal som kakao a skoricu ).
4- Na utierku som si dal "perinku' zmes hrubej morskej soli a hnedeho cukru.
5- Polozime obalenu panenku a zasypeme zmesou cukor a sol.
6- Zrolujeme a poriadne aviazeme pozri video.
7- A po 15 dnoch v ladnicke mame vybornu pochutku k vinu …


Reklama

Nahlásit recept

  • 07.05.12 vloženo
  • 15902x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 dni

Ingredience

  • vepřová panenka
  • 1 kg třtinového cukru
  • 1 kg hrubé soli
  • rozmarýn
  • šalvěj
  • estragon
  • tymián
  • celý pepř
  • hřebíček
  • bobkový list

Doporučená příloha

  • vino

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

sytrak 05.04.16 13:41

recept je super

Odkaz na uvaření

2905 13.09.12 02:23

pochvala veliká od rodiny, já snila o rybicce

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Bento 07.05.12 15:55

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Marinovaná vepřová panenka Filetto di maiale marinato

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Dadooa
268 příspěvků 14.10.13 19:17

Kolik dni ma tyden? :think: :nevim: :twisted:

 
hladkyy
1 příspěvek 14.10.13 18:23

Ja som sa bal toho cukru a skorice, preto som dal menej. nemusel som. utierka bola o zaciatku mokra, ale prebaloval som to po 10 dnoch a uplne zbytocne. sol vo vnutri bola takmer sucha.

 
Bento
794 příspěvků 14.09.12 00:51

:potlesk: mna sa tiez pytali kedy budem robit, je to vyborny recept. Budem musiet nastartovat druhu ladnicku. :mavam:

 
2905
753 příspěvků 13.09.12 02:19

Zamotáno, uloženo, odpočato, ochutnáno a moc pochváleno - nafoceno, dohledám, ukážu. nedala jsem stejnou dávku cukru, o třetinu-, zdálo se mi slané, jiným prý ne, ale kdo ví. misto kakaa kávu práš. nebyla cítit.
díky za nápad, který moc potěšil část mé smečky, zeťáček a jiní už moří třetí :mavam:

dohledala, omlouvám se za přeházené pořadi :nevim:
kdyby šlo, prosím ať nejsou první

 
blond_007
27 příspěvků 13.05.12 11:05

popravdě jsem ze začátku taky nevěděla, jak moc to chuť ovlivní, ale když se mrknu na váš obrázek, máme to víc barevné, od tmavého okraje do středu postupně světlejší…takže spíš mi to tam přijde přidáno - na barvu :D

 
Bento
794 příspěvků 13.05.12 01:36

Blond007, dik :palec: skusim , budem robit viacej na oslavu a do jednej dam kakao a skoricu. Ja som neprebaloval ( bol som prec ) ale som to polozil na mriezku a dal na plech na pecenie aby ta stava mala kde odkvapkavat.
Nabuduce budem prebalovat a do jednej este pridam posekane feferonky :jazyk:

 
blond_007
27 příspěvků 12.05.12 20:05

Bento, toho kakaa ani skořice se nebojte, děláme tu panenku podle Itala taky a maso to nijak neosladí :) většinou ale baštíme už po 15 dnech a na tuhle dobrotu už mám vyhrazené utěrky…nevím jak vy, ale přebaluju to často, hlavně na začátku a dostávají zabrat, utěrky :) ale ta dobrota za to stojí :lol:

 
2905
753 příspěvků 09.05.12 01:42

Bento, u nás je to stejné, „novoty“ mi neprochází. Na jisté chutě musí být člověk zvyklý, dělat jen ze zvědavosti pro sebe u všeho nelze.
Díky za vychytávky, podložím. Měnil jsi utěrku jak doporučuje video?
Ještě tento týden vyrazím hledat panenku, ne vakuovanou plynem v plastu.
Budu mít dárek pro dítko a ještě dostanu ochutnat :mrgreen:
Přemýšlím, která dobrá svalovina by šla ještě použít na tuto úpravu, jak by se po odležení tvářila rybka? :mavam:

 
Bento
794 příspěvků 08.05.12 04:57

Ja som tyzden pred tym robil Kubanske bravcove a prave tam isla skorica :?:
daako to nikomu moc neslo… „prerazala“ tak som preto radsej sem nedal.
PS: Este poznamka k priprave , treba dat pod tu panenky v lednicke nejaky plech - nadobu , prve dni kvapka z toho stava.Ja som ju este zdvihol na mriezku co mam
na chladnutie kolacov aby ta utierka nebola namocena - polozena priamo na plechu na pecenie.

Příspěvek upraven 08.05.12 v 06:45

 
2905
753 příspěvků 08.05.12 02:54

Bento, video jsem viděla. Také se mi líbí, jednoduché, rychlé :palec: /až na čekací dobu/
Jak potkám hezkou panenku, jdu do toho a budu se opičit, vynechám totéž. Díky :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Hubník s pohankou


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Hruškový koláč Hruškový koláč
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz