Recept Květáková polévka jako od maminky

(Hodnoceno 1x) chatulka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Květáková polévka jako od maminky

Postup

Kousek květáku rozebereme na drobounké růžičky, mrkev a petržel nastrouháme na jemnějším struhadle a dáme vše společně vařit. Než zelenina změkne, připravíme si z másla a hladké mouky světlou jíšku, kterou necháme schladnout. Když je zelenina měkká, přidáme do polévky kostku bujónu a jíšku a necháme min. 20 minut provařit. Nakonec do polévky přidáme rozkvedlané vejce. Jednotlivé porce posypeme krutonky z bílého pečiva, které jsme buď upekly nasucho v troubě nebo na troše másla či olivového oleje.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 26.07.04 vloženo
  • 14912x zobrazeno

Ingredience

  • Květák, mrkev, petržel, bujón, vejce, hladká mouka, máslo, sůl, houska (rohlík, toastový chleba).

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 1.3.20 18:01

Vydatná :-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Květáková polévka jako od maminky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Květáková polévka jako od maminky

chatulka
52 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Květáková polévka jako od maminky

Ejo, díky za inspiraci, mě přijde prima ta zakysaná smetana! To jsem nikdy nejedla, tak to určitě prubnu. ;-) Já mám vždy na polévky a pod maso udělanou nakrouhanou směs - mrkev, petržel, celer - tu mám v mrazáku a vždy jen skousek utrhnu a už se vaří! Hlavně v zimě to je prima a nemusíš se s ničím krouhat a krájet…:-)

Eja
3874 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Květáková polévka jako od maminky

Chatu, jsem ráda, že se našel ještě někdo, kdo dává do květákové polévky i mrkev, já to dělám taky, hlavně kvůli barvě, jinak je polévka taková bezbarvá. Mrkvičku nakrájím na mrňavé kostičky, orestuji na másle, aby chytla barvu a chuť, zaliju vývarem, přidám květák, vařím, přidám horkou jíšku, provařím a hotovo. Místo vajíčka dávám trošku kysané smetany, ale to vajíčko zkusím, to mi přijde jako skvělý nápad. A HODNĚ pažitka nebo petrželky. Mňam - a ty krutonky navrch, ty budu dávat taky.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz