Recept Kuře po italsku

danda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kuře po italsku

Postup

Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme dužinu z rajčat a společně zarestujeme do odpaření vody. Do takto připraveného základu přidáme na drobné kousky nakrájené vařené kuře a společně orestujeme. Přidáme nastrouhaný česnek, trochu podlijeme vodou, přidáme nasekaný libeček a dochutíme solí a pepřem. Hotové posypeme strouhaným sýrem. bílkoviny 38,6 uhlovodany 6,6 tuky 16,5 výživná hodnota 1391,7 kJ Zdroj : Velká diabetická kuchařka, Miroslav Kotrba, DONA 2003 "foto":http://muj.labuznik.com/zaznam_denicku.php?c=1685&l=Danda

Recept je z kategorií: Prsa

Nahlásit recept

  • 24.06.06 vloženo
  • 16083x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 250 g vařeného kuřete
  • 10 g olivového oleje
  • 30 g cibule
  • 50 g dužiny z rajčat
  • 10 g česneku
  • 20 g 60% eidamu
  • libeček, sůl, mletý pepř

Doporučená příloha

  • dušená rýže, vařené těstoviny

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuře po italsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kuře po italsku

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Kuře po italsku- Esme,

tady je dělané 2× :-)))

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuře po italsku - Dando, néééééééééé......

......syrové kuře nééééé.
Tatarák taky miluju, ale syrové kuře nikdy. Dříve jsem občas jedla syrová játra, ale teď už taky ne.
Kolem hrudního koše kuřat (i dobytka) je i v těch nejhygieničtějších podmínkách plno salmonely. Tady nám to připomínají na TV třikrát denně: kuře musí být POŘÁDNĚ uvařené.
Tatarák bych si například v restauraci nedala. Raději si koupím steak u řezníka a nasekám si ho sama. Takhle aspoň vím ze kterého konce krávy pochází.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Kuře po italsku Esme :-)

Teď tě asi rozesměju, ale jedna chalupářka z Prahy mi tvrdí, že když ode mne přiveze v pátek domů maso, tak 2 -3 kuřecí prsíčka musí sníst syrová :-), na ptačí chřipku kašle :-), no nevím, tatarák jím, občas, ale kuřecí syrové, i když vím, že je z uzavřených domácích chovů ?, asi ee. Sim si možná popletla recept, nebo byla indisponována :-))) Měj se ! D

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuře po italsku - Dando,

zrovna včera mi zbylo grilované kuře. Teď už vím co s ním.
Sim si snad dělá legraci. Co je vařené kuře snad ví každý.
Nebo se snad někde jí syrové??

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Kuře po italsku - Sim

Když si přečteš recept ještě jednou, tak přijdeš na to, že recept začíná zcela jinak :-). Foto najdeš u mne v deníčku a to, že ještě žiju snad dokazuje, že to jedlé je :-))) Hodina je tam proto, že kuřecí prsa se nejdříve uvaří a zřejmě se počítá i s dobou chladnutí :-)

sim
293 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kuře po italsku

Prosim vysvetlenie. Co je varene kure?
Cize recept sa zacina tym, ze do kastrola vriacej vody hodim kura a hodinu varim? Je to jedle?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Hruškový koláč Hruškový koláč
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Karbanátky Karbanátky
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz