Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník luciferka02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Asi tak 10 PL mléka ohřejeme, aby bylo vlahé. Přidáme rozdrobené droždí, lžičku mouky a cukru. Kvásek necháme na teple vykynout. Nesmí se spařit ! Do větší mísy prosejeme mouku se solí. Přídáme cukr, vzešlý kvásek, žloutky, zbylé vlažné mléko a vychladlý tekutý tuk. Mísu vemem do náruče a vařečkou pracujeme tak dlouho, dokud se těsto nelepí stěn. Trošku zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo kynout. Během 4 hodinové kynutí (vždy po hodině) propracujeme. Tento postup Vám možná přijde zdlouhavý, ale kolegové pekaři říkají "kynuté těsto, aby bylo kypré a vláčné, chce čas a teplo" :) Vykynuté těsto znova na pomoučeném vále vypracujeme a vyválíme a plníme, buď na buchty nádivkama povidlovou, rovnou z kelímku, nebo tvarohovou do které moje babička ještě přidávala PL kokosu. Na závitky pudinkovou, viz nahoře náplň. Super je i koláč na plech se švestkami a drobenkou. Pokud pečeme buchty, silně vymastíme pekáč, kladme s mezerama vedle sebe a každou silně pomastíme. Závitky pečeme na pečícím papíru, také potřené tukem ....pěkně do zlatova
Recept je z kategorií: Buchty
dobré kafíčko
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kynuté těsto od pekaře na závitky nebo buchty
5 příspěvků 22.1.11 22:46
Receptu jsem nemohla odolat a opravdu nezklamal.Buchty jsou vynikající s těstem se krasně pracuje,příště zadělám z dvojí dávky.Doporučuji vyzkoušet.Luciferko díky .
Musím ještě dopsat, že buchty jsou čím dále lepší, rozleželejší.
Luciferko, tuto sobotu jsem upekla buchty podle Tvého receptu. Dovedu si dopředu představit malé koláčky, které milují všechna vnoučata. Recept mohu vřele doporučit, těsto je velmi jemné a kypré a to jsem dodržela jen tříhodinové kynutí. Díky, nebylo to poslední pečení.