Recept Italská, smažená panenka - Filetto di Maiale Gratinato

(Hodnoceno 1x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Italská, smažená panenka - Filetto di Maiale Gratinato

Postup

Nasekat bylinky na jemno. Přidat strouhanku, sýr a trochu olivového oleje. Dobře promíchat. Osolit a opepřit maso. Našlehat vejce a obalit v nich maso na všech stranách. Potom obalit v bylinkové strouhance a osmažit po všech stranách na slunečnicovém oleji na předehřáté pánvi. Celkově asi 6min. Vložit na 10min. do předem vyhřáté trouby na 160°C. Nakrájet filé diagonálně na tenké plátky a podávat je s kapustou a uzenou slaninou, chcete-li. Montasio°je typický stolní sýr z oblasti Friuli Venezia Giulia a severo východně od Veneto. Je bílý, až slámově žlutý, polotvrdý, vařený sýr, ktrý má stejnoměrné díry. Zraje alespoň po 2 měsíce a má jemnou, delikátní chuť. Druh ¨Mezzano¨zraje pět až deset měsíců a má výraznou chuť. Zraje-li více jak 10 měsíců, sýr získá výraznou vůni a chuť, ale stále ne příliš ostrou. Je 30-40cm v průměru a 6-10cm vysoký.

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 27.04.03 vloženo
  • 15750x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 100g smíchaných bylinek jako je tymián, rozmarýn, majoránka, šalvěj
  • 300g bílé strouhanky
  • 100g Montasio°, nebo podobného sýru, nastrouhaného
  • 60ml (2 lžíce) olivového oleje
  • 1-2 vepřové panenky dohromady vážící 700-800g, každá v jednom kuse
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 vejce
  • asi 100ml slunečnicového oleje

Doporučená příloha

  • Některé z vín; Pinot bianco, Chardonnay fresco, Merlot Mezzano a pod. chcete-li.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 08.05.12 10:23

Tento recept je na 6 hviezdiciek ,
( to v pozadi si nevsimajte to je ruzovy bramborovy salat „Ensalada Rusa Rosada“), ktory bol nachystany a panenka bola zmena na poslednu chvilu.Este raz dakujem, vyborny recept

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Italská, smažená panenka - Filetto di Maiale Gratinato

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Italská, smažená panenka - Filetto di Maiale Gratinato

babi
6360 příspěvků 08.05.12 01:26

:potlesk: Devcata, musim panenku co nevidet zase uvarit, nejenom ze je opravdu bajecna, ale take proto, abych sem mohla pridat fotografii…

jolana
5066 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Italská, smažená panenka - Alu

mas pravdu, ta je bozska..;))

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Italská, smažená panenka - Filetto di Maiale Gratinato.

Vynikající, znamenité jídlo, opravdu doporučuji vyzkoušet.
Použila jsem ementál a z bylinek bazalku, petrželku a koriandr. Maso jsem opékala o něco déle než šest minut - dokud nebyla krustička hnědá a pak jsem pekla v troubě společně s bylinkovými brambory, takže asi 25 minut. Řekla bych, že maso bylo akorát, sice ne růžové, ale ani vysušené, prostě super.
A ještě mi zbyly bylinky na zítřejší bylinkovou krémovou polévku…už se na ni těšíme :-)!
Babi, občas nahlédneš… Děkuji Ti za recept, řadí se k našim favoritům. Bona

svato
1422 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Italská, smažená panenka - Filetto di Maiale Gratinato.

Hľadala som niečo jednoduché z panenky na večeru a natrafila som na tento recept. Priznávam sa, že ma, viac ako samotný recept, zaujali ohlasy. A MALI PRAVDU. Ak sem Babi ešte občas aspoň nahliadne - ďakujem.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Italská, smažená panenka - Filetto di Maiale Gratinato.

Alu, opravdu srdečné díky za chválu receptu, která patří nějakému kuchaři tam někde v Italii. Kdybych znala jeho jméno, zajisté bych jej uvadla.

Přeji Ti příjemný den!

Alu
147 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Italská, smažená panenka - Filetto di Maiale Gratinato.

Babi, už jsem to dělala podruhé a opět naprosto úžasnéééé!!!!!

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Italská, smažená panenka - Filetto di Maiale Gratinato.

buturenko, taková reklama pro tento recept ;o) Měla jsem obrovkou radost, že Vám tak chutnalo! Osobně také miluji recepty, které mohu zužitkovat i jinak. Děkuji Ti za vyzkoušení receptu, který mám taktéž v oblibě.

Přeji Ti příjemný nedělní podvečer!

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Italská, smažená panenka - Filetto di Maiale Gratinato.

cuso, v červnu jsem zde nebyla! Jsem opravdu ráda, žes tento recept vyzkoušel a že Vám chutnalo ;o) Dříve muselo být vepřové maso důkladně propečené, ale dnešním trendem je, připravit vepřové tohoto druhu tak, aby bylo uvnitř ještě narůžovělé (platí pro panenku a jiné absolutně libové kousky masa.) Petrželkové brambory zajisté byly vhodnou přílohou ;o)

Příjemnou neděli Tobě a rodině přeje,

buturenka
311 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chutná, smažená panenka - Filetto di Maiale Gratinato.

Milá Babi,je 16.2.2006 05:17. včera jsem udělala tento skvost a dneska ráno nachystala manželovi zbytek, této mňamózní panenky, mezi bagetu jako svačinu na služebku.
Sice jsem použila směs dvou jiných sýrů, ale výsledek byla prvotřídní. Je to chutné jak vytažené z trouby (nechala jsem to tam 15 min. - byla krásně narůžovělá uvnitř), tak se to zkonzumovat hned po ránu - už studené. Zkuste to, pochutnáte si, opravdu.

Cuso
349 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chutná, smažená panenka - Filetto di Maiale Gratinato.

babi, dnes som varil podľa tohto vynikajúceho receptu. Nnenormálne sme si pochutnali. Tiež som sa trošku zľakol tých 10 minút, tak som pridal ešte 5. Ako prílohu som podával nové petržlenové zemiaky. Ďakujem za tip. :-) Doporučujem toto rýchle, jednoduché na prípravu, ale skvostné jedlo.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chutná, smažená panenka, nebo krůtí plátky? - Elenko...

nevidím důvod, proč by se takto nedalo obalit v podstatě skoro jakékoliv maso, asi i zelenina, nebo krajíčky chleba ;o))) Jenom to chce pohlídat, protože čas bude trochu jiný na příklad u krůtích plátků, ze kterých můžeš udělat třebas i rolky a pak už to bude hodně blízko k té panence. Děkuji Ti za zájem o recept, který je v podstatě nesmírně jednoduchý.

Zdravím Tě v novém roce 2005!

Eleeen
1127 příspěvků 25.01.09 03:43
Chutná, smažená panenka - Filetto di Maiale Gratinato-BABI!!!

Myslíš, že bych mohla obalit i plátky krůty, osmažit a nechat „dojít v troubě??? Mám teď doma hodně plátků z krůtích prs a mám chuť na tu "krustičku“.
Taky mě napadlo, že by se takto daly obalit i malé porce kuřete (myslím tím kuřátko na 8 dílů).
Já vím, že už to není to pravé, panenka je panenka, ale ta krustička je prostě jedinečná a jistě by „slušela“ i na jiném masíčku.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chutná, smažená panenka - Filetto di Maiale Gratinato.

Elenko, dekuji Ti za vyzkouseni receptu, jsem mooooooc rada, ze Vam chutnalo. To ovsem je diky Tve zrucnosti v kuchyni:0)

Asi se Ti zdala doba peceni kratka, ze ano? Posledni dobou, co je veprove maso bazpecne, je moderni ho jist jeste

Eleeen
1127 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chutná, smažená panenka - Filetto di Maiale Gratinato.

Babi, tímto receptem jsem se stala KRÁLOVNOU KUCHYNĚ!!!! Musela jsem sice použít Ementál neb ten sýr, který uvádíš jsem nikde neviděla, ale i tak to byla delikatesa. Dala jsem tam všechny bylinky, co mám (saturejka, oregano, máta peprná, tymián, majoránka, petrželová nať, celerová nať, šalvěj …) a obalené nechala 2 hodinky v lednici. V troubě jsem to měla 30 minut do změknutí, z toho 15 minut přikryté. Podávala jsem s bramborem a s uvařenou růžičkovou kapustou.
Děkuju moc a moc, děsivě jsem si pochutnala já i všichni ostatní stolovníci, měli jsme boule za ušima. ;-DDD
VŠEM DOPORUČUJU TENTO RECEPT VYZKOUŠET!!!!!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Ořechový koláč Ořechový koláč
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz