Recept Krupnik Pro Děti Pra

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Krupnik

Úvod

Podzimní zahřívací polévka, jak ji vařila moje babička. Jako děti jsme ji milovaly. Prý je to polévka pro nemocné a je fakt, že jsme ji dostávaly vždycky, když jsme byly nastydlé nebo měly angínu. Při bolení v krku nám ji ale babička pasírovala.

Postup

Krupky dobře propláchneme a dáme je do vývaru uvařit do měkka. Na posledních deset minut varu přihodíme kořenovou zeleninu. Polévku odstavíme a vmícháme do ní dva žloutky rozkvedlané v mléce. Přidáme nasekanou petrželku a jako vložku můžeme dát opečenou housku na kostičky.

Recept je z kategorií: Polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 04.10.11 vloženo
  • 3804x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Ingredience

  • 100 g drobné krupky, tzv. perličky
  • 2 l dobrého vývaru
  • 100 g kořenové zeleniny nakrájené na jemné nudličky
  • 2 žloutky
  • 100 ml mléka
  • zelená petrželka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 29.11.12 12:40

.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 26.11.12 14:48

Výborná posilňující polévka. V tomto počasí vyloženě vítána…
Krupky - perličky došly… Ale z lámaných krupek je také výborná :)
Vývar jsem měla z kuřecích drůbků, takže polévka byla opravdu vynikající.
Doporučuji všem, kdo by v tomto počasí rádi něco rychlého a dobrého na zahřátí i na posilněnou.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Krupnik

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Yvette
704 příspěvků 30.11.12 07:16

Moc dobra polevcicka. Vsem u nas chutnala, jenom manzel se ptal, co to je za polevka, ze takovou jeste nemel. No nemel, chutnala mu, jenomze kluci mu rekli, ze je to krupkova, ale ackoliv kroupy nerad jenom v jelitkach, tak i tato polevka mu moc chutnala. Dekujeme moc za recept.

 
casino
4463 příspěvků 29.11.12 12:40
Ač v polífffce PL nestála...

…byla pojata jako přesnídávková (vč. hub, a podle doporučení, jak pravila Eja)
V ceptu se pýýýše:
Krupky dobře propláchneme a dáme je do vývaru uvařit do měkka. Na posledních deset minut varu přihodíme kořenovou zeleninu
No, než jsem se otočilo, perličky byly měkčí než al dente :mrgreen:

 
Zuzka1973
2074 příspěvků 26.11.12 20:01

Jj… tvoje varianty jsou také super :palec: Zima bude dlouhá - na řadu přijdou určitě všechny :kytka:

 
Eja
3798 příspěvků 26.11.12 19:33

Trocha namočených sušených hub… :think: kořenová zelenina prohnaná na troše máslíčka a pak teprve vnořená do základu…a nebo bez hub a vývar z uzeného masa…nastal čas těchto úžasných dobrot.

 
anka22
95 příspěvků 07.10.11 21:20

Vidíš Miloši, jak se naše dětství liší. :lol:

 
Sylvie
2302 příspěvků 07.10.11 18:57

Božínku, Tys měl krásné dětství. :-D

 
gmp
1603 příspěvků 07.10.11 14:54

Jo na tohle se pamatuji, před padesáti lety mi to bylo vždy servírováno s maminčinou oblohou a otcovou přílohou.
Obloha: - jez nebo nepudeš ven, jestli to nesníš nepudeš ani na krok, jestli si myslíš že to nesníš a utečeš, přivážu tě za nohu ke stolu.
Příloha: „JEZ“ + POHLAVEK :lol:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Štika na smetaně Štika na smetaně
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz