Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Předehřát troubu na 65°C. Položit mřížku na plech s okrajem a dát stranou. Oprat kuřecí kousky a osušit je. Vložit je do nereaktivní mísy (skleněná, nerez atd.), zalít je kyselým mlékem smíchaném s česnekem a dobře vše promíchat. Přikrýt. Vložit na 1 hodinu do chladničky. V papírovém, nebo plastickém sáčku smíchat mouku s bylinkami a solí. Zarolovat sáček, nebo ho uzavřít a dobře s ním protřepat tak, aby se kousky masa obalily ze všech stran. Otřepat přebytek. Naplnit hrnec nanejvýš do jeho poloviny sádlem, nebo olejem, nejlépe je použít fritovací hrnec. Rozehřát tuk na 190°C (horký, ale nekouří). Nějdříve vložit do tuku hnědé maso a smažit ho po 15-20min., až je zvenku krásně hnědé a křupavé a uvnitř měkké a udělané (udržovat teplotu na 190°C). Během smažení jednou kuřecí kousky otočit., je-li zapotřeby. Osušit kousky na ubrousku a poskládat je na připravenou mřížku do trouby. Usmažit další část kousků. TIP: Bylinkovou směs si můžeme udělat z větší dávky a uschovat ve vzduchotesně uzavřené skleničce. Hodí se i na jiné recepty.
Recept je z kategorií: Kuřecí maso
Hranolky, listový salát, nebo makaronový salát.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Křupavé smažené marinované kuřátko s bylinkami