Recept Mangové kuře s kroketami

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Mangové kuře s kroketami

Postup

Manga oloupeme, dužinu oddělíme od pecky a nakrájíme na plátky.
Polovinu plátků rozmixujeme s bujónem na hladkou kaši.
Kuřecí prsa očistíme, omyjeme, potřeme prolisovaným česnekem, zázvorem a zprudka orestujeme v pánvi na oleji.
Poté maso dáme na plech a pečeme asi 15 minut při 200°C do zkřehnutí.
Mezitím přidáme do směsi manga s bujónem lžičku sójové omáčky, sůl a vaříme dokud se polovina tekutiny neodpaří.
V pánvi orestujeme na kolečka nakrájený pórek a zbylé mango.
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, položíme na směs pórku a manga, přelijeme omáčkou.

DRN 7/2008

Recept je z kategorií: Prsa


Reklama

Nahlásit recept

  • 29.02.08 vloženo
  • 10395x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 2 zralá manga
  • 300ml kuřecího bujónu
  • 2 kuřecí prsíčka
  • 2 stroužky česneku
  • pórek
  • sójová omáčka
  • sůl
  • 500g mrazených kroket
  • olej na smažení
  • lžička strouhaného zázvoru

Doporučená příloha

  • bramborové krokety

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 27.11.12 16:22

Bylo to výborné, ani jsem nečekala, že to bude chutnat i mužovi… On to ovoce ve spojení s masem moc nemusí, což zase já ano :)
Krokety jsem bohužel nedělala, moc je nemusíme, ale i s brambory to chutnalo skvěle, zvlášť když se také pokáply zbytkem omáčky, kterou jsem s velikou chutí ulizovala už během vaření :)
Nu - sice jsem ji „odpařila“ téměř v pyré… ale na chuti jí to neubralo…
Jen mi tam chybí zelená část pórku, ta padla do polévky, takže to nemám tak pestré, jako autorka, snad mi promine těch pár improvizací… Ale to nejhlavnější je přesně dle receptu a zaručeně budu ještě mnohokrát opakovat, vážně je to výborné.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Mangové kuře s kroketami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Zuzka1973
2105 příspěvků 27.11.12 18:10

Díky za odpověď, pokusím se o té pelargonii něco víc najít, také mi to pořád připomínalo muškáty :)
Hrozně dobře se množí, mám ji asi dva roky a už jsem rozdala plno sazeniček… Roste hodně rychle, pořád ji musím zastřihávat a už je z ní pěkná koule :)
A ještě jednou díky za recept :palec:
U nás mango v plechovce nemají… :nevim: Jen sem tam plody, ale ty berou jen na objednávku, takže ta bedýnka, co objednávají, bývá jen moje… :D Nikdo jiný mango u nás na vsi nekupuje, což je škoda… Sice tu pár lidí má broskvoně a plody si mezi sebou různě prohandlujeme, ale co jsem sama začala kupovat mango, zjišťuju, že ač broskvím lehce podobné, přesto má úplně jiné rozměry… Hlavně konkrétně tento recept mi ukázal, že má asi mnohem větší možnosti využití než broskev… Ta omáčka (no, v mém případě spíš pyré… :oops: ) je tak nádherně pikantní, že jsem ji ulizovala už u vaření, naštěstí zbylo dost… Ale můj muž ani nepoznal, že je v tom ovoce, sice si myslel, jak nad mangem vyhrál, když odmítl tu posypku „mango + pórek“, ale omáčku vychvaloval až do nebes… Nu, být v ní broskev, tak by ji asi poznal a nejedl by to :think:

Ten Ejin způsob vypadá také zajímavě :palec:
Nu, však kuřat mám plný mrazák… a další bednu manga objednanou :mrgreen:

 
danda  27.11.12 17:56

Ejo :potlesk: :potlesk:, muselo to být velice dobré. Dám na tebe a zkusím.

Zuzko, recepty jsou jen návod, každý uvaří podle své chutě a tak je to dobře.
Mango občas koupím v plechu, odpadá jeho příprava, to loupání a vyndavání pecky mě moc nebaví :-)
List je z citronové pelargonie, dostala jsem kdysi dávno rostlinku od MVDr, věhlasné odbornice, měla zelené prsty, Krakonošovu zahrádku před domem a malovala nádherné obrazy, dlouho mi hodně pomáhala, často na ni vzpomínám.

 
Zuzka1973
2105 příspěvků 27.11.12 16:30

Dando, díky za super recept, určitě u nás nebyl naposledy :palec:
Prosím, tak trochu mimo: jak máš na fotce ten lístek na ozdobu, nevíš o té rostlině něco víc? Aspoň název… Já ji dostala od kamarádky, moc pěkně voní její listy. Kdybych znala název, už bych snáz něco o ní našla. Já jí říkám jen tak, kvůli té vůni: citronka :D Ale je mi jasné, že se asi jmenuje úplně jinak… :kytka:

 
Eja
3805 příspěvků 17.11.12 12:28

Zuzko, dík za vytažení receptu.
Prso krůtí, plátky upraveny jako minutka, mango s pórkem a zázvorem lehce orestované na pánvi, část rozmixovaná s vývarem, zbytek ještě prohnán po pánvi s kouskem feferonky a kouskem na nudličky nakrájené citronové kúry. Bez sojovky. Jako příloha divoká rýže. Velmi delikatesní. Dando, omlouvám za nedodržení receptu, ale ňami ňami :potlesk: :mavam:

Příspěvek upraven 17.11.12 v 12:28

 
Zuzka1973
2105 příspěvků 16.11.12 17:23

A to kuře krákoře, běhá po dvoře…
No, brzo doběhá… mango není problém koupit, zázvor vydloubnu z truhlíku a chybí jen to ptačisko :kytka:
Jsem ráda, že jsem tohle našla, kuřecí maso s různými druhy exotického ovoce mám moc ráda a toto vypadá vážně moc dobře… Hned ukládám :kytka:

 
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Mangové kuře s kroketami

Kuře a mango (a také zázvor) - SKVĚLÝ NÁPAD!!! Jen mě tak napadá, že právě pro to vychutnání tohoto skvělého nápadu by možná místo kroket stačilo jen uvařit obyčejně brambůrky; samozřejmě připouštím, že se mohu mýlit. Ale to nic nemění na tom, že tento receptík zcela jistě stojí za vyzkoušení!!!

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz