Recept Vepřová pečeně s marinovanou zeleninou - Arrosto di maiale con marinata

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřová pečeně s marinovanou zeleninou - Arrosto di maiale con marinata

Úvod

Maso se podává nastudeno, takže je lepší upéct karé s předstihem.
Můžeme podávat jako druhý chod - secondi piatti.

Postup

Lilek i se slupkou, která zvýrazní jeho chuť, nakrájíme na kostičky.
Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a orestujeme dozlatova a křupava.
Vyndáme na papírovou utěrku a osolíme.

Rajčata křížem nařízneme, spaříme ve vařící vodě, zchladíme a oloupeme. Oloupaná zbavíme semínek a dužninu nakrájíme na kostičky velké jako lilek. Vše smícháme společně s fazolemi, přidáme špetku soli, zalijeme asi 60 ml oleje, chuť dotáhneme špetkou cukru a citronu. Necháme odležet v lednici.

Vepřovou pečeni svážeme kuchyňským provázkem jako roládu, osolíme, opepříme, potřeme olejem, přidáme větvičky koření a pečeme v troubě asi 35 minut na 180°C.

Upečené maso necháme vychladnout, nakrájíme na tenké plátky a podáváme s marinovanou zeleninou, lehce zakápnuté olejem a dochutíme solí a čerstvě namletým pepřem.

Recept je z kategorií: Vepřové pečeně


Reklama

Nahlásit recept

  • 11.09.11 vloženo
  • 7363x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod + marinování

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 750 g vykostěné vepřové pečeně (karé)
  • 450 g rajčat
  • 250 g vařených bílých fazolí
  • 250 g lilku
  • šalvěj, oregano, rozmarýn
  • olivový olej extra vergine
  • sůl, pepř celý černý

Doporučená příloha

  • čerstvá bageta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřová pečeně s marinovanou zeleninou - Arrosto di maiale con marinata

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.09.11 23:18

Bento, mám japonské nože, jsou jak břitva, ale na fotce je už jen zbytek po oslavě na kterém jsem si nedala moc záležet :oops: ,nejlepší je použít elektrický nářezák :-P
A z kousku masa, který ještě zbyl jsem dnes udělala http://www.labuznik.com/…erejsi-ryze/, dokonce s omeletkou dělanou přímo na pánvi s rýží, kvůlivá autentičnosti :-) a syn volal ze školy, že chce v pátek taky.

 
Bento
794 příspěvků 12.09.11 12:53

:palec: Danda, to musi byt dobre, ale treba mat super ostry noz na tenko nakrajat, vyskusam,
 dik

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz