Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
danda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Manga oloupeme, dužinu oddělíme od pecky a nakrájíme na plátky. Polovinu plátků rozmixujeme s bujónem na hladkou kaši. Kuřecí prsa očistíme, omyjeme, potřeme prolisovaným česnekem, zázvorem a zprudka orestujeme v pánvi na oleji. Poté maso dáme na plech a pečeme asi 15 minut při 200°C do zkřehnutí. Mezitím přidáme do směsi manga s bujónem lžičku sójové omáčky, sůl a vaříme dokud se polovina tekutiny neodpaří. V pánvi orestujeme na kolečka nakrájený pórek a zbylé mango. Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, položíme na směs pórku a manga, přelijeme omáčkou. "DRN 7/2008":http://muj.labuznik.com/zaznam_denicku.php?c=3848&l=Danda
Recept je z kategorií: Prsa
bramborové krokety
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
27.11.12 16:22
Bylo to výborné, ani jsem nečekala, že to bude chutnat i mužovi… On
to ovoce ve spojení s masem moc nemusí, což zase já ano
Krokety jsem bohužel nedělala, moc je nemusíme, ale i s brambory to
chutnalo skvěle, zvlášť když se také pokáply zbytkem omáčky, kterou
jsem s velikou chutí ulizovala už během vaření
Nu - sice jsem ji „odpařila“ téměř v pyré… ale na chuti jí to
neubralo…
Jen mi tam chybí zelená část pórku, ta padla do polévky, takže to nemám
tak pestré, jako autorka, snad mi promine těch pár improvizací… Ale to
nejhlavnější je přesně dle receptu a zaručeně budu ještě mnohokrát
opakovat, vážně je to výborné.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Mangové kuře s kroketami
Díky za odpověď, pokusím se o té pelargonii něco víc najít, také mi to pořád připomínalo muškáty


Jen sem tam plody, ale ty berou jen na
objednávku, takže ta bedýnka, co objednávají, bývá jen moje…
Nikdo jiný mango u nás na vsi nekupuje, což
je škoda… Sice tu pár lidí má broskvoně a plody si mezi sebou různě
prohandlujeme, ale co jsem sama začala kupovat mango, zjišťuju, že ač
broskvím lehce podobné, přesto má úplně jiné rozměry… Hlavně
konkrétně tento recept mi ukázal, že má asi mnohem větší možnosti
využití než broskev… Ta omáčka (no, v mém případě spíš pyré…
) je tak nádherně pikantní, že jsem ji
ulizovala už u vaření, naštěstí zbylo dost… Ale můj muž ani nepoznal,
že je v tom ovoce, sice si myslel, jak nad mangem vyhrál, když odmítl tu
posypku „mango + pórek“, ale omáčku vychvaloval až do nebes… Nu, být
v ní broskev, tak by ji asi poznal a nejedl by to 
Hrozně dobře se množí, mám ji asi dva roky a už jsem rozdala plno sazeniček… Roste hodně rychle, pořád ji musím zastřihávat a už je z ní pěkná koule
A ještě jednou díky za recept
U nás mango v plechovce nemají…
Ten Ejin způsob vypadá také zajímavě

Nu, však kuřat mám plný mrazák… a další bednu manga objednanou
Ejo
, muselo to být velice dobré. Dám na tebe a
zkusím.
Zuzko, recepty jsou jen návod, každý uvaří podle své chutě a tak je to dobře.
Mango občas koupím v plechu, odpadá jeho příprava, to loupání a vyndavání pecky mě moc nebaví
List je z citronové pelargonie, dostala jsem kdysi dávno rostlinku od MVDr, věhlasné odbornice, měla zelené prsty, Krakonošovu zahrádku před domem a malovala nádherné obrazy, dlouho mi hodně pomáhala, často na ni vzpomínám.
Dando, díky za super recept, určitě u nás nebyl naposledy
Ale je mi jasné, že se asi jmenuje úplně
jinak… 
Prosím, tak trochu mimo: jak máš na fotce ten lístek na ozdobu, nevíš o té rostlině něco víc? Aspoň název… Já ji dostala od kamarádky, moc pěkně voní její listy. Kdybych znala název, už bych snáz něco o ní našla. Já jí říkám jen tak, kvůli té vůni: citronka
Zuzko, dík za vytažení receptu.

Prso krůtí, plátky upraveny jako minutka, mango s pórkem a zázvorem lehce orestované na pánvi, část rozmixovaná s vývarem, zbytek ještě prohnán po pánvi s kouskem feferonky a kouskem na nudličky nakrájené citronové kúry. Bez sojovky. Jako příloha divoká rýže. Velmi delikatesní. Dando, omlouvám za nedodržení receptu, ale ňami ňami
Příspěvek upraven 17.11.12 v 12:28
A to kuře krákoře, běhá po dvoře…

No, brzo doběhá… mango není problém koupit, zázvor vydloubnu z truhlíku a chybí jen to ptačisko
Jsem ráda, že jsem tohle našla, kuřecí maso s různými druhy exotického ovoce mám moc ráda a toto vypadá vážně moc dobře… Hned ukládám
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Kuře a mango (a také zázvor) - SKVĚLÝ NÁPAD!!! Jen mě tak napadá, že právě pro to vychutnání tohoto skvělého nápadu by možná místo kroket stačilo jen uvařit obyčejně brambůrky; samozřejmě připouštím, že se mohu mýlit. Ale to nic nemění na tom, že tento receptík zcela jistě stojí za vyzkoušení!!!