Recept Krupnik Pro Děti Pra

(Hodnoceno 2x) anka22 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Krupnik

Úvod

Podzimní zahřívací polévka, jak ji vařila moje babička. Jako děti jsme ji milovaly. Prý je to polévka pro nemocné a je fakt, že jsme ji dostávaly vždycky, když jsme byly nastydlé nebo měly angínu. Při bolení v krku nám ji ale babička pasírovala.

Postup

Krupky dobře propláchneme a dáme je do vývaru uvařit do měkka. Na posledních deset minut varu přihodíme kořenovou zeleninu. Polévku odstavíme a vmícháme do ní dva žloutky rozkvedlané v mléce. Přidáme nasekanou petrželku a jako vložku můžeme dát opečenou housku na kostičky.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 04.10.11 vloženo
  • 5135x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Ingredience

  • 100 g drobné krupky, tzv. perličky
  • 2 l dobrého vývaru
  • 100 g kořenové zeleniny nakrájené na jemné nudličky
  • 2 žloutky
  • 100 ml mléka
  • zelená petrželka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 29.11.12 12:40

.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 26.11.12 14:48

Výborná posilňující polévka. V tomto počasí vyloženě vítána…
Krupky - perličky došly… Ale z lámaných krupek je také výborná :)
Vývar jsem měla z kuřecích drůbků, takže polévka byla opravdu vynikající.
Doporučuji všem, kdo by v tomto počasí rádi něco rychlého a dobrého na zahřátí i na posilněnou.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Krupnik

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Krupnik

Yvette
704 příspěvků 30.11.12 07:16

Moc dobra polevcicka. Vsem u nas chutnala, jenom manzel se ptal, co to je za polevka, ze takovou jeste nemel. No nemel, chutnala mu, jenomze kluci mu rekli, ze je to krupkova, ale ackoliv kroupy nerad jenom v jelitkach, tak i tato polevka mu moc chutnala. Dekujeme moc za recept.

casino
4497 příspěvků 29.11.12 12:40
Ač v polífffce PL nestála...

…byla pojata jako přesnídávková (vč. hub, a podle doporučení, jak pravila Eja)
V ceptu se pýýýše:
Krupky dobře propláchneme a dáme je do vývaru uvařit do měkka. Na posledních deset minut varu přihodíme kořenovou zeleninu
No, než jsem se otočilo, perličky byly měkčí než al dente :mrgreen:

Zuzka1973
2379 příspěvků 26.11.12 20:01

Jj… tvoje varianty jsou také super :palec: Zima bude dlouhá - na řadu přijdou určitě všechny :kytka:

Eja
3887 příspěvků 26.11.12 19:33

Trocha namočených sušených hub… :think: kořenová zelenina prohnaná na troše máslíčka a pak teprve vnořená do základu…a nebo bez hub a vývar z uzeného masa…nastal čas těchto úžasných dobrot.

anka22
95 příspěvků 7.10.11 21:20

Vidíš Miloši, jak se naše dětství liší. :lol:

Sylvie
2302 příspěvků 7.10.11 18:57

Božínku, Tys měl krásné dětství. :-D

gmp
1603 příspěvků 7.10.11 14:54

Jo na tohle se pamatuji, před padesáti lety mi to bylo vždy servírováno s maminčinou oblohou a otcovou přílohou.
Obloha: - jez nebo nepudeš ven, jestli to nesníš nepudeš ani na krok, jestli si myslíš že to nesníš a utečeš, přivážu tě za nohu ke stolu.
Příloha: „JEZ“ + POHLAVEK :lol:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Plněné vepřové závitky

Nejlepší recepty

Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz