Recept Kuře dopiaza

Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kuře dopiaza

Postup

Na velké pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a nechte na něm změknout půlky cibulek. Vyjměte a dejte stranou. Na zbylém oleji osmahněte bobkové listy, kardamon, hřebíček, chilli a pepř- zhruba 2 minutly. Přidejte naseknaou cibuli, česnek a zázvor a smažte je dalších 5 minut. Pak přidejte koření a sůl a smažte ještě 2 minuty. Do pánve přidejte rajčata a vodu, duste cca 5 minut, dokud šťáva nezačne houstnout. Vložte do ní porce kuřete a vařte dalších 15 minut. Přisypte uschované půlky cibulek a vařte ještě 10 minut, nebo dokud není kuře křehké.

Recept je z kategorií: Prsa

Nahlásit recept

  • 24.02.09 vloženo
  • 7381x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1/2 až 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 3 lžíce oleje
  • 8 malých cibulí, rozpůlených
  • 2 bobkové listy
  • 8 tobolek kardamonu
  • 4 hřebíčky
  • 3 sušené chilli papričky
  • 8 kuliček černého pepře
  • 2 cibule, jemně nasekané
  • 2,5cm kus zázvoru, nastrouhaný
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1/2 lžičky mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého chilli
  • 1/2 lžičky soli
  • 4 rajčata, oloupaná a najemno nasekaná
  • 120 ml vody
  • 8 porcí kuřete bez kůže

Doporučená příloha

  • Podávejte s neochucenou rýží nebo s chleby čapátí.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuře dopiaza

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
pepicek
1309 příspěvků 25.05.09 11:14
Re: Kuře dopiaza - přidán obrázek

díky Anethko :)

jolana
5066 příspěvků 27.02.09 01:17
Re: Kuře dopiaza-Casino,

povidali, proc pak ne ?..;-)..trebars o porciach a kusoch ked si uz nakusol..;-);)..

Anethka
19 příspěvků 26.02.09 22:34
Re: Kuře dopiaza

Posílala jsem Pepíčkovi fotku, ale ještě ji sem zřejmě nestihl dát. Jestli se chcete podívat, jak se mi to zdařilo, můžete sem: www.marmeladarecepty.blog.cz

Anethka
19 příspěvků 26.02.09 22:32
Re: Kuře dopiaza

Masa ať dá každý tolik,jak má rád ;o) Poté je v celku jedno, jestli to budou prsa nebo vykostěné kuře. Já osobně jsem ho krájela na menší kusy, aby se v omáčce rychleji uvařilo. Přeci jen jsem měla hlad, tak jsem se to snažila uspíšit :o)

casino
4488 příspěvků 26.02.09 22:28
Re: Kuře dopiaza

U nás by se řeklo: „plete koše s baňama“; tady zdá se „porce s kusama“ :o(), ale o čem bychom si povídali, že?

Anethka
19 příspěvků 26.02.09 22:27
Re: Kuře dopiaza

Recept jsem dělala přesně podle kuchařky a stejně ho sem opsala. Římský používám od Antonína a moc mi chutná. Já osobně nakonec vyndala jen ty chilli papričky, protože do nich poté kousnout by byl o hodně horší zážitek než kousnout do hřebíčku :o)

jolana
5066 příspěvků 26.02.09 21:24
Re: Kuře dopiaza-Jezevec,

to vidim asi tak, ze ak rozporcujeme kurca na osem porcii, cize kazde stehno na dva kusky a prsia na styri, tak sa mi to zda vyhovujuce ze 2 porcie na osobu;)) .. a este ak to je s chlebom capati tak mozno dakomu aj malo…;-);)

Eja
3859 příspěvků 26.02.09 21:23
Re: Kuře dopiaza - Casino

Jak jsem psala, dávala jsem koření od oka, protože jsem dělala jen dvě porce, prostě " přiměřeně", dvě větší špetky římského kmínu, chilli, koriandru a jednu špetici kurkumy. Pepř jsem rovnou mlela mlýnkem - kdo to má potom hledat :-), bobkáče kousek a hřebíčky dva ( jeden jsem pak nenašla a kousla jsem do něj - příště nebudu líná a rozdrtím ho v hmoždíři).

casino
4488 příspěvků 26.02.09 21:10
Re: Kuře dopiaza

Tak to jsem rád! Mně se ta 1KL zdá moc… :o)

Eja
3859 příspěvků 26.02.09 21:00
Re: Kuře dopiaza - Casino

Římský kmín do různých směsí koření používám, někomu možná nesedí, ale mně krásně voní i mi chutná.

casino
4488 příspěvků 26.02.09 20:30
Re: Kuře dopiaza

Eja, jak Vám chutná ten římský kmín ?o)

jezevec
159 příspěvků 26.02.09 20:13
Re: Kuře dopiaza

Asi jsem natvrdlý, ale pro mně 1 porce kuřete je porce pro 1 osobu. A pak tu něco nesouhlasí - 8 porcí pro 4?

Eja
3859 příspěvků 26.02.09 19:35
Re: Kuře dopiaza

Dělala jsem jen dvě porce, takže jsem koření vzala od oka po špetkách, zázvoru strouhla trochu, trošku rajčat z plechovky - bylo to voňavé, středně pálivé a MOC dobré.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Ořechový koláč Ořechový koláč
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz