Recept Krůtí roláda s nádivkou z papriky a slaniny

(Hodnoceno 2x) Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Krůtí roláda s nádivkou z papriky a slaniny

Postup

1. Paprikové lusky očistíme, omyjeme. Polovinu pokrájíme na proužky, zbytek na kostky. Cibuli sloupneme a posekáme. 2. Masa opláchneme, osušíme a dobře naklepeme. Osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a posypeme paprikou, majoránkou a posekanou cibulí, obložíme 3 plátky slaniny a 3 proužky papriky, zabalíme, ovineme slaninou a převážeme niti. 3. Máslo rozpálíme v pánvi, na něm opečeme maso. Přidáme kostky papriky, podusíme, zalijeme vínem a vývarem. Přikryté dusíme zhruba 60 min. Maso vyjmeme, zabalíme do alobalu, necháme 10 min. odležet. 4. Vypečenou šťávu zahustíme. Vmíchame zakysanou smetanu, dochutíme a podáváme s pokrájenou roládou.

Recept je z kategorií: Krůta či krocan

Nahlásit recept

  • 19546x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • po 1 červeném a zeleném paprikovém lusku
  • 2 cibule
  • 1,2 kg krůtích prsou
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce hořčice
  • sladká mletá paprika
  • 2 lžičky majoránky
  • 6 plátků anglické slaniny
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • 175 ml bílého vína
  • 375 ml slepičího vývaru (z kostky)
  • 2 lžíce ztužovače omáčky
  • 2 lžíce ztužovače omáčky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

bajoo 17.7.16 14:49

Vynikající! Jen místo ztužovače omáček (taky nevím co to je :-) ) jsem omáčku zahustil klasicky troškou hladké mouky

Odkaz na uvaření

danda 25.10.11 21:41

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Krůtí roláda s nádivkou z papriky a slaniny

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Krůtí roláda s nádivkou z papriky a slaniny

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.10.11 21:40

Na roládu jsem použila krůtí horní stehno bez kosti a kůže, bez ztužovače omáčky, protože nevím co to je :-( , chuť i vůně lahodná, bramborové placky od babi http://www.labuznik.com/…rove-placky/ jako příloha. Moc dobré :-)

Příspěvek upraven 25.10.11 v 21:40

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz