Recept Krůtí roláda s bylinkovou nádivkou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Šalotky oloupeme a nadrobno nakrájíme Bylinky omyjeme, osušíme a najemno nasekáme. 2. Sýr, vejce a mouku smícháme s bylinkami, osolíme a opepříme. 3. Krůtí prsa omyjeme, osušíme a ostrým nožem naplocho rozkrojíme na plát. Potřeme jej bylinkovou směsí, srolujeme a převážeme kuchyňskou nití. Osolíme a opepříme. 4. V kastrolu rozehřejeme olej a roládu na něm ze všech stran dozlatova opečeme. Podlijeme bílým vínem. Přikryjeme a dusíme asi 60 min. Pečeni vyjmeme, šťávu zředíme zeleninovým vývarem a ochutíme smetanou. Maso upravíme na talíři a případně doplníme zeleninou. Omáčku podáváme zvlášť.

Recept je z kategorií: Krůta či krocan

Nahlásit recept

  • 5190x zobrazeno

Čas přípravy

  • 70 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 šalotky
  • 50 g čerstvých bylinek (petržel, pažitka, rozmarýn, tymián)
  • 50 g strouhaného sýra
  • 1 vejce
  • 1-2 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • pepř
  • 800 g krůtích prsíček
  • 2 lžíce oleje
  • 250 ml bílého vína
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžíce smetany

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krůtí roláda s bylinkovou nádivkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Chilli con carne Chilli con carne
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz