Recept kuře parmazán

Sansabri Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Luxus!

Postup

Kuře Kuřecí prso očistíme, dáme na potravinovou fólii, osolíme, posypeme tymiánem, nastrouhaným parmezánem a překryjeme parmskou šunkou. Přikryjeme fólií a rozklepeme třeba válečkem nebo pánvičkou. Smažíme na olivovým oleji asi 5 min. z každé strany, nejdříve pršutem dolů a vršek (kde není pršut) opepříme. Kaše Uvaříme brambory v osolené vodě doměkka, slijeme, vrátíme na plotnu, aby se odpařila veškerá voda. Přidáme máslo a rozdrtíme. Přilejváme ohřátou šlehačku s mlékem, postupně, až vznikne požadovaná konzistence, zapracováváme. Vmícháme nakrájenou jarní cibulku, dosolíme, opepříme lehce a podáváme.

Recept je z kategorií: Prsa

Nahlásit recept

  • 06.02.10 vloženo
  • 8742x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min.

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • parmazán
  • sůl
  • pepř
  • parmská šunka (pršut)
  • tymián
  • olivový olej
  • brambory
  • jarní cibulka
  • mléko
  • smetana ke šlehání

Doporučená příloha

  • bramborová kaše, opečené brambory, česneková majonéza

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu kuře parmazán

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na kuře parmazán

cookie123
253 příspěvků 20.2.10 19:36
Re: kuře parmazán - KatkoH

Ono to jedno není. Pokud je tento server nazván Labužník, tak bychom si měli i vzájemně sdělovat informace, a nebýt za blbečky. Já jsem neopak ráda, že jsem se zase od svevy něco dozvěděla. Nesmí z nás být přiblblý národ, který vaří podle Babicy.

Labužník Katka_H02
302 příspěvků 20.2.10 19:09
Re: kuře parmazán

Vyzkoušeno. Výborné !!! Jednoduché, ale chuťově „elegantní“. Je mi úplně jedno(asi nejsem dobrý labužník), jestli je v receptu pršut, nebo parmská šunka, a je-li to skutečně italský recept, hlavní je že jde o kvylitní návod na dobré jídlo :-).

sveva
751 příspěvků 20.2.10 05:46
Re: kuře parmazán

Překlad jednoho komentáře: „Potvrzuji. Tady ve Státech (kde to asi vymysleli), ho dělají právě tak (míní obalované smažené) a ještě tam nacpou česnek. Myslím, že pak to dají do omáčky z rajčat a dokonce to podávají s těstovinami. Já se od toho držím dál a oni se diví - jak to, ty jsi Italka a nejíš italská jídla? A zkus jim vysvětlit, že to není italské jídlo!“
Autor je mladík, který rád vaří. Ten název bychom mohli respektovat, je to kuře s parmazánem, podle něho z Itálie. On nenapsal Kuře alla parmigiana. Výraz parmigiana nemá etymologicky nic společného ani s tím sýrem ani s městem Parma. Mimochodem lilek alla parmigiana (aby byl pořádek) se obvykle nesmaží v trojobalu. To je jen jedna varianta z jižní Itálie, kde mají rádi moc vydatná jídla.
Sanabri vymaž ten pršut, nebo odstraň Itálii! Ale vař a piš dál.
Zdravím.

ChefBronia
57 příspěvků 20.2.10 03:28
Re: kuře parmazán

Nechci byt hnidopich ani kamenovana, ze stouram - ale pod kuretem parmazan jsem si predstavovala cesky preklad chicken parmasan neboli pollo alla parmigiana (italove prominou, jestli jsem udelala chybu) -coz je odnoz melanzane alla parmigiana - lilek parmazan - coz je italska klasika - obalene platky v trojobalu zapecene v rajske (italske) omacce s mozarellou a parmazanem. Muzete namitnout ze prelozit se da cokoliv jakkoliv - ale myslim ze kure parmazan patri mezi terminus technikus, tak bych mozna poopravila nazev receptu. Cimz nechci snizovat kvalitu receptu, neb jsem nezkusila ani se nikoho dotknout. Jenom pro poradek:-).
Jenom teda pro poradny poradek a uplnost - kure parmazan nepochazi z Italie, ale od italskych emigrantu mimo Italii, ale uz je tak vzite, ze ho vsichni povazuji za originalni italske jidlo.

Sansabri
2 příspěvky 13.2.10 23:02
Re: kuře parmazán

Chci jen dodat, že nerad uvádim, kolik přesně surovin se má použít, nejlepší to je situačně odhadnout :-), proto to nepíši, protože to nevím :-)

noskovice
1322 příspěvků 9.2.10 01:20
Re: kuře parmazán - svevo,

máš pravdu.
Ahoj, Soňa.

sveva
751 příspěvků 9.2.10 00:38
Re: kuře parmazán gabi manana

Je to trochu jinak. Prosciutto = šunka. Ty, které jmenuje manana jsou sušené šunky (prosciutto crudo). Nejznámější je Prosciutto di Parma, San Daniele je ještě dražší, někdo nedá dopustit na Langhirano atd. Legislativně je upraveno kdy a kde je možné užívat určitý název.
Pršut je také sušená šunka, ale vyrobená od Istrie až po Chorvatsko. A rozdíl je velký, v Itálii by těžko měnili prosciutto za pršut.
Zdravím.

Manana
1512 příspěvků 8.2.10 23:11
Re: kuře parmazán - gabi

Parmská šunka je pršut z Parmy, zatímco pršut - prosciutto může být Toscano, prosciutto Veneto Berico-Euganeo, prosciutto di Carpegna, prosciutto di Modena, prosciutto di Norcia, prosciutto di San Daniele, prosciutto di Cinta Senese a jiné. Podrobnosti jednotlivých pršutů by ti jistě některý z Labužníků Italů rád vysvětlil, já tam nebyl, tak nemohu sloužit.

gabi
551 příspěvků 8.2.10 22:57
Re: kuře parmazán

sveva, aky rozdiel ty vidis medzi parmskou sunkou a prsutom?

karminek
757 příspěvků 8.2.10 21:49
Re: kuře parmazán

svevo pěkně jsi to napsala.

jolana
5068 příspěvků 8.2.10 20:59
Re: kuře parmazán

Aj som to servirovala podobne ako na foto…lahodne, naozaj luxuxne lahodne ;))
Vdaka:)

sveva
751 příspěvků 8.2.10 19:25
Re: kuře parmazán

U tvého prvního receptu píše svato: Len by bolo fajn, keby si upravil/a ingrediencie do formy, aká sa tu bežne používa. Je to prehľadnejšie a okrem toho, pre začiatočníkov je dobré uviesť (aspoň orientačne) dávkovanie.
Přečti si diskuzi u posledních receptů, možná pochopíš proč.
V ingrediencích u receptu z Itálie uvádíš parmskou šunku, pršut v závorce chápu jako slušnou náhražku. V receptu bych nechala jen tu šunku, bylo by to víc italské.
Ale recept je pěkný, stačí trochu upravit oba tvoje recepty.
Zdravím.

jolana
5068 příspěvků 8.2.10 15:44
Re: kuře parmazán

Sansabri, vcera som letela kupit parmsku sunku, dnes rano som umrzla skoro kvoli cibulke zelenej a smotanu obchadzam zdaleka aby som ju nevypila, protoze toto je bajecne a dnes tvoj recept bude mat u nas premieru pre navstevu..a vonia to uz teraz ;-))

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz