Recept Vepřová pečeně s marinovanou zeleninou - Arrosto di maiale con marinata

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřová pečeně s marinovanou zeleninou - Arrosto di maiale con marinata

Úvod

Maso se podává nastudeno, takže je lepší upéct karé s předstihem.
Můžeme podávat jako druhý chod - secondi piatti.

Postup

Lilek i se slupkou, která zvýrazní jeho chuť, nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a orestujeme dozlatova a křupava. Vyndáme na papírovou utěrku a osolíme. Rajčata křížem nařízneme, spaříme ve vařící vodě, zchladíme a oloupeme. Oloupaná zbavíme semínek a dužninu nakrájíme na kostičky velké jako lilek. Vše smícháme společně s fazolemi, přidáme špetku soli, zalijeme asi 60 ml oleje, chuť dotáhneme špetkou cukru a citronu. Necháme odležet v lednici. Vepřovou pečeni svážeme kuchyňským provázkem jako roládu, osolíme, opepříme, potřeme olejem, přidáme větvičky koření a pečeme v troubě asi 35 minut na 180°C. Upečené maso necháme vychladnout, nakrájíme na tenké plátky a podáváme s marinovanou zeleninou, lehce zakápnuté olejem a dochutíme solí a čerstvě namletým pepřem.

Recept je z kategorií: Vepřové pečeně

Nahlásit recept

  • 11.09.11 vloženo
  • 7986x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod + marinování

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 750 g vykostěné vepřové pečeně (karé)
  • 450 g rajčat
  • 250 g vařených bílých fazolí
  • 250 g lilku
  • šalvěj, oregano, rozmarýn
  • olivový olej extra vergine
  • sůl, pepř celý černý

Doporučená příloha

  • čerstvá bageta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřová pečeně s marinovanou zeleninou - Arrosto di maiale con marinata

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Vepřová pečeně s marinovanou zeleninou - Arrosto di maiale con marinata

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.9.11 23:18

Bento, mám japonské nože, jsou jak břitva, ale na fotce je už jen zbytek po oslavě na kterém jsem si nedala moc záležet :oops: ,nejlepší je použít elektrický nářezák :-P
A z kousku masa, který ještě zbyl jsem dnes udělala http://www.labuznik.com/…erejsi-ryze/, dokonce s omeletkou dělanou přímo na pánvi s rýží, kvůlivá autentičnosti :-) a syn volal ze školy, že chce v pátek taky.

Bento
794 příspěvků 12.9.11 12:53

:palec: Danda, to musi byt dobre, ale treba mat super ostry noz na tenko nakrajat, vyskusam,
dik

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz