Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Pampeliska191 Lucemburská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Aspoň týden předem dáme sušené feferonky s olejem do menší sklenice, třeba od majolky nebo kečupu, uzavřeme a občas protřepeme. Feferonkový olej může být připravený i déle, třeba celé léto, aby byl vždy při ruce, když se rozhodneme rožnit. V určený den pak ráno rozetřeme česnek se solí, kuře jím potřeme zvenčí i zevnitř a uložíme do chladu. Někdy nemusíme kuře česnekovat, stačí dobře prosolit. K večeru rozděláme oheň a připravíme žároviště s nízkými plaménky. Kuře potřeme olejem a nabodneme na rošt. Pomalu jím čas od času otáčíme nad ohništěm a občas znovu potíráme feferonkovým olejem. Když je kuře měkké a téměř hotové, přelijeme ho pivem a vypečeme do křupava. Podáváme rozdělené na čtvrtky s chlebem a některým zeleninovým salátem.
Recept je z kategorií: Kuřecí maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kuřecí maso na venkovním grilu - Kuře na rožni