Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Joris Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Do náplně jsem dal dvě lžíce mouky. Těsto je dobré válet mezi dvěma archy pečícího papíru.
Parmazánové těsto: Mouku, sýr, máslo a sůl zpracujeme dohromady do drobivé směsi. Přidáme vejce s mlékem a vypracujeme hladké, tuhé těsto. Vytvoříme z něj kouli kterou zabalíme do kuchyňské fólie a tu necháme odpočinout půl hodiny v lednici. Na části másla osmažíme na kostky nakrájené kuře dozlatava. Maso vyndáme a na zbytku másla osmažíme pórek nakrájený na proužky, plátky česneku a tymián. Směs v kastrolu zaprášíme moukou a asi 2 minuty osmažíme. Směs zalijeme mlékem a dobře mícháme, aby se nám nevytvořily hrudky. Do kastrolu vrátíme maso, osolíme, opepříme a asi 2 minuty provaříme. Z těsta vyválíme dvě placky silné asi 3 mm. Jednu placku uděláme o něco větší, aby nám vyšla na dno a stěny máslem vymazané dortové formy. Na plát těsta nalijeme kuřecí směs a druhým plátem těsta směs přiklopíme a okraje obou plátů spojíme. Povrch těsta potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C do zezlátnutí asi 35 minut.
Recept je z kategorií: Kuřecí maso Slané koláče Stehna
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
3.8.15 11:15
Tak včera jsem se do toho pustila Výsledek - úžasný..k porku jsem přidala
ještě žampionky, mléka o trošku míň než 1/2 l. Těsto jsem v pohodě
vyválela jen na pomoučené pracovní desce..Opravdu skvělé, určitě
zopakuji!!:)
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kuře s pórkem v parmazánovém těstě